![]() |
|
Zadania - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum) +-- Dział: Życie w Bialenii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Pałac Prezydencki (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=8) +--- Wątek: Zadania (/showthread.php?tid=415) Strony:
1
2
|
Zadania - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 13-06-2019 Wiceprezydent: - Zorganizowanie obrad Gabinetu, - Bieżące rozpatrywanie wniosków zgodnie z przepisami (na początek wniosek Ametysta). Minister Spraw Zagranicznych: - Aktualizacja listy państw uznawanych, - Uporządkowanie ambasad (w tym organizacja naboru). Minister Morale: - Stworzenie poradnika dla nowych mieszkańców. Wszyscy: Expose. RE: Zadania - Thomas von Lisendorff - 13-06-2019 Ekscelencjo. Zadania przyjąłem do wiadomości. RE: Zadania - Piotr Romanow - 13-06-2019 Towarzyszu Prezydencie, Zadania zrozumiane, przechodzę do realizacji! RE: Zadania - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 18-06-2019 No nie powiem, żeby mnie aktywność Ministra Spraw Zagranicznych i Minister Morale zadowalała. Jest mniej więcej tak, jak się spodziewałem, czyli przypominanie ministrom, żeby coś zrobili zajmuje więcej czasu, niż gdybym sam to zrobił. Wiceprezydentowi dziękuję za wykonanie pierwszych zadań. Teraz sprawa może mało wykonawcza, ale dobrze byłoby, gdyby którymś z Ministrów lub Obserwatorów złożył jakiś projekt w Parlamencie. Od początku kadencji nic się tam nie dzieje, trzeba zaktywizować władzę ustawodawczą Propozycje: - Ordynacja wyborcza jest dziurawa po tym beznadziejnym referendum, które zmieniło tylko pojedyncze przepisy, a resztę olało. - Jak ktoś będzie chciał zrobić kabaret, to niech zaproponuje usunięcie "prawa do bezpiecznych i higienicznych warunków pracy" z Ustawy o obywatelstwie, bo to nic nie oznacza w warunkach wirtualnych. A socjaliści będą mogli wykazać się protestem! - RE: Zadania - Akrypa Ali Shariati - 18-06-2019 W wolnym czasie podejme się tego zadania. Pewnie będę tu publikował w częściach poradnik by każdy mógł zaproponować ewentualne zmiany. RE: Zadania - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 20-06-2019 A Piotrowi Pawłowiczowi jak idą zadania? Zaktualizowanie listy nie zajęłoby więcej niż pół godziny, uporządkowanie ambasad drugie tyle. A już tydzień czekamy. Jeśli do końca czerwca nie będzie działań ze strony któregoś z ministrów, to trzeba będzie zrekonstruować Gabinet. Albo zdekonstruować, jeśli innych chętnych nie będzie. Może na jesień nowe chęci w kogoś wstąpią, bo aktualnie sen nocy letniej trwa w najlepsze.
RE: Zadania - Thomas von Lisendorff - 20-06-2019 Andrzeju. Jeżeli Piotr nie ma czasu, mogę objąć teke szefa MSZ. RE: Zadania - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 20-06-2019 Jeśli do końca czerwca się nie uaktywni, to będzie można tak zrobić. Chociaż nie wiem czy MSZ z sarmackim obywatelstwem to w naszej sytuacji fortunny pomysł. Muszę to przemyśleć. RE: Zadania - Ronon Dex - 20-06-2019 Cytat:Chociaż nie wiem czy MSZ z sarmackim obywatelstwem to w naszej sytuacji fortunny pomysł. No niestety... z całym szacunkiem i estymą dla Szanownego Thomasa, ale aktywna działalność we wrogim kraju i to kraju tzw. "bandyckim" (zapożyczenie z reala) - wyklucza takie stanowisko. Bardzo szkoda bo moim zdaniem Thomas byłby dobrym kandydatem do tej działalności, ale niestety również moim zdaniem działanie w tej całej "bandyckiej" Sarmacji wyklucza pewne funkcje w RB. RE: Zadania - Thomas von Lisendorff - 21-06-2019 Skoro tak, to może ustąpię z urzędu wiceprezydenta z racji iż jestem Sarmackim obywatelem. |