• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Indeks [P. Pawłow]
Cytat:
[Obrazek: 3_18_10_20_5_01_04.png]
Piotr PAWŁOW

Opiekun Naukowy
: prof. dr hab. net. Andrzej P. ORDYŃSKI
Dyscyplina wiodąca: historia

Oceny z pierwszego etapu studiów:

5.0, 5.0

Tytuł pracy magisterskiej:

Stosunki bialeńsko-sarmackie w okresie odzyskiwania suwerenności (wiosna 2019 r.).

Ocena z drugiego etapu studiów:

Ocena końcowa:

D Z I E K A N

(-) Ametyst Faradobus
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Przejdźmy więc do pierwszego etapu studiów.
Cytat:W ramach pierwszego etapu studiów magisterskich Student zapoznaje się z dwoma wybranymi przez siebie wykładami lub tekstami naukowymi z zakresu swojej dyscypliny. Ich wybór następuje w porozumieniu z Opiekunem Naukowym. Następnie Student pisze w oparciu o w/w teksty dwa eseje (w wyjątkowych przypadkach jeden esej o odpowiednio większej objętości lub wyższej wartości naukowej), które Opiekun Naukowy ocenia w skali od 2 do 5 (z uwzględnieniem ocen 3,5 oraz 4,5), co zostaje odnotowane w indeksie
Czy student ma jakieś propozycje odnośnie wykładów lub tekstów naukowych z zakresu historii z którymi chciałby się zapoznać? Zachęcam do przejrzenia naszej uniwersyteckiej biblioteki oraz działów wydziałów.
Może odbiegniemy trochę od tematu głównej pracy, ale wydaje mi się, że dobrym pomysłem byłoby napisanie eseju odnośnie Bialeńskich ruchów komunistycznych i robotniczych. Zresztą jest to praca napisana przez samego Ciebie Andrzeju, czyli mojego promotora, wydaje mi się, że miłe będzie jak przedstawię na nią swój pogląd. Wink 

http://spolecznosc.bialenia.org.pl/showt...p?tid=1020
[Obrazek: FlYScNM.png]
Czyli to będzie temat dotyczący historii przedinternetowej? W porządku, niechaj tak będzie.
Być może udałoby się napisać coś o Azymutii.
Taką szybką (więc i niedokładną) kwerendę zrobiłem:
Gazeta Azymutyjska (tylko dwa artykuły): https://gazetaazymut.wordpress.com/
Kilkadziesiąt wzmianek o Azymutii na starym forum bialeńskim (a gdyby się odmieniło przez przypadku, to pewnie byłoby więcej): http://archiwum1.bialenia.org.pl/search....order=desc
Trochę wzmianek jest na forach innych mikronacji, trochę jest w artykułach na micropedii. Mógłbyś też porobić wywiady z ludźmi pamiętającymi Azymutię, może jakoś udałoby się dotrzeć do jej mieszkańców (chociaż to akurat mogłoby być zadanie karkołomne). 

Opisanie zarysu historii Azymutii będzie niewątpliwie trudne, ale w ten sposób pokazałbyś kunszt badawczy i być może wyznaczyłbyś nowe trendy z badaniu mikronacji po których niewiele zostało.
Azymutia w okresie swojego istnienia? Wink 

Wchodzę w to!
(13-12-2021 22:07)Piotr Pawłow napisał(a): w okresie swojego istnienia
No wiesz, możesz napisać meontologiczną pracę o Azymutii w okresie swojego nieistnienia. Tongue
Masz na myśli ontologię? Wink 
Mam na myśli meontologię, czyli "naukę o niebycie", filozoficzny dyskurs dotyczący nicości*. Wink Bo tylko "Azymutia w okresie swojego istnienia" sugeruje, że jest też jakaś Azymutia w okresie nieistnienia. Nieważne, może był to głupi żart. Tongue

*Niebyt i nicość to w filozofii nie to samo, ale w tej chwili nie ma to dla naszej wymiany zdań większego znaczenia.
Spróbuję przedstawić jakiś temat, poczekam na akceptację i ogień. Wink 

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości