Forum Republiki Bialeńskiej
Wniosek o dymisję - Wersja do druku

+- Forum Republiki Bialeńskiej (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum)
+-- Dział: Życie w Bialenii (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Dział: Pałac Prezydencki (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=8)
+---- Dział: Sekretariat Prezydenta Republiki (https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/bialenia/noweforum/forumdisplay.php?fid=223)
+---- Wątek: Wniosek o dymisję (/showthread.php?tid=79)

Wniosek o dymisję - Jan Kaniewski - 10-04-2019

Szanowny Panie Prezydencie Republiki Bialeńskiej,

Można rzec co się chce, że "a nie mówiłem", czy inną kwestię na ten temat, ale moja aktywność w ramach Republiki Bialeńskiej zbliżyła się do niebezpiecznego dla mnie poziomu i to pomimo wielu apelów, że "bez ciśnień", "na spokoju", jak bardzo Was wszystkich szanuję i lubię, tak nie mogę tu dłużej pozostać i pełnić tak odpowiedzialnej funkcji jak inspektor Instytutu Pracy. Niestety lub stety tak już mam, że jeżeli w coś się angażuję to na zasadzie 0-1. 
Być może okażę się być rozczarowaniem, ale proszę Was nie żywcie do mnie urazy. Nie wykonam "planu działań" w którym wiele zawarłem, miały być nagrody za aktywność zawodową, raporty na koniec każdego miesiąca z zawartymi rekomendacjami, a tak tego nie będzie. Nie dam rady przez to co wyżej wymieniłem. Proponował mi pan prezydent abym sobie na rzeczonym spokoju pracował, bez presji, bo takowej nie ma i oczywiście ma rację, ale nie czułbym się dobrze, nie angażując się na sto procent w to, czego się podjąłem. Stąd taka, a nie inna decyzja, przy całym szacunku dla dorobku jakim jest Republika Bialeńska. I muszę tu prosić Was raz jeszcze abyście staremu weteranowi mikronacji, tak po ludzku, wybaczyli. 
Pan prezydent ma prawo mnie powołać i odwołać przed upływem kadencji, zgodnie z ustawą o Instytucie Pracy. Proszę go o to, choć nie wiem jaką on podejmie decyzję. Ów artykuł, krótkiej ustawy mówi iż ostatecznie to on może odwołać inspektora Instytutu Pracy. Ja jestem na to gotowy.

Składam na ręce Pana Prezydenta Republiki Bialeńskiej, swój wniosek o dymisję,

(-) Jan Kaniewski, inspektor Instytutu Pracy

RE: Wniosek o dymisję - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 10-04-2019

Szanowny Panie Inspektorze,
Prosiłbym o ponowne przemyślenie tej kwestii. Wszyscy musimy się zmagać z realiozą, ograniczeniami czasowymi, zmienną motywacją, ale pomimo tego stoimy na pozycjach na robót froncie. Pańska kadencja dopiero się rozpoczęła, 3 miesiące to kupa czasu i dopiero wtedy będziemy mogli mówić o jakichkolwiek efektach.
Z dymisją wstrzymam się do poniedziałku, jeśli do tego czasu podtrzyma Pan swoją decyzję, to z bólem serca wydam stosowny akt. Proszę mieć jednak świadomość, że najprawdopodobniej nie znajdziemy chętnego na Pańskie miejsce. Tak więc, z punktu widzenia Republiki, nawet minimalna aktywność byłaby lepsza od dymisji.
Z wyrazami szacunku,
(-) AS.

RE: Wniosek o dymisję - Jan Kaniewski - 11-04-2019

Liczę się z tym, że być może nie być odpowiedniego kandydata na to stanowisko, jednak myślę, że pan Sapieha powinien sobie nieźle poradzić. Awansowałem go na stanowisko swojego zastępcy. Moja decyzja do poniedziałku najprawdopodobniej się nie zmieni.

RE: Wniosek o dymisję - Ronon Dex - 11-04-2019

Janie... nie świruj. Każdy ma gorsze dni, real czasem przytłacza... ale nie rezygnuj. Odpocznij, za parę dni może być inaczej. Ja też dzisiaj mam dość... życie. Ale to nie wyścigi, będziesz miał czas i chęci to podziałasz dalej.

RE: Wniosek o dymisję - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 11-04-2019

Zgadzam się z Rononem. To hobby, a nie praca na pełen etat, nie musisz cały czas czegoś robić w Instytucie.
Ja też mam zmienną motywację, ale skoro przez tyle lat coś nas ciągnie do mikronacji, to nie ma sensu przy każdym spadku chęci wszystkim rzucać i potem zaczynać od początku. Wink Zwłaszcza, że nikt nas nie goni. Działamy na swoim i dla siebie.

RE: Wniosek o dymisję - Jan Kaniewski - 12-04-2019

Ronie, Andrzeju, ja w sumie miałem już nie wracać, a decyzja o powrocie to była podjęta właśnie w emocjach. Nie chcę świrować, nie lubię natłoku, brać na kark więcej i więcej, no i ok - w końcu to zabawa. Ale jednak też trochę zobowiązanie żeby nad tym tempem nadążyć. Jedni są aktywniejsi od innych, a ja nie chcę być balastem jak był Martin von Primisz vel Maria jako prezydent. Dobra ktoś może powie, że "O tak mu zależy, że opuszcza i tak na razie ubogi demograficznie kraj", ale po prostu tak czasem bywa.

RE: Wniosek o dymisję - Andrzej Płatonowicz Ordyński - 12-04-2019

Primisz był prezydentem, to był jedyny problem w jego marnej aktywności. Spójrz na duże kraje (Dreamland, Sarmacja). Ile tam jest weteranów, którzy uaktywniają się od czasu do czasu, ale służą radą i wsparciem? Nie rozumiem, czemu wolisz znowu odejść, niż pozostać dla nas wsparciem i mentorem, działającym w dogodnym dla siebie czasie.
Ale zaakceptuję Twoją decyzję, każdą.

RE: Wniosek o dymisję - Ronon Dex - 12-04-2019

Janie... ja też nie bardzo mam w tygodniu czas. Uaktywniam się w weekendy i robię ile mogę, i na ile mam ochotę. Przecież nie masz dużego ruchu w tym co wymyśliłeś. Grono kameralne, a więc nie ma wielkich zobowiązań. Przemyśl to jeszcze...