![]() |
|
I Posiedzenie Gabinetu (czerwiec) - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum) +-- Dział: Życie w Bialenii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Pałac Prezydencki (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=8) +--- Wątek: I Posiedzenie Gabinetu (czerwiec) (/showthread.php?tid=430) |
I Posiedzenie Gabinetu (czerwiec) - Thomas von Lisendorff - 16-06-2019 Witam serdecznie wszystkich członków Gabinetu. Witam przede wszystkim, ekscelencje Prezydenta. Otwieram pierwsze posiedzenie Gabinetu Prezydenta Swarzewskiego. Na pierwszym spotkaniu chciałbym abyśmy skupili się na zadaniach oraz zagadnieniach na miesiąc czerwiec. Proszę o głos poszczególnych ministrów oraz również Pana Prezydenta. RE: I Posiedzenie Gabinetu (czerwiec) - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 16-06-2019 Zgłaszam swoją obecność. Szerzej odniosę się, tradycyjnie, w godzinach wieczornych. Na początku chciałbym zaznaczyć, że od ministrów Ali Shariati i Pawłowicza Dostojewskiego oczekiwałbym rozpoczęcia działań w najbliższym czasie. Pierwsze zadania przestawiłem, ale jeśli członkowie Gabinetu mają dodatkowe pomysły, to chętnie się z nimi zapoznam. Pozdrawiam i życzę owocnych obrad.
RE: I Posiedzenie Gabinetu (czerwiec) - Piotr Romanow - 16-06-2019 Zgłaszam swoją obecność. Proszę o wybaczenie ale realna służba mi utrudnia aktywność, a w ten weekend mam także żałobę... Mam nadzieję, że na dniach znajdę troszeczkę więcej czasu, aby przedstawić plan MSZ na ten i następny miesiąc. RE: I Posiedzenie Gabinetu (czerwiec) - Ronon Dex - 16-06-2019 Jakby była potrzeba głosu doradczego SZ RB - to melduję, że już (niestety) zakończyłem urlop. RE: I Posiedzenie Gabinetu (czerwiec) - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 16-06-2019 Moim pomysłem jest tworzenie miesięcznych raportów z pracy rządu (częściej się raczej nie da, biorąc pod uwagę, że nikt z nas nie narzeka na nadmiar czasu). To byłoby i dobre propagandowo, i motywowałoby nas do tego, żeby w ciągu miesiąca coś konkretnego zrobić. Może do raportu Gabinetu dołączyliby się też Administrator, Głównodowodzący i Lew? W ten sposób mielibyśmy niemal kompletny raport z działań w Bialenii. Co jeszcze, to zależy głównie od ministrów. Musimy poczekać na aktywizację Akrypy i Piotra. Ja, jak ostrzegałem, cierpię coraz bardziej na realiozę, ale z podstawowych obowiązków prawdopodobnie będę się wywiązywał (jeśli nie, to ogłoszę absencję). Jeżeli coś będzie istotnego lub mniej do zrobienia, to możecie mi śmiało przypominać i ponaglać, nie obrażę się. Priorytetem na ten tydzień są rozmowy z FN, i do tego proszę, żeby Ronon i Piotr podeszli z należytą uwagą. RE: I Posiedzenie Gabinetu (czerwiec) - Ronon Dex - 16-06-2019 Cytat:Moim pomysłem jest tworzenie miesięcznych raportów z pracy rządu (częściej się raczej nie da, biorąc pod uwagę, że nikt z nas nie narzeka na nadmiar czasu). To byłoby i dobre propagandowo, i motywowałoby nas do tego, żeby w ciągu miesiąca coś konkretnego zrobić. Może do raportu Gabinetu dołączyliby się też Administrator, Głównodowodzący i Lew? W ten sposób mielibyśmy niemal kompletny raport z działań w Bialenii.Bardzo dobry pomysł z tym składaniem raportów... Proponowałbym aby ustalić termin w stylu ostatnie 3-4 dni miesiąca - co powodowałoby, że ewentualne realowe problemy nie powinny wpływać na terminowość raportów. Powiedzmy, że raporty składamy od 27 do końca miesiąca (w lutym od 25). Cytat:Priorytetem na ten tydzień są rozmowy z FN, i do tego proszę, żeby Ronon i Piotr podeszli z należytą uwagą.Jak najbardziej... dzisiaj dopiero wróciłem z urlopu, ale od jutra wieczorem jestem gotowy do prowadzenia rozmów. RE: I Posiedzenie Gabinetu (czerwiec) - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 16-06-2019 Przekazałem informację Lubomirskiemu (prosił, żebym go poinformował, kiedy będziesz mógł prowadzić rozmowy). Martwi mnie zniknięcie Akrypy, może jakaś realioza się przytrafiła, ale o niczym nie informowała. Bądźmy jednak łagodni, nigdzie nam się nie spieszy, a innych chętnych na jej stanowisko i tak nie ma. Swoją drogą, to zabawne, że to Rzesza była odtwarzana trochę na siłę przy okazji tworzenia Dżamahiriji, a teraz Rzesza tętni życiem, a Dżamahirija to trup (powtarza się schemat jahołdzki). RE: I Posiedzenie Gabinetu (czerwiec) - Ametyst Faradobus - 17-06-2019 To chyba dosyć logiczne, bo ja jestem Wodzem Życia, Patronem Rodzin Bialeńskich, Umocnieniem Małżonków, Obrońcą Narodzoncych. Jeżeli będzie potrzeba przygotowania jakiegoś sprawozdania lub udzielenia wskazówek to ja się deklaruję. RE: I Posiedzenie Gabinetu (czerwiec) - Akrypa Ali Shariati - 18-06-2019 Jak pisałam na priv w weekend mnie nie było z powodu bycia świadkiem na ślubie w Lublinie ale też nie zapowiada się by moja aktywność szybko urosła choć na pewno jakaś będzie. |