• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wyprawa w daleki kosmos... statek kosmiczny "Gigas"
Chętnie przyłączę się do tej inicjatywy, może stworzę jakąś frakcję Oficerów-banitów? Wink 
Zastanawia mnie skąd Rononie bierzesz wszystkie te pojazdy i co to za gra?
[Obrazek: FlYScNM.png]
Piotr Pawłow napisał(a):Chętnie przyłączę się do tej inicjatywy, może stworzę jakąś frakcję Oficerów-banitów? 
Oficerów-banitów powiadasz... a co sądzisz o starym (no może nie tamim specjalnie starym bo główną rolę grał tam odtwórca tutyłowej roli, obecnego serialu policyjnego "The Rookie") serialu "Serenity", może i niespecjalnie byli oficerami, ale ex-wojskowymi (przegranej wojny) banitami-przemytnikami.

[Obrazek: l4lsYOn.png]

[Obrazek: YaxxouG.png]

Te promy też mam funkcjonalne... i jeszcze parę bajerów.

Piotr Pawłow napisał(a):Zastanawia mnie skąd Rononie bierzesz wszystkie te pojazdy i co to za gra?

To jest najlepsza "gra kosmiczna" wszechczasów... dla ludzi z wyobraźnią i lubiących myśleć. Symulator kosmiczny "Orbiter" (wersja 2010, bo ma więcej modów niż nowszy i graficznie lepszy 2016). Całkowicie darmowy program, do tego odpalany z folderu (nie trzeba instalować), autorstwa dr Martina Schweigera. Program, w który ma odtwarzać jak najbardziej realnie fizykę lotów kosmicznych. Możesz w nim mieć nawet i staek z Gwiezdnych Wojen, ale będzie zachowywał się jak w realnej przestrzeni kosmicznej. Choć może mieć ogromną moc silników i paliwo, które nie chce się wyczerpać... to fizyki nie oszukasz. No poza modami z jakimiś "gwiezdnymi wrotami"... ale tylko na czas skoku.

Tak naprawdę to w tym programie kierowanie "zwykłym" Sojuzem to wyzwanie....

Jednak jest rewelacyjny bo konfiguracje i scenariusze robisz zwyczajnym notatnikiem z Windowsa.
Rozumiem, w takim razie będę musiał przysiąść i powoli tworzyć swoją flotę na wzór Gwiezdnego Imperium... Uwielbiam te gwiezdne niszczyciele, dlatego w tym stylu będę chciał wzorować swoją flotę.

Może kiedyś, gdy już wciągnę się w tutejszy Role-play sci-fi będę miał swój pierwszy okręt flagowy? Wink

(Najpiękniejsze statki pod słońcem! A raczej w galaktyce.)
[Obrazek: 56712f989d2d840d78b264ebfbda484e.jpg]
Piotr Pawłow napisał(a):Uwielbiam te gwiezdne niszczyciele, dlatego w tym stylu będę chciał wzorować swoją flotę.
Mówisz i masz... tak totalnie na szybko, wybacz że na tle realowej Ziemi.

[Obrazek: ggJDxxE.png]

[Obrazek: QRZZfJK.png]

Mam tego dużo więcej... może i graficznie gorsze niż Twoje, ale "moje" są "latające". Ale możemy przyjąć, że jeśli chcesz tworzyć cywilizację a'la Imperium to da się zrobić. U mnie bez problemu, a Ty zawsze możesz wykorzystać milion fotek w Sieci z tych filmideł. Gwiazda Śmierci też do załatwienia...

A w ogłóle jak chcesz to wystarczy przesłać mi kartę pamięci (modowane jakieś 17 GB... oryginał bez modów jakieś 2 GB), a ja odeślę z modowanym Orbiterem - to gra darmowa, z pełną zgodą na modowanie i dzielenie się plikami.
Hmm można razem coś w tę stronę pomyśleć, bo chciałbym zmienić malowania tych statków, żeby były bardziej "bandyckie". Później wymyślę jakiś symbol łączący te moje okrutne zastępy i ucieknę gdzieś w głąb naszej galaktyki (albo innej.) Big Grin 
Piotr Pawłow napisał(a):bo chciałbym zmienić malowania tych statków, żeby były bardziej "bandyckie".
Wiele nie zdziałamy... tekstura tych krążowników pokrywa całą powierzchnie i jest powtarzalna (to samo w różnych miejscach) czyli da się zmienić ogólnie kolor całego statku, ale nie namalujesz czegoś w konkretnym miejscu.

Z drugiej strony jak zmienię kolor, to nie będziesz mógł korzystać z fotek z sieci... ja bym zostawił w naturalnym kolorze metalu.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości