• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Media narodowe
nie mogłem się zdecydować, w którym resorcie umieścić wątek, więc zapraszam do mojego gabinetu

Drodzy Kuledzy,

w czasie rozmowy z kulegą Medycejskim doszliśmy do wniosku, że tym co mogłoby rozbudzić uśpiony rynek prasowy w Bialenii są silne i aktywne media państwowe. Pamiętam, że jako minister propagandy u Alberta Medycejskiego prowadziłem propagandową gazetkę o nazwie "Kochanek Prawdy". Reaktywacja czegoś takiego mogłaby nie być złą rzeczą, o ile faktycznie ktoś by się do tego przyłożył i dlatego poważnie to rozważam zastanawiając się jednocześnie nad nazwą i formułą. Wydaje mi się, że dobrą drogą byłoby też wyjście poza forum i umieszczanie numerów albo na stronie głównej albo na osobnej stronie-blogu albo w formacie pdf.

Utworzenie państwowego radia albo telewizji brzmi kusząco, ale wymagałoby nakładów czasowych i umiejętności, więc nie wiem czy taki projekt byłby realny. Proponuję zatem pozostać przy pomyślę z prasą i podyskutować. Liczę na Waszą kreatywność.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Ja tam się nie znam... ale jeśli chodzi o TV to mogę ogarnąć "magazyn wojskowy". Raz w tygodniu... 10 minut nt SZ RB - to w sumie realne.
Ja mam też ambicję, aby na sylwestera nakręcić orędzie.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Ja bym chętnie czegoś takiego się podjął, ale obawiam się, że mi po prostu nie wystarczy czasu. Poza tym, jedna czy dwie osoby nie dadzą rady wyprodukować wystarczającej liczby tekstów o w miarę wyrównanej jakości, tutaj potrzeba większej liczby autorów - chyba że miałyby to być jeden lub dwa trochę dłuższe teksty i kilka jakichś krótkich wstawek, typu plotki z Rotrii, horoskopy itp.

Co racja to racja. Poza tym wydaje mi się, że w dzisiejszych czasach dobre medium powinno docierać do grona szerszego niż tylko obywatele RB, którzy siłą rzeczy są dobrze zorientowani w sytuacji w kraju.
Ametyst Faradobus

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości