![]() |
|
Meno male che Ametyst c’è - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum) +-- Dział: Życie w Bialenii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Wątek: Meno male che Ametyst c’è (/showthread.php?tid=2315) Strony:
1
2
|
Meno male che Ametyst c’è - Karol Medycejski - 27-01-2021 Rotryjski zespół pieśni i tańca (zupełnie przypadkiem z rodzinnej Toskanii ministra Medycejskiego) postanowił uczcić pontyfikat Naszego Prezydenta Ziemskiego Ametysta Wspaniałego (prof. net. dr h. c. mgr gen. bryg. rez. Sułtana Faradobaju, Kniazia Jaruzelimy, Nieustająco Króla Hirschbergii i Weerlandu, Uosobienia Pracowitości) tą oto skromną i wcale niewyuzdaną pieśnią: C'è un grande sogno Che vive in noi Siamo la gente della libertà Presidente siamo con te Meno male che Ametyst c'è Siamo la gente Che ama e che crede Che vuol trasformare il sogno in realtà Presidente siamo con te Meno male che Ametyst c'è Siamo la gente Che mai non si arrende Che tende la mano Che forza si dà Presidente siamo con te Meno male che Ametyst c'è Viva la Bialenia La Bialenia che ha scelto Di credere ancora In questo sogno Presidente siamo con te Meno male che Ametyst c'è Presidente siamo con te Meno male che Ametyst c'è Dillo così Con quella forza Che ha solamente chi è puro di mente Presidente siamo con te Meno male che Ametyst c'è Presidente siamo con te Meno male che Ametyst c'è Viva la Bialenia La Bialenia che ha scelto Di credere ancora In questo sogno Presidente siamo con te Meno male che Ametyst c'è Viva la Bialenia La Bialenia che ha scelto Di credere ancora In questo sogno Presidente siamo con te Meno male che Ametyst c'è Viva la Bialenia La Bialenia che ha scelto Di credere ancora In questo sogno Presidente siamo con te Meno male che Ametyst c'è Presidente questo è per te Meno male che Ametyst c'è RE: Meno male che Ametyst c’è - Ametyst Faradobus - 27-01-2021 Zezunzzia en molte volte! La paternita idios! Dolce di cremo de la papa Vojtyla di Vadovizze. RE: Meno male che Ametyst c’è - Karol Medycejski - 27-01-2021 Mamma mia! Per la tua cortesia vorremmo upaść przed tobą na ryja! RE: Meno male che Ametyst c’è - Ametyst Faradobus - 28-01-2021 ![]() Występ rotryjskiej kapeli był jedynie preludium do oficjalnej inauguracji kampanii wyborczej Ametysta Faradobusa. Następnego dnia, wkrótce po wydaniu postanowienia o terminie wyborów, we wszystkich bialeńskich miastach i wsiach rozpoczęto wielką akcję zbierania podpisów. Centralne zbiegowisko miało miejsce na Placu Zielonym, gdzie zaprezentowano oficjalną piosenkę wyborczą urzędującego Prezydenta. On sam od rana spotykał się z mieszkańcami stolicy – ściskał ręce, przytulał dzieci i rozdawał cukierki, autografy oraz kiełbasę. Kompania Faradobusów przygotowała dla uczestników wiecu atrakcyjne kuferki z prezentami.
W godzinach przedpołudniowych Konduktor pojawił się na scenie, aby przedstawić swój program wyborczy.
Szanowne Państwo! Kochani moi! wielkimi krokami dobiega końca moja kadencja prezydencka. Przez długi czas zastanawiałem się nad tym czy jestem godzien ubiegania się o reelekcję. W decyzji pomógł mi przez sen Wielki Sternik, ale przede wszystkim lektura wyników sondaży i rozmowy ze zwykłymi ludźmi. To właśnie za sprawą tysięcy Bialeńczyków, którzy każdego dnia mówili mi „Ty się nadajesz!”, „Ty jesteś godzien!” postanowiłem startować. Mijająca kadencja była wielką przygodą, a jednocześnie czasem spokojnej drogi. Cieszę się, że udało mi się dotrzymać większości obietnic wyborczych. Dokonało się w większości dzieło audytu prawa: część ustaw znowelizowano, inne zastąpiono nowymi. Wierzę głęboko, że owoce tego procesu będą służyły Bialeńczykom jeszcze przez długi czas. Niewątpliwie wzmocniona została pozycja Bialenii na arenie międzynarodowej. Do sojuszników, którzy znaleźli się w kryzysie wyciągami braterską dłoń, ale jednocześnie szukamy nowych przyjaciół. Widomym tego świadectwem są nowe umowy, wizyty zagranicznych przywódców w naszym kraju, a także nowe ordery na piersiach mojej i moich ministrów. Rzecz jasna nie pozostaję wobec siebie bezkrytyczny. Nie będę ukrywał, że w chwili obecnej nasza kondycja nie jest najlepsza, ale jednocześnie wierzę, że jest to coś czasowego. Po prostu biorąc pod uwagę trudną sytuację realną, to jak dzisiaj żyjemy odnoszę wrażenie, że potrzebujemy chwili oddechu. Korzystajcie z tej chwili, aby już wkrótce powrócić do pracy na rzecz naszej v-ojczyzny. Niedociągnięciem, które w przyszłości będę chciał nadrobić jest sprawa regionów. Nadal śpi Dżamahirija, a częściowo za sprawą mojej prezydentury przysnęła Rzesza. Deklaruję zatem, że to właśnie odrodzenie życia lokalnego stanie się moim priorytetem w zakresie polityki wewnętrznej. Jest to trudne zadanie, bo wymaga nie tylko indywidualnego zaangażowania, ale i współpracy. Wierzę jednak, że jesteśmy w stanie wspólnie podjąć to wyzwanie i cieszyć się jego jędrnymi owocami. Mówiłem już dziś o polityce zagranicznej. Mamy nowych sojuszników, mamy stabilną pozycję, ale nasze ambasady stoją puste. Nie jest to co prawda w dzisiejszym mikroświecie sytuacja niezwykła, ale to właśnie stała obecność na innych forach buduje autorytet mikronacji. To również jest coś czego nie da się zrealizować samodzielnie. Zdaję sobie sprawę, że należy wypracować takie rozwiązanie, które pozwoli zachęcić obywateli do podjęcia służby w dyplomacji. Na koniec rzecz zasadnicza: chcę, aby Bialenia nadchodzącej wiosny była krajem, który będzie jednoczył, a nie dzielił. Chodzi o to, abyśmy wszyscy mieli frajdę z tej zabawy i aby o jej kształcie decydował głos i wkład każdego z nas. Mam nadzieje, że marazm wkrótce zastąpi optymizm i że na wiosnę wyjdziemy z budową ulic i ulic. Dziękuję bardzo Państwu. RE: Meno male che Ametyst c’è - Iwan Pietrow - 28-01-2021 Ty się nie nadajesz. RE: Meno male che Ametyst c’è - Ametyst Faradobus - 28-01-2021 To startuj i dawaj na solo. RE: Meno male che Ametyst c’è - Joahim-von-R - 28-01-2021 >Ty się nie nadajesz. To się sam zgłoś. RE: Meno male che Ametyst c’è - Iwan Pietrow - 28-01-2021 Na gołe klaty. RE: Meno male che Ametyst c’è - Ametyst Faradobus - 28-01-2021 To nie, bo ja mam płaską. RE: Meno male che Ametyst c’è - Iwan Pietrow - 29-01-2021 Ciota. |