• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Biała Armia
Biała Armia jest samozwańczą formacją zbrojną powstałą na gruzach Suderlandzkich Sił Zbrojnych. Jej początku należy upatrywać w załamaniu się instytucji państwa i zwycięstwie bitwy koburgijskiej na przełomie lutego i marca tego roku, dowódcą jest Marszałek Karl von Schwarzengrau. Wraz z rozpoczęciem odbudowy Suderlandu, Biała Armia staje się oficjalną siłą zbrojną odradzającego się państwa. Wyczerpane zasoby ludzkie jak i materialne, rozbicie wszystkich dywizji jakie Suderlandzkie Siły Zbrojne posiadały do lutego 2021 sprawiły, że Biała Armia składa się głównie z grup bojowych o sile mniej więcej pułku. W najbliższym czasie zostanie przeprowadzony przegląd uzbrojenia oraz dokładne ustalenie stanu posiadanych zasobów ludzkich. 

Każda grupa bojowa ma ujednolicony symbol. Jest to czarny gryf nad skrzyżowanymi czarnymi szablami na białym tle. 

[Obrazek: SfsLRRJ.png]

Głównym celem jest postawienie Białej Armii do stanu jaki reprezentowały Suderlandzkie Siły Zbrojne w złotym okresie.
>Biała Armia
Czarny Baron.
Nota bene po moich ostatnich nadaniach jesteś bialeńskim baronem, więc pasuje. Big Grin
A no, mogę być Czarnym Baronem w Białej Armii, albo takim baronem nawołującym do rewolty przeciw współczesnemu światu Big Grin Wszystko się zgadza.
[Obrazek: 000DFM5AWQ1T59S9-C116-F4.jpg]
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
A ja to widziałem jak wozem jakimś, niby to opancerzonym, grupka chłopaków jechała, jakby soldaci ale mało który mundur nosił, to nasi?
Aż tak źle aby nasi mundurów nie mieli to nie jest.
No to kto jechał, skoro nie nasi? Partyzanci?
E tam, jechali pewnie jacyś myśliwi samochodem firmy Bradburgische Motoren Werke na polowanie...
Bardziej wyglądali, jakby mieli wzniecić rewolucję...

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości