• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dwór Pawłowów
DWÓR PAWŁOWÓW

Wybudowany na prośbę Wielkiego Kniazia Piotra Pawłowa, z którego miał zarządzać swym lennem, głównym powodem tej zmiany było podniesienie statusu społecznego oraz plan budowy kolejnego miasta oraz klasztoru dla Prawowierców.
Wielki Kniaź już jako Metropolita ujrzał swój Dwór gotowy, chociaż zasiada aktualnie w Cerkwi Broskiewskiej, to i tutaj nierzadko będzie się pojawiał w celu nadzorowania swych ziem.

[Obrazek: Krzysztof_Kobus_.jpg]
[Obrazek: FlYScNM.png]
Kiedyś byłem w RON na jakiejś imprezie i tam podobne mieli.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Trochę skopiowaliśmy. Bardzo nam się podoba ten Pałac. Chociaż, u nich to raczej Zamek jeżeli dobrze pamiętam. Wink 
Nawiasem mówiąc formalnie po dziś dzień istnieje Wolne Miasto Rzeszy Dwór Dostojewskich. Mam zlikwidować?
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

De facto nie jestem Dostojewskim, dlatego to raczej pytanie do kogoś z przedstawicieli ich dynastii. Jak dla mnie może być zlikwidowany, albo przekazany Carstwu Brodryjskiemu jako lenno, żeby Car objął je pamięcią o poprzednikach. 
Dostojewscy się chyba skończyli jako dynastia. Piękny kawałek historii, ale moim zdaniem czas skończyć reanimację. Ktoś powinien napisać hasło do Encyklopedii Bialeńskiej nt. Dostojewskich. Wink
Można ustanowić nowy statut, zgodnie z którym każdorazowy car Brodrii będzie zarządcą wolnego miasta.
Ametyst Faradobus

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości