![]() |
|
Prześladowania Bialeńczyków w Muratyce - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum) +-- Dział: Życie w Bialenii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Wątek: Prześladowania Bialeńczyków w Muratyce (/showthread.php?tid=3310) Strony:
1
2
|
Prześladowania Bialeńczyków w Muratyce - Hewret z Gerwenu - 12-07-2022 Prześladowania Bialeńczyków w Muratryce. Oskarża się ich o chuligańskie wybryki, przesłuchuje, kusi przyznaniem obywatelstwa MSB i zwierzogrodzka policja kontrolują obywateli Bialenii mieszkających w stolicy Muratyki- informuje Bialenia Watch Rights organizacja rejestrująca przypadki łamania praw człowieka w Muratyce. Bialenia Watch Rights powołuje się na relacje Bialeńczyków, którzy byli przesłuchiwani przez muratyckie służby.
Policjanci poszukiwali u nich zakazanej literatury i "symboli antyrządowych". Pytali także o udział w rzekomych antyprezydenckich demonstracjach i o kontakty w Bialenii. Niektórym osobom proponowano przyjęcie muratyckiego obywatelstwa w trybie przyspieszonym, innych oskarżano o chuligańskie wybryki. Pojawiają się także doniesienia, że funkcjonariusze próbowali utrudniać Bialeńczyków wyjazd z Muratyki.
Bialenia Watch Rights monitoruje także działania muratyckich służb związane z prześladowaniem innych mniejszości w kraju. Według danych organizacji, od momentu ogłoszenia się przez Pawłowa Carem Brodrii i Bialenii, w Muratyce nasiliły się prześladowania, zwłaszcza przeciwników uzurpatora.
RE: Prześladowania Bialeńczyków w Muratyce - Ametyst Faradobus - 12-07-2022 Oj, chyba by się tam przydało jakieś małe referendum przy wsparciu naszych organizacji prawoczłowieczych. RE: Prześladowania Bialeńczyków w Muratyce - Iwan Pietrow - 12-07-2022 Dobrze, że działają takie uczciwe organizacje jak Bialenia Watch Rights, które naświetlają te straszne i nieludzkie praktyki. Wydam polecenie naszym organom bezpieczeństwa, żeby zajęły się tą sprawą. Atak na Bialeńczyków to atak na Bialenię. Nie możemy sobie pozwolić na akceptowanie tego stanu rzeczy! RE: Prześladowania Bialeńczyków w Muratyce - Albert Fryderyk de Espada - 12-07-2022 Dobrze gdybym jako prezydent IV Republiki Muratyki wiedział o takich działaniach, a skoro o nich nie wiem to dzieje się coś dziwnego i bynajmniej podejrzanego, gdyż żaden z organów bezpieczeństwa IV Republiki nie interesował się i nie interesuje się poczynaniami nielicznych mieszkańców Muratyki Bialeńskiego pochodzenia. Możliwe że komuś bardzo zależy na zaburzeniu relacji Muratyki z Bialenii i stąd udając funkcjonariuszy służby Muratyckich działa na szkodę Bialeńczyków w Muratyce. Jako prezydent IV Republiki mogę zapewnić że żaden organ władzy Muratyki nie mógłby bez mojej wiedzy podjąć się takiej akcji, tym bardziej dołożę wszelkich starań by odnaleźć prawdziwych sprawców tych czynów. Potrzebuję jednak do tego pomocy ze strony Prezydenta Pietrowa i organów bezpieczeństwa Republiki Bialeńskiej. Obawiam się że owe prowokacje mogą spowodować nieufność mieszkańców pochodzenia Bialeńskiego wobec służb Muratyki stąd pomoc ze strony Bialenii jest bynajmniej wskazana i mile widziana. RE: Prześladowania Bialeńczyków w Muratyce - Albert Fryderyk de Espada - 13-07-2022 Prezydent IV Republiki Muratyki zadecydował o wszczęciu śledztwa mającego odnaleźć winnych i wyjaśnić doniesienia dyskryminacji ludności pochodzenia Bialeńskiego zamieszkującą IV Republikę Muratyki. RE: Prześladowania Bialeńczyków w Muratyce - Ametyst Faradobus - 13-07-2022 Ja na własne oczy w internecie w gazecie widziałem te paszporty, do których nabycia zmuszacie porywane z Bialenii i Anatolii dzieci bialeńskie. RE: Prześladowania Bialeńczyków w Muratyce - Albert Fryderyk de Espada - 13-07-2022 (13-07-2022 09:49)Ametyst Faradobus napisał(a): Ja na własne oczy w internecie w gazecie widziałem te paszporty, do których nabycia zmuszacie porywane z Bialenii i Anatolii dzieci bialeńskie. Porwana, prześladowania, dyskryminacje pod moim nosem... Ktoś za to odpowie. To zapewne sprawka Rotryjskiej Organizacji Terrorystycznej Zbuntowane Anioły (Tak było nie zmyślam) RE: Prześladowania Bialeńczyków w Muratyce - Ametyst Faradobus - 13-07-2022 To nie ja za to odpowiadam. To jakiś inny kardynał. RE: Prześladowania Bialeńczyków w Muratyce - Iwan Pietrow - 13-07-2022 Bialeńskie organy ścigania z chęcią przyjrzą się tej sprawie bezpośrednio w Muratyce. Muszą mieć tylko zapewnioną pełną swobodę działań i możliwość prowadzenia obiektywnego śledztwa, w które nie będą ingerować się muratyckie władze. RE: Prześladowania Bialeńczyków w Muratyce - Albert Fryderyk de Espada - 13-07-2022 (13-07-2022 18:55)Iwan Pietrow napisał(a): Bialeńskie organy ścigania z chęcią przyjrzą się tej sprawie bezpośrednio w Muratyce. Muszą mieć tylko zapewnioną pełną swobodę działań i możliwość prowadzenia obiektywnego śledztwa, w które nie będą ingerować się muratyckie władze. Z całym szacunkiem ale takie rozwiązanie nie wchodzi w grę. Kompletnym brakiem poszanowania bezpieczeństwa mieszkańców Muratyki jak i ogólnego bezpieczeństwa całego państwa było by zezwolenie jakimkolwiek organom rządowym innych krajów na swobodne działanie na terenie IV Republiki, stąd pozwolenia na prowadzenie swobodnych i nieograniczonych działań udzielić nie mogę. Mogę natomiast podzielić się zgromadzonymi przez władze IV Republiki informacjami w tej spawie. |