Forum Republiki Bialeńskiej
IBiS-ZK #2 - Za co cenimy Bialenię ? - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum)
+-- Dział: Życie w Bialenii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Wątek: IBiS-ZK #2 - Za co cenimy Bialenię ? (/showthread.php?tid=564)

Strony: 1 2

IBiS-ZK #2 - Za co cenimy Bialenię ? - Ali ibn Abi Talib - 23-07-2019

Druga ankieta ! 

Za co cenimy Bialenię ? Co jest najważniejsze w niej ? Dlaczego wracamy ?

RE: IBiS-ZK #2 - Za co cenimy Bialenię ? - Bartłomiej Demiatycz - 23-07-2019

Szkoda, że można wybrać tylko 3 odpowiedzi, bo na dobrą sprawę można by wszystkie (może oprócz "przejrzystości mikronacji", które to sformułowanie osobiście zdaje mi się ciut... nieprzejrzyste). Z pewnością jednak, oprócz wszystkiego wyżej wymienionego, nawet sam fakt jej istnienia w dzisiejszych czasach stanowi pewien "plus" z racji na stanowienie niestety jednego z ostatnich już bastionów przeciwko sarmatyzacji Mikroświata, który zabezpiecza słuszny multipolarny układ międzynarodowy i zapobiega powstaniu globalnego imperium zła. To tak z perspektywy filozofii mikronacjonalizmu i szeroko pojętej v-geopolityki, a z bardziej oczywistych i bezpośrednio odczuwalnych faktów, wszystko powyższe oczywiście jest ważniejsze.

RE: IBiS-ZK #2 - Za co cenimy Bialenię ? - Ali ibn Abi Talib - 23-07-2019

Cóż pamiętam mikronacje tzw. "yoyonajce" (archaizm) w których odnaleźć się było ciężko. Szczerze nie byłem pewien jak to pojecie ugryźć.
Bialenia jest przejrzysta tzn. łatwo trafić tam gdzie się chce.

3 ponieważ, ankietowany musi wskazać top 3 jednak każda uwaga będzie uwzględniona przy wyniku.

RE: IBiS-ZK #2 - Za co cenimy Bialenię ? - Feliks Spirkin - 23-07-2019

Najlepszym w Bialenii od zawsze byli ludzie oraz duża swoboda realizacji swoich pomysłów. Naprawdę fajna ankieta i czekam na następne. Smile

RE: IBiS-ZK #2 - Za co cenimy Bialenię ? - ʿĀlija zawdżat Akrypa - 23-07-2019

Nie mogłam wybrać innej odpowiedzi niż AndrzejSwarzewski. Po prostu nie mogłam.

RE: IBiS-ZK #2 - Za co cenimy Bialenię ? - Iwan Pietrow - 23-07-2019

Adolf H*****

RE: IBiS-ZK #2 - Za co cenimy Bialenię ? - Bartłomiej Demiatycz - 23-07-2019

Cytat:Adolf H*****
To nie F***book, tutaj nie trzeba gwiazdkować (w przeciwieństwie do pewnych innych rzeczy). W sumie mody stamtąd przenosić chyba też nie.

RE: IBiS-ZK #2 - Za co cenimy Bialenię ? - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 24-07-2019

Chociaż w sumie, gdyby napisać, że ceni się Bialenię za dywizje pancerne i magię (chociaż na fb to już chyba passe), to mogłaby to być odpowiedź całkiem poważna. Wink

RE: IBiS-ZK #2 - Za co cenimy Bialenię ? - Feliks Spirkin - 24-07-2019

Ciekawe by jeszcze było pytanie "Za co cenimy mikroświat?". Smile

RE: IBiS-ZK #2 - Za co cenimy Bialenię ? - Ali ibn Abi Talib - 24-07-2019

To będzie na osobną ankietę, choć można też zrobić "Za co cenimy Andrzeja" xD