![]() |
|
Udział Bialenii w Kolei Transnordackiej - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum) +-- Dział: Instytucje i jednostki organizacyjne (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Przedsiębiorstwa (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=99) +--- Wątek: Udział Bialenii w Kolei Transnordackiej (/showthread.php?tid=2554) |
Udział Bialenii w Kolei Transnordackiej - Ronon Dex - 25-07-2021 W związku z pewnym opóźnieniem w wytworzeniu Mapy Sieci Kolejowej (w przczyn niezależnych - Ametyst miał realowe "szpitalne przeboje") zaczynam od zgłoszenia przedsiębiorstw i taboru - wstępną mapkę można zobaczyć tutaj (w zasadzie linie na Wyspie Bialeńskiej można nanosić, bo dodatkowe stacje powstaną tylko na Anatolii). BIALEŃSKIE LINIE KOLEJOWE (BLK)
![]() Przedsiębiorstwo państwowe - dyrektor Ronon Dex. BLK zajmuje się dalekobieżnymi przewozami pasażerskimi. Tabor: - 4 elektryczne zespoły trakcyjne typu RT EZT-D3 - każdy zestaw ma 2 człony napędowe (pozostałość po okresie gdy linie szybkie przebiegały przez całą wyspę Bialeńską), ![]() - 12 elektrycznych zespołów trakcyjnych typu RT EZT-D5 - każdy zestaw ma 2 człony napędowe (wprowadzone po powstaniu Dżamahiriji Bialeńskiej i skróceniu linii szybkich do terenu Rzeszy Bialeńskiej), ![]() - 60 lokomotyw spalinowych typu RT LS-8P - po 2 na każdy pociąg (wprowadzone dla szybkich, ale niezeelektryfikowanych linii na Anatolii). ![]() - 40 lokomotyw spalinowych typu RT LS-4U - wykorzystywane na liniach pasażerskich, niezeelektryfikowanych - głównie na Anatolii, ![]() - 20 lokomotyw spalinowych typu RT LS-3U - wykorzystywane na liniach pasażerskich, niezeelektryfikowanych - głównie na terenie Dżamahiriji Bialeńskiej, ![]() - 30 lokomotyw elektrycznych typu LE-9U - wykorzystywane na liniach pasażerskich, zeelektryfikowanych - na terenie Wyspy Bialeńskiej, ![]() - 10 lokomotyw parowych typu LP-1U - wykorzystywane (reaktywowane) w Dżamahiriji tuż po konflikcie, obecnie raczej pełnią rolę atrakcji turystycznej. ![]() BIALEŃSKO-NORDACKA SPÓŁKA FRACHTOWA (BNSF)
![]() Spółka prywatna - współwłaściciele Ametyst Faradobus (Prezes Zarządu), Rono Dex (Wiceprezes d/s technicznych). BNSF zajmuje się przewozami towarowymi. Tabor: - 375 lokomotyw spalinowych typu RT LS-7T - wykorzystywane głównie na Anatolii ![]() - 40 lokomotyw spalinowych typu RT LS-6T (pozyskanych z BLK w chwili podziału kompetensji) - wykorzystywane głównie na Wyspie Bialeńskiej, ![]() - 80 lokomotyw elektrycznych typu LE-9U (pozyskanych z BLS w chwili podziału kompetencji), wykorzystywanych na zeelektryfikowanych liniach na Wyspie Bialeńskiej. ![]() LINIE KOLEJOWE NALEŻĄCE DO KOLEI RZESZY
![]() - przedsiębiorstwo regionalne, kierowane przez Ametysta Faradobusa. - w skład Kolei Rzeszy wchodzą linie kolejowe o zasięgu lokalnym, funkcjonujące na terenie Rzeszy Bialeńskiej. KOLEJ LISEWSKA
![]() - przewozy pasażerskie i towarowe na terenie Departamentu Lisewskiego (teren Półwyspu Lisewskiego) Tabor: - 20 spalinowych zespołow trakcyjnych typu RT SZT-L3 - każdy zestaw ma 2 człony napędowe, ![]() - 20 lokomotyw spalinowych typu RT LS-5A, ![]() - 20 lokomotyw spalinowych typu RT LS-5B (bezkabinowa, sterowana z członu LS-4A). ![]() KOLEJ POŁUDNIOWA
![]() - przewozy pasażerskie w południowej części Wyspy Bialeńskiej Tabor: - 20 elektrycznych zespółów trakcyjnych typu RT EZL-L6 - każdy zestaw ma 2 człony napędowe, ![]() - 20 lokomotyw elektrycznych typu RT LE-9U. ![]() KOLEJ NADMORSKA
![]() - przewozy pasażerskie na wschodnim wybrzeżu Wyspy Bialeńskiej Tabor: - 25 spalinowych zespołów trakcyjnych typu RT SZT-L3 - każdy zestaw ma 2 człony napędowe, ![]() KOLEJ WOLNOGRADZKA
![]() - przewozy pasażerskie w okolicach stolicy kraju Tabor: - 30 elektrycznych zespółów trakcyjnych typu RT EZL-L6 - każdy zestaw ma 2 człony napędowe, ![]() - 16 lokomotyw elektrycznych typu RT LE-9U. ![]() POLESKI TRAMWAJ
![]() - przewozy pasażerskie na Polesiu Tabor: - 20 lokomotyw spalinowych typu RT LS-2M ![]() Uwaga w spisie taboru nie uwzgędniono lokomotyw manewrawych, tam gdzie pełnią tylko swoją podstawową rolę i nie są elementem składów przewożących pasażerów i towary - LS-2M pełni taką rolę (jako lokomotywa w skałdach pasażerskich) w Poleskim Tramwaju. W innych liniach kolejowych to tylko lokomotywa manewrowa. RE: Udział Bialenii w Kolei Transnordackiej - Ronon Dex - 26-07-2021 Aby umożliwić rozpoczęcie prac na włączeniem naszych kolei do systemu Kolei Transnordackiej wrzucam mapkę wg stanu na dzień dzisiejszy - dorzuciłem opisy torowisk, bo to ponoć potrzebne. Nasza klasyfikacja jest bardziej rozbudowana, ale z tego co napisano można z tego wyciągnąć informacje potrzebne dla systemu KT, bo liczba torów jest i informacje o elektryfikacji lub jej braku również. Mapa zaktualizowana: 26.07.21 - godz. 19:40
![]() Zasadniczo sytuacja na Wyspie Bialeńskiej jest w sumie na razie sytuacją finalną, w najbliższym czasie zmian nie przewidujemy, bo trzeba zająć się Anatolią. Na Anatolii może dojść nieco stacji kolejowych oraz stację na terenach wojskowych, opisane numerami baz mogą otrzymać nazwy własne. Jak to Ametyst ogarnie to naniosę na mapkę - ale można spokojnie zaczynać nas dorzucać do systemu. Mam nadzieję, że ten system nie jest zamknięty, bo wzorem Wyspy Bialeńskiej dojdą na Anatolii na pewno koleje lokalne w ramach Kolei Rzeszy... będą one powstawały sukcesywnie, w ramach naszego wolnego czasu i pomysłów. RE: Udział Bialenii w Kolei Transnordackiej - Ametyst Faradobus - 26-07-2021 Co do stacji miejskich to nie mam uwag - miasta na Anatolii nie są jeszcze jakoś szczegółowo opisane, więc po prostu będziemy się kierować danymi, które przedstawiłeś. Moja jedyna uwaga dotyczy mojego lenna czyli Faradobaju, gdzie pominąłeś linię wewnętrzną łączącą Dobaj, Azbest i okolice Wielbłąddaru. Jest to co prawda lokalna kolejka elektryczna, ale jak wszystko to wszystko. Przebieg znajdziesz na tej mapie: http://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/gallery/85_26_03_21_11_20_39.png RE: Udział Bialenii w Kolei Transnordackiej - Ronon Dex - 26-07-2021 Ametyst Faradobus napisał(a):Co do stacji miejskich to nie mam uwag - miasta na Anatolii nie są jeszcze jakoś szczegółowo opisane, więc po prostu będziemy się kierować danymi, które przedstawiłeś.Tylko te nazwy miasteczek na terenach wojskowych... to warto by jak najszybciej zrobić. Ametyst Faradobus napisał(a):Moja jedyna uwaga dotyczy mojego lenna czyli Faradobaju, gdzie pominąłeś linię wewnętrzną łączącą Dobaj, Azbest i okolice Wielbłąddaru. Jest to co prawda lokalna kolejka elektryczna, ale jak wszystko to wszystko. Przebieg znajdziesz na tej mapie: http://spolecznosc.bialenia.org.pl/galle..._20_39.pngElektryczna?! Jedyny kawałek elektryfikacji na Anatolii... poza odcinkiem od tunelu do Port Arthurberg. Tylko jak to się ma do niezelektryfikowanych linii wokół i wewnątrz Twojego lenna? Mogę to zrobić jako doatkowy tor częściowo równoległy do tego istniejącego... jednotorowa linia zeelektryfikowana klasy trzeciej... pasuje? Jak ta, to wieczorem uzupełnię i podmienię mapkę. Resztę kolei lokoalnych będziemy robili sykcesywnie... tak jak na Wyspie Bialeńskiej. RE: Udział Bialenii w Kolei Transnordackiej - Ronon Dex - 26-07-2021 Podmienione... przy okazji dodałem stację Srumbuktu - jako stację o nazwie miasta, ale nieco oddaloną od samego miasta (takie przypadki mamy tez Kolei Południowej), sądzę że pasuje. RE: Udział Bialenii w Kolei Transnordackiej - Ametyst Faradobus - 26-07-2021 Cytat:Elektryczna?! Jedyny kawałek elektryfikacji na Anatolii... poza odcinkiem od tunelu do Port Arthurberg. Tylko jak to się ma do niezelektryfikowanych linii wokół i wewnątrz Twojego lenna? Mogę to zrobić jako doatkowy tor częściowo równoległy do tego istniejącego... jednotorowa linia zeelektryfikowana klasy trzeciej... pasuje? Dokładnie tak zrób, przy czym możesz to też rozciągnąć na cały obszar lenna - po prostu obok linii niezelektryfikowanych biegną wewnętrzne linie zelektryfikowane.
Cytat:Tylko te nazwy miasteczek na terenach wojskowych... to warto by jak najszybciej zrobić. Takie luźne pomysły na teraz: 1 Baza MW - Chylonia - Baza (?) 2 Baza MW - Apfelbaumstadt - Baza 3 Baza MW - Kluczyn - Baza 4 Baza MW - Swarzewo - Baza 6 Baza MW - Sateda - Baza (?) Baza 11 - Osiedle Ordyńskie Baza 12 - Malcolm - Baza Baza 13 - Śródanatolijsk Wojskowy Baza 14 - Herkulanum Anatolijskie Baza 15 - Północne Wrota Baza 16 - Lisewo Anatolijskie Baza 17 - Mikkleborgia - Baza Baza 18 - Pietrowskoje RE: Udział Bialenii w Kolei Transnordackiej - Ronon Dex - 26-07-2021 Ametyst Faradobus napisał(a):Dokładnie tak zrób, przy czym możesz to też rozciągnąć na cały obszar lenna - po prostu obok linii niezelektryfikowanych biegną wewnętrzne linie zelektryfikowane. Na granicach lenna nic za bardzo nie masz, a tory przebiegają poza Twoim lennem - dociągnąłem linię kolejki elektrycznej do Uścia oraz na południu do Al-Faktorija (musisz sobie tory na swojej mapce dorobić). Ametyst Faradobus napisał(a):Przyjmijmy zasadę, że jeśli w pobliżu znajduje się inna miejscowość to używamy jej nazwy z dodatkiem "Baza".Poprawione - podmienione, z jedną różnicą: w Sateda była stacja Sateda-Baza, to była stacja u wrót bazy wojskowej (na terenie cywilnym), a więc zminiłem to na Sateda-Port Wojenny, a Sateda-Baza to stacja na terenie wojskowym. RE: Udział Bialenii w Kolei Transnordackiej - Ametyst Faradobus - 27-07-2021 Dzięki, to przy okazji jakieś tam aktualizacji tej mapki, na którą ostatnio nie mam ani czasu ani weny. Niemniej namawiam pozostałych lenników, aby zerknęli na tę mapkę pod kątem swoich lenn (w takich momentach żałuję, że nie mogę na tym forum oznaczyć konkretnych osób). |