Forum Republiki Bialeńskiej
Dzień dobry - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum)
+-- Dział: Życie w Bialenii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Dział: Przejście graniczne - powitania (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=52)
+--- Wątek: Dzień dobry (/showthread.php?tid=222)

Strony: 1 2

Dzień dobry - Alberto Carlos de Médici y Zep - 05-05-2019

Dzień dobry, z daleka obserwuję Bialenię – po separacji od Sarmacji – od kilkunastu dni; ostatnio nawet zarejestrowałem się na forum. Wczoraj z kolei pomyślałem, że wypadałoby odwiedzić Plac Zielony, żeby się przywitać. Od razu zaznaczam, że nie będę nadmiernie aktywny, może od czasu do czasu coś napiszę o perspektywie rozwoju małych miasteczek. Zamierzam raczej prowadzić wesołe życie w Okopach Świętej Trójcy, oddawać się rozkoszom konserwatyzmu i czekać na publiczne konfiturki, tytuły, funkcje honorowe, ordery i tak dalej. Zdaje się, że ostatnio ktoś przyznał mi ważne państwowe oznaczenie – jestem wzruszony. Mam nadzieję, że wkrótce spłyną kolejne zaszczyty. xD

Aha, przepraszam, że nie odpasywałem, bo chyba kilkukrotnie towarzysz Swarzewski pytał o moje potomstwo; szczerze powiedziawszy, to nie pamiętam, czy – poza licznymi bękartami – mam jakieś dzieci. Musiałbym prześledzić stare forum, jeśli to nadal paląca kwestia, to mogę się nad nią pochylić.

Czołem niezłomnym powstańcom marcowym! Niech żyje klasa robotnicza!

RE: Dzień dobry - Thomas von Lisendorff - 05-05-2019

Witaj Albercie , hmm...no i w sumie dziadku  Big Grin .

RE: Dzień dobry - Ali ibn Abi Talib - 05-05-2019

Witamy towarzysza !
Niech Allah błogosławi towarzyszowi a światło zielono-czerwonego socjalizmu oświeca Waszą drogę !

RE: Dzień dobry - Feliks Spirkin - 05-05-2019

Witaj serdecznie Albercie w Bialenii! Niezmiernie cieszy fakt, iż znów zawitałeś do Zielonej Krainy. Pokładam ogromne nadzieje, że jednak zaangażujesz się w życie Bialenii.

RE: Dzień dobry - Akrypa Ali Shariati - 05-05-2019

Ciof!

Szkoda, że nikt inny nie używa ciof. :c

RE: Dzień dobry - Piotr Romanow - 05-05-2019

Witam waszą ekscelencję z powrotem w domu!

RE: Dzień dobry - Leszek Ebe-Grüner - 05-05-2019

Ja również witam w kraju gdzie trawa jest najzieleńsza Wink

RE: Dzień dobry - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 05-05-2019

Cieszę się, że wróciłeś.
To aż dziwne, że do Bialenii wracają teraz tylko wartościowi obywatele, których mi brakowało (no jeszcze kilku brakuje do kompletu, ale może i oni tu będą), a ci, którzy odebrali mi smak v-życia trzymają się z dala.

RE: Dzień dobry - MvP - 05-05-2019

Mam nadzieję, że Akrypa spełni swoją powinność i niektóre osoby jakby spróbowały wrócić to dostaną na dzień dobry pałką przez łeb i prewencyjnego bana, a potem zastanowimy się co dalej.

A no i ciof towarzyszu! Witaj z powrotem!

RE: Dzień dobry - ʿĀlija zawdżat Akrypa - 05-05-2019

> To aż dziwne, że do Bialenii wracają teraz tylko wartościowi obywatele, których mi brakowało (no jeszcze kilku brakuje do kompletu, ale może i oni tu będą), a ci, którzy odebrali mi smak v-życia trzymają się z dala.

Don’t jinx it, Andy, don’t jinx it.

> Mam nadzieję, że Akrypa spełni swoją powinność i niektóre osoby jakby spróbowały wrócić to dostaną na dzień dobry pałką przez łeb

Wątpię. Ze mną się nie chciała bawić pałką to co dopiero inni :<.