![]() |
|
Odezwa do Narodu - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum) +-- Dział: BRODRIA (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=304) +--- Dział: Plac Wolności (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=307) +--- Wątek: Odezwa do Narodu (/showthread.php?tid=3214) |
Odezwa do Narodu - Aleksandra I. Dostojewska von Vincis - 10-03-2022 Umiłowani Poddani! Słysząc głos uniżonego ludu i pokorne prośby, zważywszy na apele naszej sławnej Familii, postanowiłam nachylić swe ucho na rozpaczliwe jęki i powrócić do Kraju.
W pierwszej kolejności, proszę o wytłumaczenie obecnej sytuacji państwowej. Wzywam pana Iwana Pietrowa do przedstawienia dokumentów i aktów prawnych na podstawie których rości sobie prawa do Korony Brodryjskiej. Przypominam, że po odejściu niegodnego Pawłowa jestem jedyną legalną Monarchinią Brodrii a w mocy są akta sukcesyjne podług których brzmienia Korona nasza na wieki pozostaje w Rodzie Dostojewskich według ściśle określonych zasad dziedziczenia. Jestem otwarta na dyskusję i negocjacje. Ufam, że spór rozwiążemy na drodze konsensusu i poszanowania praw naszego Państwa.
Umiłowani! Z niepokojem śledzimy ostatnie wydarzenia w świecie rzeczywistym. Z powodu okrutnej agresji państwa rosyjskiego na suwerenną i niepodległą Ukrainę, jako przedstawiciele cywilizowanego świata, nie możemy dłużej milczeć. Z tego względu, odwołując się do Waszych sumień i serc, zapowiadam całkowitą derusyfikację Brodrii. Nasz wirtualny Kraj należy oczyścić z wszelkich odniesień do kultury i dziedzictwa agresorów. Wkrótce przedstawię szereg zmian o charakterze zasadniczym, który już dzisiaj określam: Rewolucją Aleksandryjską. Zmiany zostaną poddane opinii Obywateli w niezależnym i wolnym referendum.
Niech Gwiazda Sławy i Szczęścia powróci na nasze niebo!
(-) Aleksandra Izabella, Cesarzowa
RE: Odezwa do Narodu - Tymoteusz Dostojewski - 10-03-2022 Niech żyje Brodria, niech żyją Dostojewscy. RE: Odezwa do Narodu - Joahim-von-R - 10-03-2022 Wysoka Inbo, Skisłem. (-)Joahim von Ribertrop Policjant Krajowy Dobra, teraz na poważnie. Po pierwsze, czy ktoś mi wyjaśni dlaczego teraz wszyscy tak bardzo porównują wszystko do reala który to NIE ISTNIEJE? Serio, jest wirtual i jest real. W wirtualu tej wojny nie ma, kultura znana jako rosyjska jest brodryjska, et cetera et cetera. Po drugie... W sumie nie ma po drugie. Po prostu napisałem "po pierwsze", więc musiałem dać i "po drugie". Do tematu Korony Brodrii się nie odniosę, bo mało mnie nie to Iwan Pany! Nikt nie chce tej Megalomanki na tronie Brodrii! RE: Odezwa do Narodu - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 10-03-2022 Idź sobie trollować gdzie indziej. Nikt tu nie chce czytać takich bzdur. RE: Odezwa do Narodu - Tymoteusz Dostojewski - 10-03-2022 Moja babcia mówi dobrze, Korona Brodryjska zawsze należała do Dostojewskich, a jedyną monarchinią Brodrii jest babcia. RE: Odezwa do Narodu - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 10-03-2022 (10-03-2022 18:58)Tymoteusz Dostojewski napisał(a): Moja babcia mówi dobrze, Korona Brodryjska zawsze należała do Dostojewskich, a jedyną monarchinią Brodrii jest babcia.Zdaje pan sobie sprawę, że wypowiedzenie posłuszeństwa Iwanowi będzie miało swoje konsekwencje? RE: Odezwa do Narodu - Tymoteusz Dostojewski - 10-03-2022 Zdaję sobie sprawę z tego, chyba będę w opozycji jak Ronon. RE: Odezwa do Narodu - Aleksandra I. Dostojewska von Vincis - 10-03-2022 Drogi Andrzeju, dlaczego straszysz konsekwencjami Mego Drogiego Wnuka? Poprosiliśmy jedynie o uzasadnienie legalności władzy pana Pietrowa. Skoro tytułuje się monarchą brodryjskim, to powinien wskazać na źródło swej rzekomej władzy. Jak widać Naród wyraźnie opowiada się po stronie Dostojewskich, proszę więc poskromić niepotrzebne emocje. RE: Odezwa do Narodu - Joahim-von-R - 10-03-2022 Naród opowiada się po stronie D*stojewskiej? Czy to ten sam Naród który opowiadał się przeciw von Ribertropowi? RE: Odezwa do Narodu - Ametyst Faradobus - 10-03-2022 (10-03-2022 18:49)Aleksandra I. Dostojewska von Vincis napisał(a): Umiłowani Poddani! Debil xD |