01-01-2022 09:42
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-01-2022 09:51 przez Andrzej Płatonowicz Ordyński.)
Szanowni Państwo, Bialeńczycy i Przyjaciele Bialenii,
Zacznijmy od folwarków lennych. Nadaję:
Ametystowi Faradobusowi 7 folwarków
Rononowi Dexowi 7 folwarków
Helwetykowi Romańskiemu 7 folwarków
Iwanowi Pietrowowi 6 folwarków
Piotrowi Pawłowowi 5 folwarków
Salvadorowi Esteli Sonnero 4 folwarki
Joahimowi von Ribertropowi 4 folwarki
Aleksandrowi Novakowi 3 folwarki
Karolowi Medycejskiemu 3 folwarki
Kasparowi Waksmanowi 2 folwarki
Heinzowi-Wernerowi Grunerowi 2 folwarki
Hewretowi z Gerwenu 2 folwarki
Stanisławowi Dmowskiemu 2 folwarki
Markowi Bajtusiowi 2 folwarki
Maciejowi II 1 folwark
Bazyliemu Izaakowi von Hohenburgowi 1 folwark
Karlowi von Schwarzengrauowi 1 folwark
Heinrichowi von Wattzauowi 1 folwark
Antoniemu Moskwiczowi 1 folwark
Sophie Waksman-Detter 1 folwark
Michałowi Franciszkowi Lubomirskiemu-Lisewiczowi 1 folwark
Federicowi 1 folwark
Alfredowi Fabianowi von Tehen-Dżekowi 1 folwark.
Przechodząc do orderów i odznaczeń, nadaję:
Ametystowi Faradobusowi tytuł Bohatera Bialenii za 2021 rok z Orderem Tytułu Bohatera i brązowy Bialeński Krzyż Modernizatorów.
Rononowi Dexowi Zieloną Wstęgę Orderu Patrona Republiki, Krzyż Brązowy Orderu Powstania Marcowego i brązowy Bialeński Krzyż Modernizatorów .
Helwetykowi Romańskiego Krzyż Oficerski Orderu Budowniczych Bialenii i brązowy Bialeński Krzyż Modernizatorów.
Iwanowi Pietrowowi Krzyż Złoty Orderu Odrodzenia Bialenii.
Piotrowi Pawłowowi Złoty Medal za Aktywność.
Salvadorowi Esteli Sonnero brązowy Bialeński Krzyż Zasługi.
Joahimowi von Ribertropowi Krzyż Wielki Orderu Odrodzenia Bialenii.
Aleksandrowi Novakowi brązowy Bialeński Krzyż Zasługi.
Wszystkim nagrodzonym dziękuję za zaangażowanie w życie Bialenii i serdecznie gratuluję. Jeśli kogoś pominąłem lub oceniłem w sposób niewystarczający - nie zrobiłem tego celowo. Jestem otwarty na ewentualnie reklamacje - ale tylko w jedną stronę, bo zbyt skromni niech nie liczą na to, że dostaną mniej.
Szczęśliwego Nowego Roku, Bialenio!
Zebraliśmy się dziś na Placu Zielonym, by powitać Nowy Rok. Jesteśmy przedstawicielami różnych nacji, profesji i idei. Łączy nas wszystkich chęć wspólnej zabawy w Mikroświecie oraz uczestnictwo w życiu Republiki Bialeńskiej. Życzę Wam wszystkim, po prostu – apolitycznie, wiele szczęścia i uśmiechu w 2022 roku.
Odchodzący rok przyniósł Bialenii w ostatnich miesiącach sporo aktywności, a także, przede wszystkim, bliską publikacji nową stronę internetową. Dziękuję wszystkim, którzy włączyli się w budowę strony oraz tworzenie aktywności na forum. Dla Bialenii liczy się każdy, kto dołożył choćby najmniejszą cegiełkę do tworzonej już od dekady budowli. Tradycyjnie przygotowałem nadania. Najtrudniejszą dla mnie decyzją było przyznanie tytułu Bohatera Bialenii – można go przyznać tylko jednej osobie w roku. Jakąś decyzję musiałem jednak podjąć. Ostatecznie postanowiłem, że uzyska go Profesor Ametyst Faradobus, ze względu na to, że przez zdecydowaną większość roku był Konduktorem i jest zdecydowanie najaktywniejszym użytkownikiem forum. Drugi kandydat - Marszałek Ronon Dex, główny twórca nowej strony oraz wielu wartościowych inicjatyw, otrzyma tytuł katechona oraz inne odznaczenia.
Rok 2022 jest rokiem 10. rocznicy Powstania Marcowego. To dobry rok na unowocześnienie kraju - nie tylko infrastrukturalne, ale też społeczne, aby Bialenia ponownie stanęła w awangardzie Mikroświata. 10 lat temu stanęliśmy w awangardzie ludowładztwa. Jaki kierunek obierzemy teraz?
Z Nowym Rokiem, Bialenio!
Zacznijmy od folwarków lennych. Nadaję:
Ametystowi Faradobusowi 7 folwarków
Rononowi Dexowi 7 folwarków
Helwetykowi Romańskiemu 7 folwarków
Iwanowi Pietrowowi 6 folwarków
Piotrowi Pawłowowi 5 folwarków
Salvadorowi Esteli Sonnero 4 folwarki
Joahimowi von Ribertropowi 4 folwarki
Aleksandrowi Novakowi 3 folwarki
Karolowi Medycejskiemu 3 folwarki
Kasparowi Waksmanowi 2 folwarki
Heinzowi-Wernerowi Grunerowi 2 folwarki
Hewretowi z Gerwenu 2 folwarki
Stanisławowi Dmowskiemu 2 folwarki
Markowi Bajtusiowi 2 folwarki
Maciejowi II 1 folwark
Bazyliemu Izaakowi von Hohenburgowi 1 folwark
Karlowi von Schwarzengrauowi 1 folwark
Heinrichowi von Wattzauowi 1 folwark
Antoniemu Moskwiczowi 1 folwark
Sophie Waksman-Detter 1 folwark
Michałowi Franciszkowi Lubomirskiemu-Lisewiczowi 1 folwark
Federicowi 1 folwark
Alfredowi Fabianowi von Tehen-Dżekowi 1 folwark.
Przechodząc do orderów i odznaczeń, nadaję:
Ametystowi Faradobusowi tytuł Bohatera Bialenii za 2021 rok z Orderem Tytułu Bohatera i brązowy Bialeński Krzyż Modernizatorów.
Rononowi Dexowi Zieloną Wstęgę Orderu Patrona Republiki, Krzyż Brązowy Orderu Powstania Marcowego i brązowy Bialeński Krzyż Modernizatorów .
Helwetykowi Romańskiego Krzyż Oficerski Orderu Budowniczych Bialenii i brązowy Bialeński Krzyż Modernizatorów.
Iwanowi Pietrowowi Krzyż Złoty Orderu Odrodzenia Bialenii.
Piotrowi Pawłowowi Złoty Medal za Aktywność.
Salvadorowi Esteli Sonnero brązowy Bialeński Krzyż Zasługi.
Joahimowi von Ribertropowi Krzyż Wielki Orderu Odrodzenia Bialenii.
Aleksandrowi Novakowi brązowy Bialeński Krzyż Zasługi.
Wszystkim nagrodzonym dziękuję za zaangażowanie w życie Bialenii i serdecznie gratuluję. Jeśli kogoś pominąłem lub oceniłem w sposób niewystarczający - nie zrobiłem tego celowo. Jestem otwarty na ewentualnie reklamacje - ale tylko w jedną stronę, bo zbyt skromni niech nie liczą na to, że dostaną mniej.
Szczęśliwego Nowego Roku, Bialenio!

![[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]](http://spolecznosc.bialenia.org.pl/gallery/85_13_12_22_10_32_48.png)