Forum Republiki Bialeńskiej
Prezydenckie Przyjęcie Sylwestrowe - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum)
+-- Dział: Życie w Bialenii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Dział: Pałac Prezydencki (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=8)
+--- Wątek: Prezydenckie Przyjęcie Sylwestrowe (/showthread.php?tid=2268)

Prezydenckie Przyjęcie Sylwestrowe - Ametyst Faradobus - 31-12-2020

[Obrazek: bialenia-ikona.png]

Z sylwestrowi wieczór w salach reprezentacyjnych Pałacu Prezydenckiego zorganizowano tradycyjny bankiet, na którym zgromadziła się bialeńska elyta oligarchiczna, aby wspólnie świętować koniec starego roku. Zgodnie z odwieczną tradycją Prezydent Republiki miał wygłosić okolicznościowe wystąpienie podsumowujące ostatnie dwanaście miesięcy.

[Obrazek: 85_31_12_20_4_52_41.jpeg]

Drodzy Kuledzy, Kuleżanki,
Obywatelki i Obywatele Republiki Bialeńskiej,

w dniu dzisiejszym o tej porze wszystkie bialeńskie stacje radiowe i telewizyjne miały wyemitować moje noworoczne orędzie. Niestety tak się stało, że za sprawą wymiany sprzętu komputerowego w pałacu wrogowie Bialenii przechwycili i usunęli jedyny tekst przemówienia. W związku z tym nie będę mówił długo, a jedynie złożę Wam życzenia wszelkie pomyślności w życiu wirtualnym oraz realowym. To był trudny rok i przede wszystkim mam nadzieję, że ani Wy ani Wasi bliscy ziemscy nie ucierpieli zanadto. Działaliśmy w warunkach specyficznych i wydaje mi się, że wyszliśmy na tym zaskakująco pomyślnie. Mimo to wiele rzeczy mogliśmy zrobić lepiej. Dziękuję Wam za wszystkie aktywności z okresu ostatnich miesięcy. Pozdrawiam też naszych partnerów i sojuszników z innych państw wirtualnych, którzy aktywnie włączają się w życie naszej v-ojczyzny.

Początek nowego roku to zarazem półmetek mojej kadencji prezydenckiej. Uważam, że nie jest to zły czas. Wśród konfliktów i napięć wzniecanych przez imperializm nasza Republika pozostaje stabilna i wolna od większych nieszczęść. Osiągnęliśmy lepsze wyniki w przemyśle i w rolnictwie. Zmniejszył się zasięg panowania kolonializmu.

Mimo to coraz bardziej potrzebny jest nam zastrzyk świeżej krwi. Być może formuła, w ramach której funkcjonujemy wymaga zmiany? Jako szef państwa dziękuję Wam za wsparcie, za współpracę i proszę o wybaczenie wszelkich moich niedo... ciągnięć. Jednocześnie apeluję o otwarte stawianie różnego rodzaju uwag. Wszystkie głosy krytyczne są i będą dla mnie bardzo cenne.

W ramach podziękowań chciałbym zgodnie z tradycją przekazać na ręce Bialeńczyków odznaczenia. Jednocześnie zapowiadam, że tego rodzaju spotkania podsumowująco-dziękczynne uczynić pragnę tradycją przynajmniej do końca mojej prezydentury. Wierzę, że staną się one okazją do tego, aby na bieżąco omawiać plusy ujemne i dodatnie aktualnego stanu rzeczy.

Na mocy postanowienia, które za chwilę podpiszę odznaczeni zostają:

Akrypa Ali Shariati - drugim Złotym Medalem Kamińskiego,
Alija zawdżat Akrypa - Brązowym Medalem "Za Aktywność",
Jan Sapieha - Srebrnym Medalem "Za Aktywność",
Joahim von Ribentrop - Srebrnym Medalem "Za Aktywność",
Karol Medycejski - Srebrnym Medalem "Za Aktywność",
Ronon Dex - Srebrnym Medalem "Za Aktywność",
Thomas von Lisendorff - Brązowym Medalem "Za Aktywność",
Piotr Pawłow - Srebrnym Medalem "Za Aktywność",
Aleksandra Izabella Dostojewska von Vincis - Brązowym Medalem "Za Aktywność",
Iwan Pietrow - Brązowym Medalem "Za Aktywność".

Dodatkowo wybranym obywatelom pragnę przyznać nowe folwarki lenne:

Iwan Pietrow - 12 folwarków wraz z tytułem wielkiego kniazia,
Joahim von Ribentrop - 10 folwarków,
Karol Medycejski - 10 folwarków wraz z tytułem granda,
Ronon Dex - 10 folwarków,
Thomas von Lisendorff - 7 folwarków,
Piotr Pawłow - 5 folwarków,
Jan Sapieha - 5 folwarków.

Raz jeszcze składam Wam życzenia wszelkiej pomyślności w nowym roku. Oby był lepszy od mijającego tak w świecie realnym jak i na Polinie.

RE: Prezydenckie Przyjęcie Sylwestrowe - Karol Medycejski - 31-12-2020

Nie chcę smęcić lub zapeszać, ale aby przyciągnąć nowe, zupełnie zielone osoby pewnie potrzebowalibyśmy multifunkcjonalnej witryny co najmniej takiej, jak ma Sarmacja lub lepszej. Skupmy się zatem na tym, co mamy, a przecież aktywność mamy dobrą, choć faktycznie w mniej niż dziesięcioosobowym gronie. Może za jakiś czas za to uda się przekonać do powrotu paru naszych emigrantów? A może jakaś mikronacja upadnie (czego nikomu nie życzę) i cześć osób przyjdzie do nas? Zobaczymy co przyniesie tych kolejnych 12 miesięcy.

Za wyróżnienie zaś serdecznie dziękuję. Na konduktorskie ręce składam też podziękowania za dotychczasowe przewodzenie naszemu Krajowi - bez wątpienia mamy obecnie czas dobrej stabilizacji i oby trwał on jak najdłużej. Tego życzmy sobie w 2021.

RE: Prezydenckie Przyjęcie Sylwestrowe - Thomas von Lisendorff - 01-01-2021

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku.

RE: Prezydenckie Przyjęcie Sylwestrowe - Ametyst Faradobus - 01-01-2021

Na pewno strona wymaga ogarnięcia, o czym zresztą już od jakiegoś czasu mówię, tak aby stała się przejrzystym przewodnikiem dla laika. Ja sam pracuję obecnie nad ściągnięciem dwóch osób, które jednak najpierw zapoznaję z różnymi smaczkami tak, aby nie miały syndromu rzucenia na głęboką wodę. No niemniej jeśli ktoś się nie zarejestrował, a już dobrowolnie pisze do mnie podniecając się jakimiś brodryjskimi inbami to jest chyba dobrze. Niemniej niezależnie od powodzenia traktuję to obecnie trochę jako taki eksperyment, w ramach którego sprawdzę czego oczekuje potencjalny zainteresowany.

RE: Prezydenckie Przyjęcie Sylwestrowe - Ronon Dex - 01-01-2021

Dziekuję z wyróżnienie, a wszystkim Bialeńczykom życzę Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku.

RE: Prezydenckie Przyjęcie Sylwestrowe - Ametyst Faradobus - 01-01-2021

Drugą część przyjęcia stanowiła dyskoteka noworoczna, którą poprowadził sam Lider Nacji.
W jej trakcie w rytmie disko-bialeno bawili się czołowi politycy, lennicy, generałowie i ministrowie.