![]() |
|
Wielkie cytaty z życia wzięte - Wersja do druku +- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum) +-- Dział: Życie w Bialenii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Plac Zielony (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Wątek: Wielkie cytaty z życia wzięte (/showthread.php?tid=620) |
Wielkie cytaty z życia wzięte - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 14-08-2019 Skoro Ali chce zbierać memy, to ja na fali nowego trendu proponuję powrócić do kolekcjonowania cytatów. Na starym forum mieliśmy wątek pod tym samym tytułem i można na nic znaleźć wiele perełek: https://bialenia.sarmacja.org/spolecznosc/thread-1177.html Na zachętę wstawię kilka z nich: Cytat:Już się dziwimy dlaczego przyrost demograficzny nie jest taki duży? (...) Ale to z heterozwiązków rodzą się dzieci i to one mówiąc czysto egoizmem narodowym przynoszą mu przyrost. Dlatego jest to tak ważne. I tutaj robi tez swoje prawo.Jan de Kaniewski o problemach Republiki Bialeńskiej z przyrostem naturalnym. Cytat:Jestem kucykiem.Tomasz Rabotowicz (Akrypa) o swojej v-narodowości. Maciej Kamiński: PS. Ta zagadka muzyczna to był soundtrack z Kurki Wodnej 2? Tomasz Rabotowicz: To był hymn Sarmacji xD Cytat:Niech Caryca nam odpowie,Paulo Coelho o Carycy Słońce Aleksandrze Saszy Dostojewskiej-Swarzewskiej. Cytat:Moim zdaniem planują oni nas wchłonąć jako coś słabszego, mniejszego – ale nie! Moja propozycja jest następująca – na razie zawiążmy z nimi wyłącznie stosunki dyplomatyczne (zgadzam się z propozycją Króla: ambasador + konsul generalny – tylko kto nim będzie ?). W tym czasie będziemy kontynuować nasz plan majowy (a właściwie teraz trzeba zrobić już czerwcowy i podsumować poprzedni). W momencie, kiedy uda nam się wypełnić jego założenia (ponad 20 aktywnych obywateli) i dopiero wtedy – nawet jeżeli miało by to trwać 2-3 miesiące – zgadzam się na zawarcie unii/sojuszu/ew. połączenia na warunkach jednakowych, jednolitych i równych z obu stron. Zbudujmy potężny Hasseland! Taki, żeby to oni byli naszą prowincją! Hasseland silny i największy w wirtualnym świecie!!! (…) z tego co wiem Sarmacja ma około 20 aktywnych mieszkańców – Hasseland będzie miał tyle już wkrótce. A skoro wy proponujecie nam dołączenie do was jako prowincji, to czemu by nie odwrotnie? Hasseland jest starszym państwem niż Sarmacja. (…) A jeśli tak czepiać się tych procentów to w maju liczba obywateli wzrosła o 50% (z 2 na 3) i jeżeli utrzymamy takie tempo to w grudniu będziemy mieli ich 35~ Eddard Noqtern, dawnemi czasy Jan Lubomirski: To proszę wszystkich aktywnych dziennikarzy o to [o potwierdzenie przynależności do Związku Dziennikarzy Bialeńskich - przyp. moje]. Aleksandra Dostojewska: POTWIERDZAMY. (-) Dziennikarze Republiki Bialeńskiej RE: Wielkie cytaty z życia wzięte - Ametyst Faradobus - 01-03-2020 Założycielem Królestwa Prus był Fryderyk Wilhelm V, Książę Pruski i Elektor Brandenburski, który widząc iż inne mikronacje które są monarchiami są Królestwami. Widząc iż jednolite państwo będzie mogło stać się atrakcyjne. Dnia 23 czerwca 2010 roku postanowiono w Katedrze Świętej Rodziny w obecności Arcybiskupa Johanna von Hohenzollerna Arcybiskupa Warmińskiego na Króla Prus jako Wilhelm I.
Micropedyści o Królestwie Prus
RE: Wielkie cytaty z życia wzięte - Joahim-von-R - 01-03-2020 Cytat:Jakieś eskadry/brygady od obiektów pozaziemskich też będą? ^^ Andrzej Swarzewski o ogólnej strukturze WLot-u. Cytat:Cytat:Ja bym chciała namawiać naszą federację jednak na nawrócenie na monarchię Konstanty Jerzy Michalski na forum Federacji Brodyjskiej. Cytat:W czasach w których państwa upadają jak muchy, powinniśmy strzec za wszelką cenę ciągłości naszej państwowości i naszej niepodległości. To się ceni na świecie. Andrzej Swarzewski w reakcji na upadek Aryunu. Też z Andrzejowego wątku. RE: Wielkie cytaty z życia wzięte - Ametyst Faradobus - 31-03-2020 Cytat:Arcyksiążę Franz Ferdinand von Habsburg-Lothringen, Franciszek von Habsburg - król Senior Rzeczpospolitej Obojga Narodów, działacz mikropedyczny, jeden z najstarszych wykładowców mikroświata Cytat:Na wojskowej emeryturze postanowił się dokształcać, w związku z czym podjął brzemię studenta na kilku uniwersytetach, na których ukończył wiele fakultetów przede wszystkim z prawa i historii. Cytat:O wielu tytułach zapomniano, zaś sam Ferdynand Radziwiłł nosi miano zwykłego profesora nie mówiąc nikomu o swojej przeszłości. Cytat:Ukończywszy masyw fakultetów uniwersytetów polskiego mikroświata Ferdynand Radziwiłł przeprowadził się do Rzeczypospolitej Obojga Narodów na stałe, gdzie został usynowiony przez Jego Królewską Mość Jerzego I, tym samym zyskując tytuły Arcyksięcia Monarchii Austro-Węgierskiej i Rzeczypospolitej Obojga Narodów. Wszystko z tej żyły złota RE: Wielkie cytaty z życia wzięte - m².r - 31-03-2020 >Królestwo Prus w mikropedii To ten sam autor https://forum.dreamland.net.pl/viewtopic.php?f=404&t=11258 RE: Wielkie cytaty z życia wzięte - Ametyst Faradobus - 31-03-2020 Podziwiałem <3 Pamiętam to Królestwo Obojga Sycylii. Wszystko było tam pisane takim nachalnym fontem i strasznie się to czytało. RE: Wielkie cytaty z życia wzięte - m².r - 31-03-2020 Apropos, jeżeli WE byłby chętny, to chciałbym zaprosić na jakieś wspominki, bo obecnie badam temat naszego ulubieńca. RE: Wielkie cytaty z życia wzięte - Ametyst Faradobus - 31-03-2020 Jestem chętny i polecam się. RE: Wielkie cytaty z życia wzięte - Ametyst Faradobus - 23-10-2020 Ja jako Królowa Surmenii wrócę do kraju do końca 2020 roku. Moja koronacja odbędzie się w Kaharonei. Obejmę władzę jako Królowa Surmenii, Dominatorka Tauchirska, Wielka Księżna Kukryjska. Zarówno Rotriokatolicy i Ortodoksi Surmeńscy i Tauchirscy, wierni Yslamu Kukrii będą równo traktowani.
Sofia de Medici y Zep
RE: Wielkie cytaty z życia wzięte - Ametyst Faradobus - 10-11-2020 Cytat:Drodzy poddani! |