Forum Republiki Bialeńskiej
Wybory do Rady Republiki - kandydatura Ametysta Faradobusa - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum)
+-- Dział: Życie w Bialenii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Wątek: Wybory do Rady Republiki - kandydatura Ametysta Faradobusa (/showthread.php?tid=2794)

Wybory do Rady Republiki - kandydatura Ametysta Faradobusa - Ametyst Faradobus - 27-11-2021

[Obrazek: obraz.png]

Dzień po tym, jak Profesor Ametyst Faradobus potwierdził, że zamierza ubiegać się o mandat członka Rady Republiki w całej Bialenii wybuchł wielki entuzjazm. W wielu miastach Rzeszy i Dżamahiriji wybuchły spontaniczne wiece poparcia na rzecz Lwa Wolnogradu i byłego konduktora. Już następnego dnia, zaraz po tym jak Faradobus powrócił z zamknięcia sesji Sejmu do Jaruzelimy, na miejscu zorganizowano pierwsze, całkowicie otwarte spotkanie z klakierami wyborcami, w trakcie którego kandydat przedstawił swój program. Wcześniej zaprezentowano oficjalną piosenkę wyborczą noszącą tytuł Faradobus - on to załatwi.

Szanowne Państwo,

nazywam się Faradobus Ametyst. Urodziłem się dnia 2 października tysiąc dziewięćset sześćdziesiątego szesnastastego roku w Hirschbergu (gubernia hirschberska). Chcę przedstawić swój życiorys. Ukończyłem Uniwersytet Bialeński jako profesor-historyk. Posiadam swoją posiadłość – zamek drewniany. Mam matkę, miałem brata, tatuś nie żyje. Ale tatuś bardzo jest mój… bardzo, bardzo zasłużony. Walczył o Hirschbergię, walczył o Weerland, walczył o socjalizm. Ale nie ma ojca – odeszedł. Jak ja mówię: „zmienił miejsce zamieszkania”. Jest w niebie teraz. I stamtąd patrzy, jak ja kandyduję na senatora Republiki Bialeńskiej. Dziękuję bardzo Państwu.

No dobra, koniec tego kononowania, bo tylko się Pietrow zirytuje.

Baby i chłopy!

korzystając z okazji możliwości kandydowania do Rady Republiki w wyborach powszechnych postanowiłem zaoferować Narodowi Bialeńskiemu swoją ofertę. Mówię ofertę, bo nie kieruje mną chęć obejmowania wszystkich możliwych stanowisk - ja już piastowałem wszystko, co możliwe i nie mam większych ambicji. Wydaje mi się natomiast, że największy i najbardziej dynamiczny region Republiki jakim jest Rzesza powinien kategorycznie być reprezentowany w tym kolegialnym organie, a zwierzchnik Rzeszy jest moim zdaniem osobą do tego najwłaściwszą.

W Radzie Republiki chcę po prostu oferować Narodowi Bialeńskiemu swoje wieloletnie doświadczenie - zarówno w Bialenii, jak i w ogóle doświadczenie mikronacyjnej. Zdaję sobie sprawę, że jest to w sporej mierze nudna, żmudna i biurokratyczna robota. Wiecie dobrze, że tego typu działalnością się już zajmowałem i że nie jest mi ona straszna. Myślę zatem, że powierzenie mi fotela senatorskiego, który co prawda będę musiał łączyć z kilkoma innymi funkcjami, nie będzie taką złą rzeczą.

Niemniej, jak wspomniałem, nie jestem człowiekiem łasym na godności i tytuły, bo mam ich aż za dużo. Cieszę się na rywalizację i mam nadzieję, że zarówno wybory, jak późniejsza kadencja przyniosą Bialenii coś dobrego.

Szanowne Państwo!

Kandyduję z ramienia Bialeńskiej Partii Demokratycznej. Bardzo proszę o oddanie na mnie głos. To, co przedstawiłem, swoje postulaty, to ja wszystko uczynię. I na mnie warto głosować. Bo ja jestem naprawdę człowiekiem uczciwym i sprawiedliwym. Nie tak, że inne partie, inne komitety, inne partie. Mówią, a nic nie robią, a nic nie zrobili dla Rzeszy i dla Republiki. A to, co ja powiedziałem, to ja wszystko uczynię. Bo jestem człowiekiem wierzącym i praktykującym. I wiem, na jakiej zasadzie to zrobić, jak uczynić. Jak usprawnić drogi, jak wszystko. Jak zlikwidować papierosy, jak wszystko zlikwidować! I bardzo proszę całego lenna Jaruzelimy i całego Polesia oddać na mnie głos.

Dziękuję bardzo Państwu.

RE: Wybory do Rady Republiki - kandydatura Ametysta Faradobusa - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 27-11-2021

Bardzo dobry kandydat, polecam!

(27-11-2021 19:49)Ametyst Faradobus napisał(a): ja już piastowałem wszystko, co możliwe i nie mam większych ambicji
A takiej postawy to nie popieram. Zawsze można więcej, lepiej, dłużej!

RE: Wybory do Rady Republiki - kandydatura Ametysta Faradobusa - Karol Medycejski - 27-11-2021

(27-11-2021 20:05)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Bardzo dobry kandydat, polecam!

(27-11-2021 19:49)Ametyst Faradobus napisał(a): ja już piastowałem wszystko, co możliwe i nie mam większych ambicji
A takiej postawy to nie popieram. Zawsze można więcej, lepiej, dłużej!

Tak, zawsze można zrobić pucz i zapalić świeczkę o zapachu słodkiego gówna i obalić WRoniarza Swarzewskiego.

RE: Wybory do Rady Republiki - kandydatura Ametysta Faradobusa - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 27-11-2021

Tego akurat nie można, bo administracja forum nie pozwoli, ale wiele innych celów można sobie wyznaczyć. A teksty o osiągnięciu wszystkiego zostawmy na mowy pogrzebowe.

RE: Wybory do Rady Republiki - kandydatura Ametysta Faradobusa - Joahim-von-R - 27-11-2021

(27-11-2021 19:49)Ametyst Faradobus napisał(a): ja już piastowałem wszystko, co możliwe i nie mam większych ambicji
Żadne wszystko, żeby być wszystkim to byście musieli mi czapeczkę zabrać! A ja czapeczki sobie zabrać nie dam, od was ją dostałem i teraz będę o nią walczył!

RE: Wybory do Rady Republiki - kandydatura Ametysta Faradobusa - Ametyst Faradobus - 28-11-2021

Przecież byłem przewodniczącym Zgromadzenia.

RE: Wybory do Rady Republiki - kandydatura Ametysta Faradobusa - Ametyst Faradobus - 28-11-2021

W ramach zachęty i przypomnienia sukcesów mojej ostatniej prezydentury stworzyłem mema:

[Obrazek: 5vund2.jpg]