• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozostałe regiony Rzeszy
Przygotowałem zatem listę miejscowości, tych które są uwzględnione na mapie Bialenii, z podziałem na regiony. Kursywą zaznaczyłem takie miejscowości, które choć terytorialnie leżą w danym regionie to pod względem etnicznym, kulturowym itd. mają charakter pograniczny - są jakby na styku dwóch regionów. Chodzi o to, aby ta rzeczywistość była realistyczna i ciekawa.

Oceania

Nowa Auttera
Kluczyn
Krabin
Tomaszów
Rybin
Jarosławów
Krzyżak
Wietrzeń

Burzyn
Bojanowo

Pomorze

Nowy Ab'Dorst
Apfelbaumstadt
Omer
Latowo
Adamiec
Ptaszyn
Sokolnik
Sączyn
Oceanowo
Sudyn
Cyplin
Jeleniewo
Zatoczyn
Bern
Wilczyn
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Nowa mapa Wyspy Bialeńskiej... przewiduję to zrobić w weekendy listopadowe. Wcześniej bez szans... niespodziewana realioza.
Tymczasem możemy myśleć nad tym, czym będą wyróżniać się te dwa regiony. W kwestii Pomorza niby mamy sugestię, aby to było coś w stylu tych Andrzejowych Kaszub. Generalnie pomysł nie jest zły, bo polskie Pomorze poza kurortami to dosyć zapomniany, a przecież ciekawy region. Ja mam jednak taki pomysł, aby albo tu albo na Oceanii (albo i tu i tu) postawić na klimat Poniemiecji - dodać do tego szczyptę rzeczywistości z prowincji na Ziemiach Odzyskanych (ze szczególnym uwzględnieniem jeszcze bardziej zapomnianego Pomorza Zachodniego) i obwodu kaliningradzkiego, który jest taką mieszanka ruin Prus z Radziecją/Rosją.

Pomorze jest tu o tyle dobre, że jego stolica leży i tak de facto na granicy z nieco bardziej rozwiniętą Oceanią, a tak to jest rozległy i chyba dosyć pustawy, biedny teren rolniczy. Mało tu przemysłu, mało gęstych lasów. Historycznie też można by wykorzystać wątki typu Prusowie albo Jaćwież i stworzyć ich odpowiedniki. Chętnie się tym zajmę w wolnej chwili.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Dobrze by było, aby do listopada, kiedy mam zamiar siąść nad nową mapą Wyspy Bialeńskiej uaktualnić kwestie miejscowości... zmiany nazw, aktualności etc. Można to zrobić nawet "po chamsku", zwykłym i prymitywnym Paint'em "smarując" na starej mapie WB.
Zdążę, mam na razie dużo czasu.
Ametyst Faradobus

Pozwoliłem sobie samodzielnie opracować krótki opis Oceanii, ale mogę go zmodyfikować jeżeli macie jakieś uwagi albo pomysły.
Ametyst Faradobus

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości