Forum Republiki Bialeńskiej
Prezydent wielu umiejętności - program wyborczy Ametysta Faradobusa - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum)
+-- Dział: Życie w Bialenii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Wątek: Prezydent wielu umiejętności - program wyborczy Ametysta Faradobusa (/showthread.php?tid=2508)

Prezydent wielu umiejętności - program wyborczy Ametysta Faradobusa - Ametyst Faradobus - 26-05-2021

[Obrazek: 85_26_05_21_10_35_48.png]
PROFESOR AMETYST FARADOBUS
WYBITNY ZNAWCA LUDOWYCH MĄDROŚCI
PREZYDENT WIELU UMIEJĘTNOŚCI
S P O N S O R Z Y
[Obrazek: LOGO-BPD.jpg]
[Obrazek: 85_22_11_20_5_31_21.png]

PROGRAM WYBORCZY NA ELEKCJĘ PREZYDENCKĄ (CZERWIEC 2021)

Od momentu ogłoszenia terminu Elekcji Prezydenckiej miliony Bialeńczyków czekały na moment, gdy rozpocznie się właściwa kampania wyborcza. Wielu z nich dziwił brak komentarza ze strony urzędującego Konduktora. Wszystko jednak było kwestią czasu. Pod koniec maja biura Bialeńskiej Partii Demokratycznej oraz Kompanii Faradobusów rozpoczęły zbiórki chętnych do udziału w wyjątkowym wiecu z udziałem głowy państwa. Miał się on odbyć w niecodziennym miejscu - na anatolijskich bezdrożach, tam gdzie budowana jest przyszła Kolej Transanatolijska.

26 maja setki autobusów zaczęły zjeżdżać się w wyznaczonym miejscu, to jest gdzieś na przedmieściach miasta Dej. Wysiadły z nich tysiące jeśli nie miliony zwykłych ludzi - przedstawicieli wszystkich warstw społecznych i grup zawodowych. Czekały na nich darmowe poczęstunki, materiały wyborcze, gadżety i koncerty ulubionych kapel z całego kraju. Wszędzie słychać było odgłosy nowego wyborczego hitu. Przybyli zaczęli się powoli domyślać w jakim celu Konduktor zwołał dzisiejszy wiec. W tym samym momencie transmisja z wydarzenia zaczęła być dostępna w jerternecie i transmitowana w telewizji. Miliardy obywateli wraz ze swymi rodzinami zasiadły przed oscyloskopami.

Faradobus - on zna dla mnie!

Widzisz tę mordę w telewizorze
Spoglądasz na nią co niedzielę
Widzisz ją też na znaczku
Ten człowiek to ja!

Widzisz mnie na ścianie urzędu
Wiesz Ty dobrze dlaczego się śmieję
Kupując swój własny kawałek raju
Dostajesz kawałek mnie!

Ja dam dla Ciebie wszystko czego pragniesz
Dam dla Ciebie wszystko czego potrzebujesz
Nie musisz wierzyć w życie wieczne
Po prostu uwierz dla mnie!

Faradobus – on zna dla mnie
I wie, że to ja
Rozmawiam z Faradobusem
Bo on dla mnie zna
O tak, on zna dla mnie
I wiem, że on rację ma
Gdy codziennie mówi dla mnie
Że wszystko będzie git

On wierzy w rodzinę
I w baby u swojego boku
On wierzy w Makrellę
Choć nie ma jej już w potoku

(…)

Czy wierzysz w silną Bialenię?
Bo on właśnie ją Ci sprzedaje
I jeśli chcesz się do niej dostać
To on Ci ją obiecuje!
Nie musisz nawet ruszać dupy
Ani wychodzić z domu zamieszkania
Nie musisz opuszczać swego lenna
Bo ja żem jest wszędzie!

Faradobus zna dla mnie
I wie, że to ja
Rozmawiam z Faradobusem
Bo on dla mnie zna
O tak, on zna dla mnie
I wiem, że on rację ma
Gdy codziennie mówi dla mnie
Że wszystko będzie git

[Obrazek: 85_25_05_21_9_28_06.jpeg]

Państwo Grażyna i Lucjan Mostowiakowie z Króliska oglądają na żywo transmisję z wiecu

[Obrazek: 85_25_05_21_9_28_44.jpeg]

Lidia i Ananiasz Pięćsetpluscy z Wolnogradu wraz z córkami, Karyną i Dżesiką, wspólnie słuchają przemówienia

Około godziny jedenastej nastąpił długo wyczekiwany moment - na pokładzie helikomptra na pole wiecowe przybył Lider Nacji. Tłum wpadł w euforię. Wszyscy zapragnęli znaleźć się jak najbliżej sceny. Na szczęście organizatorzy zadbali o setki telebimów, na których również można było oglądać przemówienie Prezydenta Republiki.

Szanowne Państwo,
Kochani moi,
Bialenki i Bialeńczycy,
Drodzy Przyjaciele,

z mieszanymi uczuciami staje mi dzisiaj rozpocząć moją trzecią z rzędu, a piątą w karierze kampanię prezydencką. Jest to sytuacja rzadka, niecodzienna, ale i niezbyt radosna. Wszyscy życzylibyśmy sobie kampanii dynamicznej, żywej i emocjonującej. Póki co na taką się nie zanosi. W tej sytuacji uważam za swój obowiązek pociągnąć to co rozpocząłem w celu zapewnienia Bialenii stabilnej przyszłości przez najbliższe kilka miesięcy. Uprzedzam po raz kolejny, że patrzę na sytuację trzeźwo i wiem, że to nie będą żywe miesiące. Prawdopodobnie co najmniej do jesieni musimy przygotować się na czasy spokojne, które w realu są błogosławieństwem, a na Polinie kojarzą się z nudą.

Pamiętam, że kiedy jesienią 2017 roku po raz pierwszy składałem urząd prezydencki kończąc drugą z rzędu kadencję uznałem ją za mniej udaną od pierwszej. Tym razem uczciwie przyznaję, że jestem z ostatnich kilkunastu tygodni całkiem zadowolony czemu dałem wyraz w przemówieniu pierwszomajowym mówiąc o dalszej rewizji prawa, uregulowaniu sytuacji w Dżamahiriji, o Kolei Rzeszy i innych tego typu działaniach. Oczywiście można było zrobić więcej, ale uważam, że jak na te warunki udało nam się całkiem dużo.

Poprzednia kampania w pewnym momencie bardzo płynnie przekształciła się w dyskusję na temat możliwości przyciągnięcia do Bialenii nowych obywateli. Wówczas uznałem to za bardzo ważny punkt mojego programu, który dziś pragnę uczynić tym najważniejszym. Pewne starania już zostały (kolektywnie!) poczynione: ja stworzyłem przewodnik po forum i wydzieliłem dział powitalny w formie „przejścia granicznego”, Ronon i Iwan zabrali się za infografiki opisujące ustrój państwa. Pozostali, jak Karol i Andrzej, również służą radą i mam nadzieję, że w tej atmosferze wspólnie wypracujemy coś sensownego.

Kwestia szeroko pojętej „promocji” jest złożona i obejmuje chociażby sprawę strony internetowej, układu forum, aktywności w mediach społecznościowych i tak dalej. Wszystkim im trzeba się przyjrzeć i razem ustalić sensowny sposób działania na poszczególnych polach. Grunt to merytoryczna współpraca i wykorzystanie pokładów naszej kreatywności – bo mikronacje to jest rozrywka dla ludzi kreatywnych.

Wspomniałem o zagadnieniach technicznych. Kilka dni temu mieliśmy z Andrzejem Swarzewskim taką rozmowę, że obecny stan Bialenii wynika między innymi stąd, że brakuje nam gotowego do działania zaplecza informatycznego – krótko mówiąc fachowców. Nie ma wśród nas Hewreta, Macieja i innych osób, które wybrały inną drogę wirtualną i niekiedy realną. Bardzo cenię wszystko to co dla naszego zaplecza czyni Bajtuś, ale dobrze wiem, że nie jest on w stanie być w Bialenii „na pełen etat” (i nie mam z tego powodu absolutnie żadnych pretensji). Należy zastanowić się co moglibyśmy zrobić, aby takie problemy jak aktualizacja strony, wgranie baretek, lokacja bazy danych na naszym serwerze itp. mogły być rozwiązywane szybko i od ręki. Chodzi o to, abyśmy stali się bardziej atrakcyjni zarówno dla potencjalnych i nowych, jak i starych mikronautów. Nie możemy w końcu tkwić w miejscu.

Jeśli chodzi o politykę wewnętrzną nie będę Was niczym zaskakiwał. Wraz z Rononem pragnę doprowadzić do końca rozpoczęte niedawno dzieło przywracania Dżamahiriji Bialeńskiej do życia. Mam nadzieję, że sytuację tę uda się wykorzystać w taki sposób, aby jak najbardziej pobudziła ona do działania cały kraj. Do tego chciałbym w dalszym ciągu zajmować się rozwojem transportu ze szczególnym uwzględnieniem kolei tak w wymiarze regionalnym, jak i ogólnokrajowym. Pragnę też powrócić do sprawy reformy Policji Krajowej i kontynuować stopniową korektę poszczególnych aktów prawnych. „ ”””

Nie spodziewajcie się też rewolucji w polityce zagranicznej. Mam nadzieję, że utrzymując dotychczasowy, stabilny kurs uda się przy okazji obsadzić część placówek dyplomatycznych, co będzie po części miarą prestiżu i dobrej kondycji naszego państwa. Tym bardziej zachęcam tych, którzy gotowi są podjąć wyzwanie służby dyplomatycznej do kontaktu ze mną.

Na zakończenie chciałbym powiedzieć, że to że stoję tu dziś jako jedyny kandydat nie oznacza, że jestem człowiekiem przekonanym o swoim zwycięstwie. Może się okazać, że jeszcze dziś pojawi się ktoś z Was kto zaproponuję swoją wizję, do której przekona większość spośród Was. Wówczas nie pozostanie mi nic innego jak uszanować Wasz wybór i zaoferować następcy moje wsparcie. Jednocześnie muszę Was lojalnie uprzedzić, że być może na przełomie sierpnia i września moja sytuacja realowa może ulec chwilowej, ale intensywnej zmianie. Może się więc zdarzyć, że będę musiał zrezygnować z urzędu, który przekażę w takiej sytuacji w ręce godnego zastępcy, aby ten dokończył kadencję bez szkody dla Republiki.

Nie traktujcie mojego programu jako planów jednego człowieka, ale jako wezwanie – kolektywny plan działania. Jako prezydent i jako obywatel przekonałem się już wielokrotnie, że bez wspólnego zaangażowania żaden cel nie może zostać w pełni osiągnięty. Krok po kroku weźmy przywróćmy Bialenii jej dawną świetność.

[Obrazek: 85_25_05_21_9_28_19.jpeg]

Rodzina Obamiuków z Malboro z radością w sercach chłonie słowa Konduktora

RE: Prezydent wielu umiejętności - program wyborczy Ametysta Faradobusa - Ametyst Faradobus - 26-05-2021

Przy okazji dziękuję dla Helwetyka Romańskiego, który wykonał zaprezentowane fotografie bialeńskich rodzin.

RE: Prezydent wielu umiejętności - program wyborczy Ametysta Faradobusa - Ametyst Faradobus - 31-05-2021

Chyba nie zanosi się ani na konkurencję ani na dyskusję. Szkoda.

RE: Prezydent wielu umiejętności - program wyborczy Ametysta Faradobusa - Ametyst Faradobus - 05-06-2021

Wbrew temu co sądzicie kampania prezydencka rozwija się dynamicznie. Codziennie w różnych regionach kraju organizowane są konwencje wyborcze, w trakcie których przemawiają wybitne osobistości z całego Polinu wyrażając swoje poparcie dla mojej kandydatury. Dziś na przykład swój występ w Satedzie miała przedstawicielka wspólnoty budzimirystycznej z Wysp Stołockich:

RE: Prezydent wielu umiejętności - program wyborczy Ametysta Faradobusa - Akrypa Ali Shariati - 16-07-2021

I jak, wygrał ten złodziej?

RE: Prezydent wielu umiejętności - program wyborczy Ametysta Faradobusa - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 16-07-2021

chyba nie pomyślałes nawet co robisz i kogo obrażasz

RE: Prezydent wielu umiejętności - program wyborczy Ametysta Faradobusa - Ametyst Faradobus - 16-07-2021

Jaki naród taki prezydent, hehe.

RE: Prezydent wielu umiejętności - program wyborczy Ametysta Faradobusa - Karol Medycejski - 16-07-2021

Uguem prawdę dla was powiedział, całe te.