![]() |
|
Sprawy organizacyjne Uproszczenie forum - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum) +-- Dział: Życie w Bialenii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Pałac Prezydencki (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=8) +---- Dział: Krajowa Rada Informatyczna (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=15) +---- Wątek: Sprawy organizacyjne Uproszczenie forum (/showthread.php?tid=3313) |
Uproszczenie forum - Ametyst Faradobus - 14-07-2022 @"Hewret von Thorn" bardzo słusznie postulował uczynienie tego forum mniej skomplikowanym. Chyba nie ma co przedłużać, więc wyjdę ze swoją wstępną propozycją: Przejście graniczne - na wszelki wypadek bym zostawił Plac Zielony - ograniczyć do jednego działu Pałac Prezydencki - zostawić jak jest, wedle decyzji każdorazowego konduktora Rada Republiki - do decyzji Rady Zgromadzenie Narodowe - jak jest Forum Obywatelskie - czy to ma sens? Może po prostu poddział do głosowań na Placu Zielonym? Biuletyn Ustaw - zostawić Samorządy - po jednym dziale dla każdego z tych, które będą utworzone. Ewentualne poddziału w drodze wyjątku. Uniwersytet Bialeński - zostawić jak jest, ewentualnie wywalę Ligę Bluszczową i inne takie Siły Zbrojne - jak jest Przedsiębiorstwa i Organizacje społeczne - ja bym dał do jednego działu plus limit po jednym dziale dla każdego (bez poddziałów w poddziałach itd) plus usunąć nieaktywne Krajowa Rada Informatyczna - może do Placu Zielonego? Archiwum - dać gdzieś na sam dół Brodria - do decyzji władz brodryjskich Dział administracyjny - wywalić RE: Uproszczenie forum - Hewret z Gerwenu - 14-07-2022 KRI do pałacu prezydenckiego. RE: Uproszczenie forum - Ametyst Faradobus - 14-07-2022 Popieram. KRI to raczej dział ekspercki, więc jak ktoś będzie siedział w Bialenii chwilę to go znajdzie. RE: Uproszczenie forum - Iwan Pietrow - 14-07-2022 > Plac Zielony - ograniczyć do jednego działu > Przedsiębiorstwa i Organizacje społeczne - ja bym dał do jednego działu (...) W jakim sensie? RE: Uproszczenie forum - Ametyst Faradobus - 14-07-2022 No żeby wewnątrz Placu Zielonego nie było poddziałów typu Święta Państwowe, Wieści z zagranicy (gdzie i tak aktywny jest jeden wątek). A przedsiębiorstwa i organizacje mogą mieć wspólny dział. I tak aktywne są może ze trzy. RE: Uproszczenie forum - Iwan Pietrow - 14-07-2022 Jak możesz to rozpisz to na jakimś schemacie, bo wciąż nie jestem pewien, czy rozumiem Twoją koncepcję. BTW, co w takim razie zrobić z wątkami z tych poddziałów? Przenieść do Archiwum? Wrzucić jako jedną masę do właściwego działu? RE: Uproszczenie forum - Ametyst Faradobus - 14-07-2022 Ok, jutro jakoś rozpiszę. Do archiwum, jak będzie potrzeba to się wyciągnie. RE: Uproszczenie forum - Ametyst Faradobus - 15-07-2022 No to ja bym to widział tak: Przejście graniczne [powitania] Plac Zielony Pałac Prezydencki [poddziały - ministerstwa itp] Rada Republiki Zgromadzenie Narodowe Biuletyn Ustaw Samorząd I Samorząd II Samorząd III Uniwersytet Bialeński [z poddziałami] Siły Zbrojne Republiki Bialeńskiej [z poddziałami, ewentualnie uprościć je] Zrzeszenia (przedsiębiorstwa i organizacje) Archiwum BRODRIA RE: Uproszczenie forum - Ametyst Faradobus - 07-10-2022 Zaczynamy zakulisowo myśleć, jak to forum mogłoby wyglądać po zawarciu unii realnej z Brodrią. Padł taki, moim zdaniem rozsądny jako punkt wyjścia, pomysł: Cytat:- Życie w Bialenii Siłą rzeczy trzeba będzie więcej wykorzystywać stronę. Tam powinno znaleźć się większość treści wojskowych (na forum co najwyżej jeden albo dwa działy) i te wszystkie instytucje, w których działach jest obecnie tylko część opisowa. Krótko mówiąc jeśli ja np nie mam zamiaru jakoś szeroko wykorzystywać poddziału Kompanii Faradobusów to spokojnie zadowolę się opisem w Encyklopedii na stronie. Trzeba, moim zdaniem, unikać miliona poddziałów i zachować te, z których faktycznie korzystamy. RE: Uproszczenie forum - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 07-10-2022 (07-10-2022 17:24)Ametyst Faradobus napisał(a): Zaczynamy zakulisowo myślećZielone stoliki? No ja się z tą propozycją zgadzam, zwłaszcza, żem ja ją uczynił. Pomysł przeniesienia treści na stronę główną jest bardzo dobry - tam będą łatwiejsze w odbiorze przez osoby postronne. Jeśli mamy porządną stronę, to trzeba to wykorzystać. Forum mogłoby służyć przede wszystkim komunikacji, zgodnie z jego standardowym przeznaczeniem. Prawda jest taka, że przytłaczająca ilość obecnych działów jest nieżywa, tylko zaśmieca forum i utrudnia jego odbiór. |