• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Symbolika Aharii, odznaczenia itd. [Temat roboczy]
Skoro nasza Aharia zaczęła funkcjoinowac oficjalnie to trzeba ustalić kwestie symboliki... dotychczasowa dyskusja zakonczyła się na wstępnym projekcie godła, które nawiązuje do poprzedniczki Aharii czyli Dżamahiriji Bialeńskiej - w zasadzie zmianie uległ tylko sam napis:

[Obrazek: 3_25_02_22_3_16_31.png]

Natomiast dyskusja na temat flagi stanęła na razie na tym wariancie:

[Obrazek: 3_13_03_22_8_37_27.png]

Ajatollachu Andrzeju czy masz dalsze wskazówki?
Co do flagi nie mam już żadnych uwag, natomiast co do godła, rozmawialiśmy o tym, czy dałoby się napisać "Aharia" pismem stylizowanym na arabskie.
Różne arabizowane fonty: https://www.fontspace.com/category/arabic
(13-03-2022 09:09)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): rozmawialiśmy o tym, czy dałoby się napisać "Aharia" pismem stylizowanym na arabskie.
Pewnie, że się da... wybierz która:

[Obrazek: 3_13_03_22_9_40_24.png]

Przy okazji dwie kwestie: 

1/ Jaki kolor czcionki na godle? Zostawiamy taki jak w tymczasowym? Dajemy białe jak było w DB czy jeszcze inaczej? Wolę to ustalić zanim zacznę "kręcić literki", bo po co sobie dokładać roboty.

2/ Proporcja flagi - zostawiamy jak jest czyli 1 : 1 2/3 czy może inne? Flagę mam w propocji 1 : 2 to moge dowolnie. Wstawione proporcje sa podobne do flagi RB, ale można też być bardziej oryginalnym i dać 2 : 1. Przy czym zauważam, że realowe flagi państw arabskich są często w proporcjach właśnie podobnych do 2:1.

[Obrazek: 3_13_03_22_9_46_18.png]
(13-03-2022 09:49)Ronon Dex napisał(a): Jaki kolor czcionki na godle? Zostawiamy taki jak w tymczasowym?
Ja bym zostawił.

Moim zdaniem czwarta od góry czcionka wygląda najlepiej.

Mogą być proporcje 2:1, żeby się odróżnić od flagi RB.
(13-03-2022 10:20)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Ja bym zostawił.
To zostawiamy...

(13-03-2022 10:20)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Moim zdaniem czwarta od góry czcionka wygląda najlepiej.
Dobrze, mi też się podoba, w takim razie zrobię godło z taką czcionką.

(13-03-2022 10:20)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Mogą być proporcje 2:1, żeby się odróżnić od flagi RB.
Czyli mamy to ustalone.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości