04-11-2020 20:40
Sternik zapłać. Jakoś to obsłużymy.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus
Ametyst Faradobus
Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,
![[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]](http://spolecznosc.bialenia.org.pl/gallery/85_13_12_22_10_32_48.png)
![[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]](http://spolecznosc.bialenia.org.pl/gallery/85_13_12_22_10_32_48.png)
|
Druga wyprawa do Sambanu Zachodniego
|
|
04-11-2020 20:40
Sternik zapłać. Jakoś to obsłużymy.
Ametyst Faradobus Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,
![]()
04-11-2020 21:25
Jeżeli to nie problem, to chętnie przybędę na wyspę wraz z kilkoma mieszkańcami Vistokii. Pamiątki przydadzą się w budowie mojego lenna.
04-11-2020 23:04
O jakiej wyspie mowa?
04-11-2020 23:11
Chyba o Wyspach Przyjaźni, gdzie mamy bazę wypadową.
Ametyst Faradobus Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,
![]()
10-11-2020 13:15
Wczoraj mnie nie było, bo cały dzień spędziłem na Wyspach Przyjaźni na inspekcji moich oddziałów, które powróciły z Sambanu. Straty faktycznie okazały się niewielkie, zwłaszcza w zestawieniu z dostarczonymi dobrami w postaci skór, kości słoniowej, złota, drogich bali drewna, diamentów i innych kosztowności. Tu jednak pojawił się konflikt interesów: moi żołnierze zażądali udziału w łupach i stuprocentowej podwyżki z tytułu służby na misjach. W przeciwnym razie zagrozili odejściem ze służby wraz z przywiezionymi skarbami. Oczywiście na początku oskarżyłem ich o bezczelność i pazerność, ale w wyniku negocjacji z komitetem strajkowym zgodziłem się przyznać im trochę racji. W efekcie żołnierze służący w misjach zagranicznych otrzymywać będą stuprocentowy dodatek do żołdu za okres misji, a następnie dwudziestopięcioprocentową premię motywajcyjną. Jeśli chodzi o przywiezione dobra to jedną czwartą zgodziłem się rozdysponować między szeregowych bojówkarzy batalionu, a dziesięć procent między członków kadry dowódczej i tych specjalistów, który wrócili żywi. Wcześniej jednak całość zostanie wyceniona przez specjalistów z KF "Zarządzanie".
![]()
17-02-2023 19:06
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-02-2023 19:13 przez Andrzej Płatonowicz Ordyński.)
Sorry za duży odkop, ale chyba ten wątek najbardziej pasuje - w Insulii nasz kulega @'Joahim-von-R' stworzył opis aktualnej sytuacji politycznej w Księstwie Sambany, uwzględniając ustalenia naszej wypracy. Takie podejście do narracji bardzo szanuję.
W marcowym "Beduinie" ukaże się mój artykuł nawiązujący do ludności rodem z Sambanafryki na Anatolii. Gdyby kulega Joahim coś napisał o Sambanafryce, to nasze artykuły pasowałyby do siebie tematycznie... Nie żebym namawiał. ![]() A no tak, zapomniałem załączyć link: https://forum.insulia.pl/viewtopic.php?f...1709#p1709
17-02-2023 23:49
Wyspy Przyjaźni w ogóle mogłyby mieć takie sambafrykańskie wpływy i w ten sposób niejako łączyć się z Bialenią kulturowo.
![]()
18-02-2023 01:43
>Gdyby kulega Joahim coś napisał o Sambanafryce, to nasze artykuły pasowałyby do siebie tematycznie...
O ile nie zapomnę albo Wena nie dokona klasycznego samospierdolenia ze stanowiska (a znając ją ten moment jest już bliski, bo dwa dni z Weną to podejrzanie długie kombo jak na mirkowenę) to coś postaram się machnąć.
18-02-2023 08:31
Wena to taka rzeka, która wpada do Rzeżuchy koło mojego domu. Strasznie syfiasta, nie polecam kąpieli.
![]()
18-02-2023 09:06
Mogę się tam udać i utworzyć parafię Bialeńskiego Autokefalicznego Kościoła Prawosławnego.
Aleksander Czerepach
Prezydent Federacji Garmanii |