• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nieruchomości po łotrystach
Bracia i Siostry,

jako Lew Wolnogradu, ale i lider bialeńskich budzimirystów, wychodzę z propozycją wspólnego zagospodarowania majętności po łotriokatolikach, które obecnie stoją opustoszałe i gniją nie tylko moralnie, ale i fizycznie psując wizerunek naszych miast. Moim zdaniem powinniśmy to uczynić na zasadach dobrego porozumienia ponad podziałami.

W chwili obecnej wychwyciłem kilka obiektów, które istnieją na pewno:

- Archikatedra świętego Dyzmy w Wolnogradzie
- Pałac Arcybiskupi w Wolnogradzie
- Sanktuarium w Nowej Auterrze (świątynia + siedziba seminarium)

Wszystkie te obiekty znajdują się na terenie Rzeszy, więc póki co mogę nimi dysponować wedle naszych wspólnych potrzeb. My budzimiryści bylibyśmy najbardziej zainteresowani pałacem, z którego moglibyśmy uczynić Salę Królestwa Dom Tez. Pozostałe podzieliłbym między Zielony Kościół oraz oczywiście Świadków Wieniawy.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
A nie lepiej przerobić na spichlerze, jak na dobrych socjalistów przystało? Ewentualnie na dyskoteki.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

> Archikatedra świętego Dyzmy w Wolnogradzie

Dlaczego te Rotrce tak mocno skopiowali winnickie profanuarium?
W ogóle patrzcie w jaką stronę poszedł rotryzm na Polesiu pozbawiony pasterzy:

Ametyst Faradobus

Ja bym tam urządził obozy internowania dla łotryjskich jeńców przywiezionych z kozackich chadzek. Miałoby to sens, bo znaleźliby się w okresie kwarantanny (zagrożenie wścieklizną etc.) w znanym sobie środowisku, co zminimalizowałoby ryzyko jeszcze większego zrycia bani u co poniektórych osobników, a wywołanego szokiem poznawczym.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości