Forum Republiki Bialeńskiej
Misje dyplomatyczne... - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum)
+-- Dział: BRODRIA (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=304)
+--- Dział: Plac Wolności (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=307)
+--- Wątek: Misje dyplomatyczne... (/showthread.php?tid=3070)

Strony: 1 2

Misje dyplomatyczne... - Ronon Dex - 24-01-2022

Skoro już mamy dział dyplomatyczny to proponuję nawiązac oficjalne stosunki dyplomatyczne z Leocją. oraz otworzyć tam Ambasadę Brodrii. Mogę zostać tam ambasadorem, bywam tam regularnie, współpracuję aktywnie z Leocją to chętnie się tym zajmę.

Przekonywać o sensowności utrzymywania kontaktów dyplomatycznych w tym krajem chyba nie trzeba?

RE: Misje dyplomatyczne... - Miguel de Catalan - 24-01-2022

Proponuję misję dyplomatyczną do Skarlandu. Big Grin Wink

RE: Misje dyplomatyczne... - Ametyst Faradobus - 24-01-2022

No to Car chyba ma tu pełnię kompetencji.

RE: Misje dyplomatyczne... - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 24-01-2022

(24-01-2022 20:31)Ronon Dex napisał(a): Skoro już mamy dział dyplomatyczny to proponuję nawiązac oficjalne stosunki dyplomatyczne z Leocją. oraz otworzyć tam Ambasadę Brodrii. Mogę zostać tam ambasadorem, bywam tam regularnie, współpracuję aktywnie z Leocją to chętnie się tym zajmę.
W zasadzie ze względu na tożsamość dużej części obywateli Brodrii i Bialenii, możemy zawrzeć dżentelmeńską umowę, że nasze ambasady będą wzajemnie reprezentować swoje interesy, czyli w praktyce przekazywać informacje, zaproszenia, itd.

RE: Misje dyplomatyczne... - Ronon Dex - 25-01-2022

(24-01-2022 20:38)Michał Jerzy Potocki napisał(a): Proponuję misję dyplomatyczną do Skarlandu.  
(24-01-2022 21:01)Ametyst Faradobus napisał(a): No to Car chyba ma tu pełnię kompetencji.
Oczywiście Car zdecyduje, ale można to też odebrać jako zaproszenie do nawiązania kontaktów dyplomatycznych.

(24-01-2022 22:37)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): W zasadzie ze względu na tożsamość dużej części obywateli Brodrii i Bialenii, możemy zawrzeć dżentelmeńską umowę, że nasze ambasady będą wzajemnie reprezentować swoje interesy, czyli w praktyce przekazywać informacje, zaproszenia, itd.
Oczywiście wewnętrznie, jako że w zasadzie personalnie to się pokrywa możemy taką umowę zawrzeć - to jednak oficjalnie taki komunikat trzeba wystosować. Inna sprawa, że jestem za otwarciem ambasad Brodrii (może być w też formie reprezentującej zarówno Baialenie, jak i Brodrię) przynajmniej w niektórych miejscach. Właśnie takich jak Leocja, która stała niejako "centrum Mikroświata" - jest krajem, który nie jest z nikim skonfliktowany i podejmuje inicjatywy "ogólnoświatowe".

RE: Misje dyplomatyczne... - Iwan Pietrow - 25-01-2022

Oczywiście, zorganizujmy misje dyplomatyczne do innych v-państw. Myślę, że sytuacja wewnętrzna ustabilizowała się u nas na tyle, że możemy w końcu pozwolić sobie na promowanie Brodrii za granicą.

Połączenie naszych misji z bialeńskimi rzeczywiście wydaje się najlepszym rozwiązaniem. Jestem za tym pomysłem.

Co zaś się tyczy Leocji - Rononie, skontaktujesz się z tamtejszymi władzami w sprawie zawarcia umowy o uznaniu?

To samo powinniśmy zrobić w stosunku do Skarlandu. Czy ktoś byłby chętny do zostania ambasadorem w tym państwie? Może Ametyst?

RE: Misje dyplomatyczne... - Ronon Dex - 25-01-2022

(25-01-2022 09:40)Iwan Pietrow napisał(a): Co zaś się tyczy Leocji - Rononie, skontaktujesz się z tamtejszymi władzami w sprawie zawarcia umowy o uznaniu?
Tak, załatwię to. Przy czym Brodria jest uznawana przez Palatynat Leocji, bo oni nie wygłupiają się niczym jakieś Muratyki - podobnie jak my uznają państwa wg swoich kryteriów uznawania na zasadzie uznawania ich istnienia, a nie faktu czy się z kimś lubią i współpracują.

A więc pójdzie to w kierunku nawiązania stosunków dyplomatycznych.

RE: Misje dyplomatyczne... - Ametyst Faradobus - 25-01-2022

Mogę zająć się Skarlandem.

RE: Misje dyplomatyczne... - Iwan Pietrow - 25-01-2022

> A więc pójdzie to w kierunku nawiązania stosunków dyplomatycznych.

Jak najbardziej, jeszcze jak.

> Mogę zająć się Skarlandem.

СПАСИБО, ДОРОГОЙ БРАТ. Работаем в том самом режиме, как с Леоцией.

RE: Misje dyplomatyczne... - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 25-01-2022

Ja mogę zostać ambasadorem Brodrii w Bialenii, albo ambasadorem Bialenii w Brodrii. Ewentualnie ambasadorem Bialenii w Suderlandzie albo ambasadorem Brodrii w Suderlandzie.