• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gwardia Emiratu
Wasza Magnificencjo Prezydencie @'Ametyst Faradobus',
Szanowny Panie Marszałku @'Iwan Pietrow'
Szanowny Panie @'Error2246'
Szanowe Państwo, Kochani Moi,

Jako Emirowi Bialenii staje mi rozpocząć oficjalną dyskusję na temat Gwardii Emiratu. W ostatnim czasie wokół tej kwestii narosło sporo nieporozumień, Pan Error rwie się do działania, Pan Marszałek Pietrow dba o zachowanie standardów, a ja chciałbym doprowadzić do pogodzenia ich dążeń.

Proponuję, by na początek każdy wypisał szczerze swoje oczekiwania wobec przyszłej Gwardii Emiratu, abyśmy mogli w oparciu o to coś sensownego wymyślić. Ja zacznę:
1/ Chciałbym, żeby młodzi mieszkańcy Bialenii, tj. panowie Error, Smetana i Czerepach mieli swoją gwardię, w której dobrze by się bawili, bez czujnego oka doświadczonych obywateli, którzy mają już inne podejście do mikroświata.

2/ Chciałbym, żeby Gwardia Emiratu spełniała podstawowe standardy i jej działalność nie prowadziła do ośmieszenia Bialenii na arenie międzynarodowej.

3/ Chciałbym (ale nie jest to warunek sine qua non), by Gwardia Emiratu nawiązywała do znakomitych efektów pracy Marszałka Wielkiego @'Ronon Dex' w dziedzinie sprzętu i taktyki. Ronon sporo opisał oraz wygłosił kilka wartościowych wykładów, warto to wykorzystać.

Zapraszam Panów do równie otwartego wyłożenia swoich oczekiwań.
Ja mogę podpisać się pod wizją Emira. Od siebie dodam, że gwardie regionalne (w przeciwieństwie do regularnego wojska) mogłyby być polem do nieco bardziej śmieszkowej i absurdalnej działalności. Krótko mówiąc moglibyśmy tu sobie robić jaja z przestarzałym sprzętem i tak dalej. Jednocześnie byłyby polem zdobywania wiedzy przez mniej doświadczonych żołnierzy. Prawda jest taka, że wojsko w mikronacjach jest atrakcyjne, ale nikt nie chce zaczynać od szeregowca, bo to może mieć i w realu. W gwardii można by z kolei zacząć od jakiegoś chorążego albo podporucznika i stopniowo, w praktyce, ucząc się na błędach zdobywać wiedzę i doświadczenie. Z czasem taki gwardzista miałby możliwość przejścia do wojska zawodowego z zachowaniem osiągniętego w gwardii stopnia.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Towarzyszu Emirze oraz Towarzyszu Konduktorze jestem za oczywiście pomysł mi się podoba oczywiście kwestią humorystyczną może zostać wprowadzona w zakresie 40% działalności gwardii aby zbytnio nie przesadzić
Właściciel przedsiębiorstwa "Przemysł Mały" 
Error2246

[Obrazek: 3_21_03_20_5_47_04.png][Obrazek: 85_17_11_22_7_17_16.png]
Nie wiem na ile jest to mierzalne, ale tak - nie chodzi o to, aby ta gwardia była jedną wielką beką, ale żeby było tam pole do bardziej śmieszkowych działań.

Mi się wydaje, że my jako stare dziady powinniśmy po prostu pomóc Młodym w wypracowaniu ram (struktura, symbole i tak dalej), z których oni będą mogli korzystać. Aby jednak to miało sens Młodzi oczywiście powinni wraz z nami w tym tworzeniu uczestniczyć, a nie że my sobie coś wymyślamy w prywatnej rozmowie i wprowadzamy mówiąc "macie zasady, bawcie się".
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Pomoc zawsze się przyda zwłaszcza że nie umiem w te internety więc lubię jak ktoś wytłumaczy zrobi podpowie itd.
Właściciel przedsiębiorstwa "Przemysł Mały" 
Error2246

[Obrazek: 3_21_03_20_5_47_04.png][Obrazek: 85_17_11_22_7_17_16.png]
No to potraktujmy to jako takie laboratorium - szkołę dla chętnych młodych obywateli. Ostrzegam jedynie, że trzeba będzie tu cierpliwości.
Ametyst Faradobus

Dziękuję Panom za wypowiedzi. Oczekujemy więc zajęcia stanowiska przez Marszałka @'Iwan Pietrow', bo jest on kluczową osobą w tej sprawie, ponieważ do niego należy wyrażenie zgody na działalność Gwardii Emiratu. Nie chcę poganiać, bo oczywiście rozumiem pierwszeństwo realnych zobowiązań, ale liczę na załatwienie sprawy w najbliższym czasie, zanim wszystkim zainteresowanym odechce się ta forma zabawy.
To trzeba wysłać ekstratelegram za jedyne 1,50 bialena. Świetna usługa, my z Ametystem korzystamy i zawsze jesteśmy prawidłowo skomunikowani.

Ja mam zawsze pewne opory przed wypisywaniem do ludzi w sprawach mikronacyjnych, jeśli nie jest to bardzo pilny problem. Też bym raczej nie chciał, żeby do mnie z głupotami pisano, gdy muszę coś ważniejszego zrobić (i przeważnie osoby szczególnie upierdliwe wyciszam...).
Ja mogę napisać, ale muszę wcześniej zjeść kolację.
Ametyst Faradobus

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości