![]() |
|
Powitanie - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum) +-- Dział: Życie w Bialenii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Przejście graniczne - powitania (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=52) +--- Wątek: Powitanie (/showthread.php?tid=2697) Strony:
1
2
|
Powitanie - TAR - 13-11-2021 Witam, po poprzedniej gafie, ufam że dobrze trafiłem? Czy tu Bielenia? Odbiór? xP RE: Powitanie - Piotr Romanow - 13-11-2021 Witam w Bialenii, gdzie trawa jest zieleńsza.
RE: Powitanie - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 13-11-2021 Serdecznie witam. Kiedyś mieliśmy okazję się zetknąć, ale minęła od tego czasu kupa lat.
RE: Powitanie - TAR - 13-11-2021 (13-11-2021 19:01)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Serdecznie witam. Kiedyś mieliśmy okazję się zetknąć, ale minęła od tego czasu kupa lat. Hmmm, nie kojarzę cię, zgaduję że zmieniłeś personalia? (13-11-2021 18:57)Piotr Pawłow napisał(a): Witam w Bialenii, gdzie trawa jest zieleńsza. Wszędzie zielono, strasznie mi zielono! Aż jestem ciekaw, od czego nawiązuje zieleń? Zielona kraina czy czego innego? ];> RE: Powitanie - Ronon Dex - 13-11-2021 (13-11-2021 19:26)TAR napisał(a): Aż jestem ciekaw, od czego nawiązuje zieleń? Zielona kraina czy czego innego?Do Bialeńskiej historii... swego czasu założyciele Naszego Kraju nawiązywali do relowej Libii za czasów Kadafiego (pierwsza bialeńska flaga była cała zielona, tak jak flaga Libii w pewnym okresie, a nasze godło jest ściśle wzorowane na libijskim). Potem swtorzyliśmy już własny klimat, ale nawiązania historyczna, do czasów powstawania kraju pozostały - bo od historii się nie odcinamy, choć próby wskrzeszenia tego klimatu libijskiego w jednym z dwóch regionów jakoś się nie powiodły, z braku chętnych do działania. Ale może kiedyś... RE: Powitanie - TAR - 13-11-2021 (13-11-2021 20:13)Ronon Dex napisał(a): choć próby wskrzeszenia tego klimatu libijskiego w jednym z dwóch regionów jakoś się nie powiodły, z braku chętnych do działania. Ale może kiedyś... Znam ten ból, łatwiej jest tworzyć coś nowego, niż reaktywować, kontynuować pracę poprzednika. Każde nowe pokolenie ma swoją wizję, jak już podziela, to w inny sposób realizuje. Ciężkie życie mikronauty. RE: Powitanie - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 13-11-2021 (13-11-2021 19:26)TAR napisał(a): Hmmm, nie kojarzę cię, zgaduję że zmieniłeś personalia?Istotnie, dawniej używałem personaliów "Andrzej Swarzewski". Po dekadzie używania tego nazwiska, zdecydowałem się na zmianę.
RE: Powitanie - TAR - 13-11-2021 (13-11-2021 20:53)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Istotnie, dawniej używałem personaliów "Andrzej Swarzewski". Po dekadzie używania tego nazwiska, zdecydowałem się na zmianę. Wtedy dawno byłeś brzącem, a teraz dorosłeś i w dodatku łysy! ![]() Nieźle trzymasz się, dalej siedzisz w Bialenii. I w dodatku prezydentem ciagle jesteś.
RE: Powitanie - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 13-11-2021 Czas leci, a w Mikroświecie ciągle kilkadziesiąt tych samych ludzi. Na fotelu prezydenckim co jakiś czas się zmieniamy, ale co którąś kadencję wypadnie moja kolej i trzeba się poświęcić.
RE: Powitanie - TAR - 13-11-2021 (13-11-2021 21:13)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Na fotelu prezydenckim co jakiś czas się zmieniamy, ale co którąś kadencję wypadnie moja kolej i trzeba się poświęcić. Przyznaj się, jak ja cię znam, to płaczesz do poduszki! ![]() Czyli mówisz że jesteś seryjnym prezydentem? Godne podziwu.
|