• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Debata - religie w Republice Bialeńskiej
Zgadzam się z Akrypą, że pierdyliard religii to średni pomysł, jeśli chcemy, żeby wykraczały one poza smutne i samotne posty na forum, które czytane są przez trzy osoby.
Niech już Zielony Kościół będzie tym wyznaniem dominującym, chociaż bez Aliego ibn Abi Taliba to nie będzie to samo. Jego fatwy poprawiały humor i atmosferę, łączyły ludzi.
Pytanie tylko, czy jest jakiś pomysł na to, jak ZK ma funkcjonować, czyli co się będzie w związku z jego działalnością robiło. Bo wymyślić coś to nie problem, gorzej z działaniem, czego przykładem Dżamahirija.
Debata trochę zamarła, ale myślę że się nie wyczerpała. Mamy zatem solidne głosy z różnych stron ażeby Zielony Kościół pozostał wyznaniem dominującym i jest to zasadniczo słuszne. To, co ja bym chciał forsować to żeby ten "zielony islam" był nieco różny w różnych częściach naszego - co by nie mówić - dużego kraju. Wydaje mi się, że unifikując główne wyznanie trochę zaprzepaścilibyśmy jego potencjał.

Co zaś się tyczy proporcji to może warto by się pokusić o ustalenie jakichś statystyk, ale może nie od razu w skali całego kraju co poszczególnych regionów? Ja chętnie bym coś takiego przygotował dla Rzeszy, w Dżamahiriji pewnie i tak wyjdzie po 99%.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości