![]() |
|
Powitanie JCM Joanny Izabeli - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum) +-- Dział: Życie w Bialenii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Przejście graniczne - powitania (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=52) +--- Wątek: Powitanie JCM Joanny Izabeli (/showthread.php?tid=2246) |
Powitanie JCM Joanny Izabeli - Ametyst Faradobus - 14-12-2020 Na płycie wolnogradzkiego Portu Lotniczego imienia Bohaterów Czarnolasu o godzinie 10:00 ustawiły się pododdziały honorowe Sił Zbrojnych Republiki Bialeńskiej oraz Gwardii Rzeszy Bialeńskiej. Rozpoczęły się przygotowania do uroczystości powitania Jej Cesarskiej Mości Joanny Izabeli, która rozpocznie dziś kilkudniową wizytę oficjalną w Bialenii. Przed godziną 11:00 na miejsce przybył Prezydent Republiki wraz z członkami Gabinetu.
![]() RE: Powitanie JCM Joanny Izabeli - Joanna Izabela - 14-12-2020 Joanna Izabela wyszła z swojego samolotu i z gracja zeszła na płytę lotniska. Była to jej pierwsza oficjalna wizyta zagraniczna jako cesarzowej wobec tego wyczuwało się od niej lekkie zdenerwowanie. Gdy zobaczyła Prezydenta Republiki uśmiechnęła się jednak i podała mu rękę. - Wasza Ekscelencjo, mam nadzieje że będzie to nowy etap relacji miedzy naszymi krajami. Po czym uścisnęła ręce każdemu członkowi rządu. Ciepłe przywitanie spowodowało, że nie mogła się doczekać dalszego harmonogramu podróży. RE: Powitanie JCM Joanny Izabeli - Ametyst Faradobus - 14-12-2020 Pszosze wybaszyć, że trochę mię się będzie jęsyk plątał, ale od tego szekania musieliśmy się szegoś napić na rozgrzewkie. Wasza Sesarska Mość, serdecznie witam na bialeńskiej ziemi, w stolicy naszej Republiki - Wolnogradzie. Mam nadzieję, że ta kilkudniowa wizyta będzie nie tylko początkiem dobrej współpracy bilateralnej, ale i Wam sprawi osobistą przyjemność oraz satysfakcję. Zapraszam do Pałacu Prezydenckiego, gdzie z radością ugoszczę Was i Waszą świtę kolacją, a następnie omówimy szczegóły umowy, którą oboje mamy nadzieję zawrzeć. Jutro wspólnie udamy się do miasta Nowa Auttera, w którym tradycje teutońskie krzyżują się z bialeńskimi.
Gorąco zachęcam do obfitego korzystania z pobytu w Republice Bialeńskiej!
RE: Powitanie JCM Joanny Izabeli - Joanna Izabela - 14-12-2020 Joanna Izabela spojrzała na podchmielonego już Prezydenta. - Nalejcie mi tego co wasze na drogę - spojrzała się na kogoś ze swojej świty. a już po chwili dostała kieliszek do dłoni - tylko w szkło poproszę. Po czym to co zostało jej nalane wypiła duszkiem i już lekkim krokiem zmierzała do samochodu który miał ją zawieźć do Pałacu Prezydenckiego. RE: Powitanie JCM Joanny Izabeli - Ametyst Faradobus - 14-12-2020 Po zakończonej ceremonii powitania kolumna samochodów z członkami delegacji teutońskiej oraz Gabinetu Prezydenta Republiki udała się w stronę centrum Wolnogradu. Cesarzowa udała się do rezydencji, którą rząd bialeński przekazał jej na czas wizyty.
Po drodze mieszkańcy aglomeracji stołecznej ochoczo i radośnie pozdrawiali przejeżdżające samochody i ich pasażerów RE: Powitanie JCM Joanny Izabeli - Ametyst Faradobus - 16-12-2020 Wizyta Cesarzowej Teutonii w Republice Bialeńskiej dobiegła końca. JCM Joanna Izabela udała się dziś na wolnogradzkie lotnisko, gdzie została pożegnana przez przedstawicieli Gabinetu Prezydenta. Samolot wzbił się w powietrze i odleciał w stronę Srebrnego Rogu.
![]() RE: Powitanie JCM Joanny Izabeli - Karol Medycejski - 16-12-2020 Byłem tam i ja - czekałem z Rządem na lotnisku. RE: Powitanie JCM Joanny Izabeli - Ametyst Faradobus - 16-12-2020 Cytując naszą Gość: Tak tak, ale ja jeszcze muszę dzisiaj wrócić do Srebrnego Rogu. |