![]() |
|
Półwysep Lisewski - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum) +-- Dział: Instytucje i jednostki organizacyjne (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Archiwum (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=134) +---- Dział: Zespół Archiwalny "Samorządy i Państwa Stowarzyszone" (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=393) +----- Dział: Rzesza Bialeńska (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=11) +----- Wątek: Półwysep Lisewski (/showthread.php?tid=275) Strony:
1
2
|
Półwysep Lisewski - Ronon Dex - 12-05-2019 Przy okazji aktualizowania mapy naszedł mnie taki dość luźny pomysł, dotyczący tego odseparowanego rejonu Rzeszy Bialeńskiej... no bo skoro go "obroniliśmy" to teraz trzeba za niego wziąć odpowiedzialność. I tutaj pytanie do dwóch osób... 1/ Czy Prezydent zgodziłby się na zwiększenie obszaru naszych (Thomasa i mojego) tak aby objęły one teren przynależnego do Rzeszy półwyspu? 2/ Czy Thomas chciałby wspólnie działać dla rozwoju tego rejonu? W przypadku pozytywnych odpowiedzi powstał by obszar podzielony na dwa lenna gdzie w Lisewie (wyłączonym obszarowo z lenn) rotacyjnie pełnilibyśmy funkcje burmistrza. Region jest rolniczo-rybacki i mógłby mieć taki dość specyficzny klimat. To taka luźna propozycja...proszę o wypowiedzenia się w tej materii czy w ogóle są chęci i możliwości? RE: Półwysep Lisewski - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 12-05-2019 Dobry pomysł, mam nadzieję, że czasem będziecie przyjmowali mnie na urlop. Proszę tylko Thomasa o potwierdzenie chęci zajęcia się półwyspem oraz o aprobatę dla pomysłu powiększenia lenna. RE: Półwysep Lisewski - Ronon Dex - 12-05-2019 Tak by to mogło wyglądać... ![]() Oczywiście dorobiło by się parę miejscowości - skoro Thomas przemianował Pasat na Lisendorff - miejscowość Pasat i port rybacki mógłby powstać na południowym skraju jego lenna. Na mapie szczegółowej (dwa razy większej) byłby już naniesione wsie =, tak jak na mapie mojego dotychczasowego lenna oraz wsie na terenie lenna Thomasa. Cytat:Dobry pomysł, mam nadzieję, że czasem będziecie przyjmowali mnie na urlop. Lotnisko mamy to z komunikacją nie ma problemu... Swego czasu trochę zaniedbałem parę kwestii gospodarki morskiej i teraz widzę, że brakuje nam kilku elementów (bo mamy tylko duże przedsiębiorstwa, eksploatujące duże statki): - transportu promowego, - małej żeglugi przybrzeżnej, - rybołówstwa, - cywilnego ratownictwa morskiego. Zajmę się tym... zainstalowałem sobie ponownie Ship Simulator i już kombinuję jak to ogarnąć. RE: Półwysep Lisewski - Thomas von Lisendorff - 12-05-2019 Oczywiście jestem za. RE: Półwysep Lisewski - Ronon Dex - 12-05-2019 No występujemy do Pałacu o rozszerzenie lenn... Wrzucę wniosek za nas obu a Ty po prostu podpis złóż. Przestawię Tobie niedługo replikę starego okrętu do akceptacji. Myślę, że port Lisendorf będzie dobrym miejscem dla takiej jednostki. RE: Półwysep Lisewski - Ametyst Faradobus - 20-11-2019 Zróbcie opis półwyspu. Dam go obok Polesia i stopniowo tworzyć będziemy wątki ogólne dla wszystkich rejonów. RE: Półwysep Lisewski - Ronon Dex - 20-11-2019 Tyle, ze w sumie sam Półwysep Lisewski jest w miarę (chciałbym lepiej, ale zawsze czasu brak) opisany, bo składa się z: - Miasta Lisewo - Lenna Razorno - Lenna Lisendorf W zasadzie poza tymi trzema terenami nic więcej tam nie ma... To nie wiem czego oczekujesz? Chciałbyś to zebrać w jeden region? No to w sumie "do kompletu" potrzebny byłby jeden post opisujący Półwysep jako całość... bo tak, to wszystko jest łącznie z mapą. ![]() Z większych miast brakuje tylko opisu i planu miasta Pasat... nowoczesnego i nowego miasta, które powstało po powiększeniu lenn (stary Pasat przyjął swego czasu nazwę Lisendorff). RE: Półwysep Lisewski - Ametyst Faradobus - 20-11-2019 Nic na siłę, ale wydaje mi się, że to byłoby ciekawe, zwłaszcza że Półwysep jest teraz eksklawą Rzeszy, a w dodatku całą jego powierzchnię pokrywają lenna. RE: Półwysep Lisewski - Ronon Dex - 20-11-2019 Ale ja nie mam nic przeciw stworzeniu działu Półwyspu Lisewskiego czy samego PL jako regionu... tylko przedstaw ten pomysł, tak abym zrozumiał zamysł. Na razie jest w sumie sporo informacji na temat tych terenów (sądzę, że sporo więcej niż o wielu innych rejonach RB... są mapy, opisy miast itd.) - tylko rozbitych na Lisewo i dwa lenna. Można by to faktycznie zebrać w jeden dział pt. Półwysep Lisewski. Po prostu nakreśl jaki masz pomysł... ja nie jestem przeciwny (a nawet przeciwnie - jestem za) - tylko nie bardzo rozumiem jaki jest Twój pomysł. RE: Półwysep Lisewski - Ametyst Faradobus - 20-11-2019 Ja bym nie tworzył póki co osobnego działu, bo to by wprowadziło jeszcze większy zamęt. Ograniczyłbym się do stworzenia ogólnego opisu, dzięki któremu można by szybko zapoznać się z podstawowymi informacjami na temat Półwyspu. W nim zawarte byłyby bezpośrednie linki do lenn oraz najważniejszych miejsc, tak aby nie trzeba było ich wyszukiwać. Tak samo chciałbym stopniowo robić z każdym regionem geograficznym Rzeszy, co, mam taką nadzieję, sprzyjać będzie budowaniu klimatu poszczególnych ziem i nada im jakiegoś wyrazistego charakteru. |