• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wniosek o przyznanie obywatelstwa
nazwisko i imię: Jurij Pietrow

Przysięgam bronić interesów Republiki Bialeńskiej, wspierać Ją, starać się o rozwój państwa oraz być wiernym prawom i ideałom Republiki Bialeńskiej. Tak mi dopomóż Boże w Trójcy Jedyny i wszyscy święci.
Jeśli to nie problem to pozwolisz, że się wstrzymam z przyznaniem niecałe dwie doby? Obecnie trwają wybory i chciałbym uniknąć problemu prawnego związanego z rozszerzeniem liczby obywateli w trakcie głosowania w wyborach prezydenckich.
A to nie jest dość jasno sformuowane, że prawo głosu ma tylko ten kto był obywatelem w danym momencie (ogłoszenia wyborów czy rozpoczęcia elekcji)?
[Obrazek: knK83ML.png]
Imouto każdego Bialeńczyka, Przewodnicząca RD, Uczestniczka Powstania Marcowego
Akrypa Ali Shariati, Али Шариати Aкриловый, Ακρυπα Αλί Σάριατι, الاكريليك علي شريعتي
Obywatelka Bialenii pochodzenia Teutońskiego, Imamka Szyizmu, XXIX Prezydent RB

Akrypa Ali Shariati napisał(a):A to nie jest dość jasno sformuowane, że prawo głosu ma tylko ten kto był obywatelem w danym momencie (ogłoszenia wyborów czy rozpoczęcia elekcji)?
Nie jest - Ordynacja Wyborcza stwierdza, że: "Czynne prawo wyborcze (prawo wybierania) posiada każdy Obywatel Republiki Bialeńskiej." i nakazuje Prezydentowi ogłoszenie listy kandydatów spełniających warunki czynnego i biernego prawa wyborczego. Ale kandydatów, a nie ogłoszenie listy osób uprawnionych do głosowania na kandydatów. Tym samym nie ma delegacji ustawowej by taką listę ogłosić, a więc dokonany przeze mnie spis wyborców (w chwili podania listy kandydatów) ma charakter tylko informacyjny.

Oczywiście można w przyszłości to zmienić, ale jak na razie sytuacja powoduje, że dla uniknięcia problemów, niejasności i ewentualnych zarzutów o "manipulacje głosowaniem" należy się powstrzymać zarówno od przyznawania, jak i odbierania obywatelstwa w czasie trwania wyborów. Dlatego też przed wyborami przejrzałem dane logowania się obywateli i wydałem postanowienie o utracie jednego obywatelstwa - po to aby nie robić tego przypadkiem w czasie trwania głosowania.
Oczywiście poczekam, nie będzie to żadnym problemem.
Szczęśliwie u nas brak obywatelstwa, zwlaszcza chwilowy, nie jest przeszkodą w działaniu

Ze swojej strony popieram wniosek
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
>Ze swojej strony popieram wniosek

Nie idźcie tą stronę, Ametyście Faradobusie, Lwie, bo mam flashbacki.
Nadano.
[Obrazek: knK83ML.png]
Imouto każdego Bialeńczyka, Przewodnicząca RD, Uczestniczka Powstania Marcowego
Akrypa Ali Shariati, Али Шариати Aкриловый, Ακρυπα Αλί Σάριατι, الاكريليك علي شريعتي
Obywatelka Bialenii pochodzenia Teutońskiego, Imamka Szyizmu, XXIX Prezydent RB

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości