![]() |
|
Przylot Jana III - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum) +-- Dział: Życie w Bialenii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Wątek: Przylot Jana III (/showthread.php?tid=2368) Strony:
1
2
|
Przylot Jana III - Pius Maria Medycejski - 26-02-2021 Próba RE: Przylot Jana III - Ametyst Faradobus - 26-02-2021 Możemy? Idzie kamera? RE: Przylot Jana III - Ametyst Faradobus - 26-02-2021 Dobra, to ja wezmę wstawię, bo i tak czekam z rządem od paru dobrych godzin na tym lotnisku. Przylot Jego Świątobliwości
Patriarchy Emeryta Jana III
na wizytę duszpasterską do Republiki Bialeńskiej
![]() W godzinach wieczornych na lotnisko w Wolnogradzie przyleciał mały aeroplan z herbem medycejskim na kadłubie. Poza tym widoczne były tiara oraz Pawłowe klucze. To znak dla czekającego Prezydenta z rządem na lotnisku, że przyleciał Patriarcha Senior Jan III, który lubi gumę turbo żuć. Kiedy samolot stanął, odegrano sławetny hymn Jana I, znany tu i ówdzie wśród przyjaciół Stołu Patriarszego. Kiedy Ojciec Senior wysiadł, ucałował ziemię bialeńską, zaś stewardessy bialeńskie podały Gościowi szpinak. Jeszcze jak Patriarcha Senior go lubił. "Witam Was ciule" - zawołał Senior, a tłumy Bialeńczyków witały Emeryta z radością, wiwatując z warkoczykami, czy bez, bo najlepiej zabrać obie! Przywitał się z Towarzyszem Markizem Prezydentem Przeczcigodnym Ametystem, jak starzy przyjaciele, i wsiedli razem do lamuzyny, która zawiozła ich do Genui, siedziby prywatnej Patriarchy Emeryta.
![]() RE: Przylot Jana III - Pius Maria Medycejski - 26-02-2021 Przepraszam, ale wiatr mi tak pelerynką gębę zasłania, że nie mam jak i gdzie wylądować. Dziękuję Towarzyszowi za pomoc! Wasza Ekscelencjo,
Najdostojniejszy i Najpiękniejszy Panie Prezydencie,
Towarzyszu Markizie, Synu i Przyjacielu Stołu Patriarszego,
miło mi zagościć ponownie w bialeńskie progi. Progi najzieleńsze i najpiękniejsze na Pollinie. Cieszę się, że bezpiecznie dotarłem tutaj, mimo lekkich turbulencji nad Sarmacją. Niestety, jak Sarmaci zobaczą aeroplan to zachowują się, jakby widzieli metalowe i groźne ptaki, przez co rzucają oszczepami. Taki jeden w prezencie Pragę ofiarować Czcigodnemu Panu Prezydentowi. Niech Bóg błogosławi Bialenii, a Sternik ma ją w opiece. Na zaproszenie Towarzysza przyjechałem tutaj emerytować i odwiedzić stare swoje ziemie, jednak zanim to się stanie, pragnę ofiarować Prezydentowi jednego z moich dachowców z Klasztoru Mater Ecclesiae, niech służy jako maskotka i oparcie w trudnych chwilach i Tobie, przyjacielu Prezydencie.
RE: Przylot Jana III - Ametyst Faradobus - 26-02-2021 Towarzyszu Patriarcho-Seniorze, telewizyjne Ziarno Republika Bialeńska serdecznie serdecznie Ojca wita. Marzyliśmy o tym spotkaniu... od samego początku. Mamy do podpisania wiele wiele dokumentów notarialnych, na których nie mogliśmy uzyskać podpisu. A za podarunok dziękuję z serca. Mam dokładnie identycznego w realu. Jeśli to dziewczynka to nazwę ją zatem Wanda, a jeśli chłopiec to będzie Rydzyk. Udajmy się zatem teraz do Choroszczy Poleskiej, do tajnej rezydencji naszego rządu: http://spolecznosc.bialenia.org.pl/showthread.php?tid=1079&pid=21477#pid21477 RE: Przylot Jana III - Pius Maria Medycejski - 26-02-2021 Liczę, że postawi Towarzysz Prezydent oranżadę i czekoladę poleską. RE: Przylot Jana III - Ametyst Faradobus - 26-02-2021 Na przystawkę będzie Ametyst. RE: Przylot Jana III - Iwan Pietrow - 27-02-2021 Po co Bialenia przyjmuje jakiegoś dziada? RE: Przylot Jana III - Karol Medycejski - 27-02-2021 Bo Bialenia to państwo dla dziadów. Same dziady tutaj, przynajmniej w rządzie. Tymczasem, witamy i prosimy o powitanie. Z okazji przybycia Patriarchy Seniora ks. Piechota skomponował specjalny utwór. RE: Przylot Jana III - Aleksandra I. Dostojewska von Vincis - 27-02-2021 Jako obecna mieszkanka Najdostojniejszego Państwa Kościelnego, lecz wielokrotna Prezydent i obywatelka Republiki, Witam Waszą Najjaśniejszą i Najczcigodniejszą Świątobliwość na tej ziemi, na której przed laty wspólnie zakrzewiliśmy Świętą Wiarę. Liczę że i teraz razem z Waszą Eminencją przepędzimy z tego kraju pogaństwo, rozpustę, alkoholizm, sodomię, fałsz, obłudę, kłamstwo, gniew, lenistwo i inne trapiące go grzechy. |