• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Międzynarodowa nagroda naukowa
Panowie Koledzy, 

Już w czasie konferencji powołującej naszą ligę pojawił się temat v-Nobla, podejmowany z resztą od dawna. Trzeba taką nagrodę ustanowić, tu już nie ma nad czym zbytnio dyskutować. Pozostaje pytanie o jej nazwę i formę. Proponuję Praemium Hederae, co byłoby nawiązaniem do Ligi Bluszczowej. Co do formy, proponuję niejawne głosowanie Konferencji Rektorów. Pytanie tylko, ile tych nagród chcemy rocznie przyznawać i w jakich dziedzinach.
A będzie jedna na rok czy w różnych kategoriach?
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
No właśnie tego jeszcze nie wiem. A jeśli kilka, to jakie dziedziny proponujesz?
> Proponuję Praemium Hederae

Premium hetery, czyli luksusowe prostytutki, tak?
Dokładnie tak. Coś nam się w końcu od życia należy.
Na szczycie w RON wpadli na dosyć podobny pomysł, więc zasugerowałem połączenie sił.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Pamiętam, że ktoś już coś takiego organizował. Nagroda dla najbardziej charyzmatycznej osoby, najciekawszej inicjatywy, władca roku (?), polityk (jak poprzednio). Można by wprowadzić jeszcze np. dla najlepiej prowadzonej narracji czy innowacji, tak jak jakiś czas temu napomknąłem na discordzie efeńskim.
Można oczywiście nadawać nagrody też w innych dziedzinach, jak najbardziej, ale naciskałbym na to, żeby (przynajmniej w nauce) nie był to plebiscyt popularności i żeby wyboru dokonywali eksperci.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości