• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dyskusje o pracach Wiecu
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Jako Prezes Policji Krajowej upominam Cię o zakazie używania przekleństw na bialeńskim forum. Przedstawiciele obcych v-państw nie są z niego zwolnieni.

A propos przedstawicieli obcych v-państw... Jako Prezydent Muratyki reprezentujesz swoje państwo. Oznacza to, że Twoja opinia = opinia Twojego państwa, Muratyki. Działając wrogo wobec Brodrii, podburzając jednego z jej obywateli, wyrażasz tym samym wrogie intencje całej Muratyki wobec państwa, któremu przewodzę. To nie może ujść bez reakcji. 

Tak na marginesie - bardzo mi przykro, że postanowiłeś skupić się na zaszkodzeniu Brodrii i zmanipulowaniu jednego z jej obywateli. To zachowanie jest paskudne i poniżej jakichkolwiek społecznie przyjętych norm działania w mikroświecie.
Przedstaw mi dowód na to, że podburzam/manipuluję jednego/jednym z obywateli Brodrii. I gdzie ja użyłem przekleństwa? XD
Z drugiej strony ten obywatel ma przecież wolną wolę. To, jak z niej korzysta to jest inna sprawa i pewnie będzie miał z tego więcej problemów niż my.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Cała zaistniała sytuacja jest dla mnie co najmniej dziwna, ale dobitnie jednak pokazuje, że w swoim państwie nie przepracowaliście pewnych kwestii a porozumienie okazało się tylko pozorne. Brodria przecież stoi na obu Panach i mądrą rzeczą jest potrafić dogadać się, rozdzielić zadania i schować czasem swoją dumę do kieszeni dla wyższej sprawy, jaką w tym przypadku jest istnienie stabilnego kraju. To, jak w ciągu jednego praktycznie dnia Pawłow potrafił obrócić w perzynę wszystko co budował i uciec z państwa, o które tak zabiegał jest smutne, ale nie zaskakujące, o czym mówiłem choćby wczoraj. Warto, by obie strony przemyślały swoje postępowanie, zwłaszcza że tym odejściem Brodria zdegradowała się już całkowicie do folwarku utrzymywanego przez bialeński respirator, w którym nawet już Brodryjczyków z krwi i kości nie będzie. 
Generalnie zgadzam się z powyższą wypowiedzią. Moje działania były wyłącznie odpowiedzią na działania Piotra Pawłowa, który postanowił obrócić się przeciwko Brodrii i wszystkiemu co dotychczas tu budował. To nie ja byłem stroną, która eskalowała ten konflikt.

Dziwi mnie fakt, że z błahego mogłoby się wydawać powodu Pawłow obraził się na amen. Domyślam się, że ten cały spór o herb był dla niego jedynie pretekstem do wszczęcia większej awantury i wywleczenia wszelkich brudów z przeszłości na powierzchnię. W imię czego? Nie mam pojęcia. Od dawna nie żywiłem do niego żadnej urazy. Wręcz przeciwnie - miałem nadzieję na współpracę, bowiem już dawno temu wybaczyłem mu wszelkie złe uczynki wobec mnie. Jak widać, myliłem się i jakakolwiek mowa o podaniu sobie rąk na zgodę była błędem.

To nie ja jednak postanowiłem zerwać współpracę. Decyzję o tym podjął Pawłow. Jestem jednak pewien, iż w tym wszystkim maczały palce osoby z zewnątrz. Piotr Pawłow nie należy do najbardziej stabilnych emocjonalnie osób i łatwo go sprowokować. Na pewno został zmanipulowany.

Niestety w wyniku manipulacji stał się niebezpieczny dla stabilności Brodrii. Stąd moja decyzja o wykluczeniu go z brodryjskiego życia politycznego.

Nie zgadzam się natomiast z twierdzeniem, że brak jest w Brodrii Brodryjczyków z krwi i kości. To przesada. Taką osobą jest chociażby Andrzej. Ja, ze względu na swój staż w tym państwie, też mogę określić się tym mianem.

Gwoli ścisłości - większość Brodryjczyków praktycznie od zawsze działała jednocześnie w Brodrii i Bialenii, posiadając jednocześnie obywatelstwa tych dwóch państw. Ścisłe brodryjsko-bialeńskie więzy nie powinny zatem nikogo dziwić. To zupełnie normalne.
(08-12-2021 22:44)Iwan Pietrow napisał(a): Jestem jednak pewien, iż w tym wszystkim maczały palce osoby z zewnątrz.
Idź do jakiegoś psychiatry bo uporczywe zaburzenia urojeniowe się leczy Wink
Widzę, że masz w tym już doświadczenie.
Ej to nie ja jestem tym, który wmówił sobie, że Pawłow został zmanipulowany Tongue (co jest nieprawdą swoją drogą w którą ty postanowiłeś wierzyć).

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości