• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
V Sesja Sejmu Rzeszy [wybór Miecznika, sprawy organizacyjne]
W zasadzie możemy ten wątek przeznaczyć w tej sesji na sprawy techniczne, a przede wszystkim na zgłaszanie punktów obrad. W przyszłości będę chciał utworzyć Kancelarię Sejmu, czyli wątek który będzie nam do tego służył w trakcie wszystkich sesji.

Póki co ja sam będę chciał kontynuacji debaty o Anatolii oraz jej rozwoju, więc tu będę na Ciebie liczyć. Poza tym proponuję debatę o regulaminie Sejmu i o ewentualnym wydłużeniu kadencji Lwa.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Aleksander Novak chciałby lenno, a nie ma folwarków. Jak można rozwiązać tę sytuację? Jakaś dzierżawa dóbr państwowych lub lewskich może? Lenno łatwo uzyskać, ale może jakaś furtka dla niecierpliwych młodych miałaby sens?
Ok, to dopisuję. Może dałoby się go uczynić zarządcą jakiegoś okręgu albo miasta Rzeszy, a w przypadku powodzenia otrzymałby je później w lenno? Można też pomyśleć o przyznaniu Lwu prawa do nadawania tych pierwszych trzech folwarków w wyjątkowych przypadkach, tak aby dało się je dostać częściej niż przy okazji świąt państwowych.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

AndrzejSwarzewski napisał(a):Aleksander Novak chciałby lenno, a nie ma folwarków. Jak można rozwiązać tę sytuację? 
Najpierw może zostałby naszym obywatelem? Tak żeby w ogóle było o czym gadać...

Mógłby wziąć we władanie lub stworzyć od podstaw jakieś wolne miasto na Anatolii... Święto niedaleko, gdyby wykazał się zapałem i pomysłowością z tym można mu nadać folwarki i wokół tegoż miasta można by zbudować jego lenno. Miałby miasto i otaczające je lenno...

No, ale od podstaw zaczynamy... czekam (w Pałacu) na wniosek o Obywatelstwo RB.
A po co od razu wymagać obywatelstwa? Ja najpierw dostałem tytuł, wziąłem sobie lenno i tak wciągnąłem się w Bialenię. Potem zawnioskowałem o obywatelstwo. Jeżeli jakiś obcokrajowiec chciałby działać u nas samorządowo to nie powinniśmy go ograniczać.
Ametyst Faradobus

Wieczorem (jak będę przy komputerze) przeanalizuję to pod kątem naszego prawa i zaproponuję najkorzystniejsze rozwiązanie.
To zapraszam do dalszej dyskusji w tym miejscu.

Debatę o Anatolii otworzę za kilka dni, aby się nie rozmemłać.
Ametyst Faradobus

Jutro otworzę nową debatę o Anatolii, aby to jakoś rozruszać, bo przysnęliśmy.
Ametyst Faradobus

Z uwagi na zmianę Konstytucji widzę potrzebę jak najszybszego przedyskutowania sprawy przyszłych wyborów do Rady Republiki. W związku z tym otworzę dziś kolejną debatę.
Ametyst Faradobus

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości