• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nadzwyczajna narada operacyjna
Komunikat Sekretariatu Prezydenta Republiki

z dnia 22 marca 2021 roku

w sprawie przebiegu nadzwyczajnej narady operacyjnej w dniach 20/21 marca 2021 roku

W związku z obchodami Święta Powstania Marcowego oraz Święta Odrodzenia Bialenii w nocy z dnia 20 na 21 marca bieżącego roku w Specjalnym Tajnym Ośrodku Wypoczynkowym Republiki Bialeńskiej przy Prezydencie Republiki Bialeńskiej w Choroszczy Poleskiej odbyła się nadzwyczajna narada operacyjna wybranych członków Gabinetu Prezydenta Republiki Bialeńskiej. W naradzie wzięli udział: Prezydent Republiki, Minister ds. Likwidacji Wszystkiego i Przewodniczący Rady Republiki oraz Prezes Policji Krajowej. Dodatkowo dla celów technicznych obecni byli: sekretarka Prezydenta Republiki oraz adiutant Lwa Wolnogradu z ramienia Gwardii Rzeszy.

Narada rozpoczęła się około godziny 20:00 od wykonania hymnu państwowego oraz szeregu pieśni patriotycznych. Uczestnicy między innymi wysłuchali pieśni mówiącej o tym, że Konduktor Bialenii jest mądry niczym sowa, a także w trybie zdalnym wzięli udział w koncercie zongijskiej muzyki ludowej. Prezydent Republiki wyraził wielkie zadowolenie z udanego występu, który dał wspaniały artystyczny obraz wielkiej tęsknoty ludzi za Patronem Republiki Bialeńskiej i ich stanowczej woli, aby wiernie podążać za Kierownictwem Państwa Bialeńskiego. 

Następnie uczestnicy narady chwilą zadumy i toastem tradycyjnego wina Rzeszy Bialeńskiej "Maryjka" uczcili pamięć Powstańców Marcowych.

Dalsza część narady poświęcona była omówieniu działań z zakresu polityki wewnętrznej oraz szeroko rozumianej sytuacji międzynarodowej. Szczegóły tej części posiedzenia objęte są tajemnicą państwową. Uczestnicy narady spożyli w intencji pomyślności postawionych zadań butelkę rotryjskiego napoju o nazwie "Aperol Striptiz".

W dalszym ciągu członkowie Gabinetu obecni na posiedzeniu spożyli wspólnie posiłek w postaci razuryjskiej zupy "ramen". Prezydent Republiki powiedział, że zupa ta jest świadectwem potężnej mocy i podkreślił konieczność rozpropagowania jej na terenie Republiki Bialeńskiej. Podkreślił też, że wspólne spożycie posiłku stanowi wyraz pełnej jedności ideologicznej obecnych na naradzie członków Gabinetu, która jest gwarantem sprawnego wypełniania zadań w duchu Myśli Patrona Republiki.

W dalszym ciągu członkowie kierownictwa państwa szczegółowo zapoznali się z rozwojem rodzimego przemysłu winnego. W tym celu osobiście dokonali degustacji kolejnych trzech butelek różnych rodzajów win wyprodukowanych na terenie Bialenii.

Na zakończenie narady miała miejsce sesja fotograficzna, w trakcie której wykonano kilkanaście grupowych fotoportretów przedstawiających (od lewej): Prezesa Policji Krajowej gen. bryg. Iana Petersona, Prezydenta Republiki prof. net. gen. bryg. Ametysta Faradobusa oraz Ministra ds. Likwidacji Wszystkiego, Przewodniczącego Rady Republiki Karola Medycejskiego. Sekretariat Prezydenta Republiki ma przyjemność opublikować jeden z nich z zastrzeżeniem, że pewna jego część z przyczyn bezpieczeństwa została objęta tajemnicą państwową.

[Obrazek: 85_22_03_21_10_31_46.png]

Około godziny 3:00 podjęto decyzję o zakończeniu oficjalnej części nadzwyczajnej narady operacyjnej.

prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Strasznie zachlałem. Paliłem blanty do piątej rano. Film mi się urwał jak leżałem w rurze. Teraz mnie krzyż napierdala. Trochę się przespałem, ale musiałem wstać rano bo mam obowiązki. Jestem Prezesem Policji Krajowej. Niektórzy mówią, że nie można chlać jak jest się Prezesem PK, ale to nie prawda. Można, tylko trzeba wstawać rano. Na tym polega odpowiedzialność.
W ogóle warto podkreślić, że skierowaliśmy do młodzieży przesłanie, zgodnie z którym powinna ona brać z nas przykład - więcej pracować i wcześniej wstawać. Skuteczność jest potwierdzona empirycznie: ja wstałem o 12 i dlatego jestem konduktorem, a Ian na przykład o 13, więc jest tylko szefem bezpieki.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości