![]() |
|
Pochód pierwszomajowy - wątek organizacyjny - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum) +-- Dział: Życie w Bialenii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Pałac Prezydencki (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=8) +--- Wątek: Pochód pierwszomajowy - wątek organizacyjny (/showthread.php?tid=39) |
Pochód pierwszomajowy - wątek organizacyjny - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 01-04-2019 Dawno nie było u nas obchodów święta państwowego z prawdziwego zdarzenia. A kiedyś to się działo (a tam nie ma wszystkiego): https://bialenia.sarmacja.org/spolecznosc/forum-222-page-2.html Niemniej, mierzmy siły na zamiary, nie da się zrobić uroczystości na IRC-u o konkretnej godzinie, nie zbierzemy się wszyscy przed komputerami w majówkę. Ale za to fajnie byłoby zrobić uroczystości na forum, rozłożyć je nawet na cały dzień. Byłaby to okazja do zaproszenia gości zagranicznych i pochwalenia się efektami naszej odbudowy (myślę, że przez miesiąc z większością zdążymy). Rononie, co powiesz na małą defiladę? Może po nawiązaniu współpracy wojskowej z Federacją Nordacką zorganizujemy wspólny przemarsz ulicami Wolnogradu? P.S. Chciałem Wam wrzucić w mp3 piosenkę z 1 maja 2014 (bo z yt usunęli), ale załączniki jeszcze nie działają.
RE: Pochód pierwszomajowy - wątek organizacyjny - ʿĀlija zawdżat Akrypa - 01-04-2019 Pochód pierwszomajowy? Widzę że od czasu kiedy działałam z tow. Swarzewskim w jednej mikronacji nic się nie zmieniło i z niego nadal jest dobry bolszewik. RE: Pochód pierwszomajowy - wątek organizacyjny - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 01-04-2019 To już z 6 lat minęło, nie? Teraz działasz tylko w Wandystanie, czy masz jakieś alterego w Dreamlandzie albo jeszcze gdzieś indziej? RE: Pochód pierwszomajowy - wątek organizacyjny - ʿĀlija zawdżat Akrypa - 01-04-2019 > To już z 6 lat minęło, nie? Jak jeden dzień, kurła. > Teraz działasz tylko w Wandystanie, czy masz jakieś alterego w Dreamlandzie albo jeszcze gdzieś indziej? W Wandystanie działam, na zasadzie że jestem prezydentką matronującą ciszy na liście dyskusyjnej. W Dreamlandzie czasami wyenuncjuję jakieś wypierdy mentalne, choć aktualnie nieczęsto tam zaglądam. No i ostatnio parę wypierdów znalazło się tu w Bialenii. Poza tym nic. RE: Pochód pierwszomajowy - wątek organizacyjny - Janek Sapieha - 02-04-2019 Cytat: Ale za to fajnie byłoby zrobić uroczystości na forum, rozłożyć je nawet na cały dzień. Byłaby to okazja do zaproszenia gości zagranicznych i pochwalenia się efektami naszej odbudowy . Praca w Republice jest wartością nadrzędną a każdy kto w sposób postępowy pragnie współuczestniczyć w jej rozwoju musi być obecny podczas pierwszomajowej uroczystości. Dla przykładu ja sam z dumnie wypiętą piersią wysunę się na czoło pochodu, dzierżąc w ręku sztandar. Powiedz Andrzeju, bo wiesz najlepiej: Czy ludzie pracy poproszą mnie o przemówienie ? Cytat:Pochód pierwszomajowy? Widzę że od czasu kiedy działałam z tow. Swarzewskim w jednej mikronacji nic się nie zmieniło i z niego nadal jest dobry bolszewik. Wybaczcie poufałość, lecz jest to również człowiek zdyscyplinowany, który ma ducha bojowego. A zarazem bolszewicki wzorzec męskości. I tę właśnie cechę pragniemy dzielić z Towarzyszem Swarzewskim. Cytat:W Wandystanie działam, na zasadzie że jestem prezydentką matronującą ciszy na liście dyskusyjnej. Nie należy rozmieniać swoich talentów na drobne Towarzyszko Polino. Tylko dochowując wierność swojej Ojczyźnie mamy perspektywę na lepsze życie, wiem co mówię gdyż sam nigdy nie wyjeżdżałem z kraju. RE: Pochód pierwszomajowy - wątek organizacyjny - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 02-04-2019 Cytat:Powiedz Andrzeju, bo wiesz najlepiej: Czy ludzie pracy poproszą mnie o przemówienie ? Z całą pewnością! RE: Pochód pierwszomajowy - wątek organizacyjny - Ronon Dex - 02-04-2019 Cytat:Rononie, co powiesz na małą defiladę? Coś można zrobić... choć realowo-prywatnie to nie najlepszy dla mnie dzień na siedzenie za kompem - ot realowe urodziny. Ale coś mogę przygotować, choć pewnie bardziej opisowo jak obrazkowo, bo aktualnie gierek za bardzo w kompie nie mam. Ale ponieważ nasza armia sprzętowo (wojska lądowe) ma pewien częściowy odpowiendnik to da się zrobić. RE: Pochód pierwszomajowy - wątek organizacyjny - Akrypa Ali Shariati - 25-04-2019 Jak stoją sprawy? Mam nadzieje, że nie zapomniano o ważnym święcie państwowym. Ja jako Imanka przeprowadzę specjalny wykład w Świątyni Alego oraz pochód w Bengazi wraz z skromnymi obchodami w tym mieście. ^^ RE: Pochód pierwszomajowy - wątek organizacyjny - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 25-04-2019 Żadnych postępów nie poczyniono, zakończy się więc zapewne na uroczystym wątku oraz nadaniach. Wykład i wszelki wkład w obchody byłby mile widziany.
|