03-03-2023 21:48
|
Beduin, nr 2
|
|
04-03-2023 22:34
Cytat:W ostatnim miesiącu popularność uzyskała Teoria Martwego Mikroświata, zgodnie z którą w przyszłości (lub według bardziej radykalnej wersji już obecnie) Mikroświat może zostać przejęty przez boty, które byłyby nieodróżnialne od przeciętnych mikronautów. Boty te za pomocą sztucznej inteligencji przetrwarzałyby wirtualny kontent i w oparciu o niego tworzyły swoje wypowiedzi. Przeważnie ich posty byłyby krótkie i proste, co jednak nie wyróżniałoby ich spośród innych użytkowników forów, którzy również piszą coraz krótsze i prostsze wiadomości.Autor, jak się domyślam, nie odkrył jeszcze character.ai. Ten akurat AI udowadnia, że już AI umie już nawet napisać nieco dłuższą składną i w miarę zrozumiałą wypowiedź. Wprawdzie wciąż ma problemy z ciągłością narracyjną (najpierw pisze że na coś się zgadza, chwilę później na to samo pytanie daje odpowiedź negatywną) czy nie umie czytać całych tekstów użytkownika (piszesz mu dwa czy trzy pytania a dziad odpowiada tylko na dwa albo i jedno), ale to może być też kwestia tego, że ja sobie po prostu złą postać wybrałem. No bo właśnie - twórcy strony dopuszczają częściowe tworzenie bota przez użytkowników, bo w założeniu bot ma symulować konwersację z jakąś osobą (np. można zrobić bota który będzie miał w teorii symulować nam rozmowę z Andrzejem Swarzewskim, a przynajmniej taką jego kreacją jaką go wytworzy użytkownik). Nie wiem jak to wygląda od strony kreacyjnej, ale no. Nie reklamuję go czy coś, tylko tak mówię, teraz boty już nawet dłuższe rzeczy wam wyczarują.
08-03-2023 09:21
O matko, ta wzmianka o mnie piszącym licencjat. Już zapomniałem, że coś takiego miało miejsce i że wysmarowanie tych osiemdziesięciu stron zajęło mi tyle czasu i energii.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,
![]()
08-03-2023 12:59
(04-03-2023 22:34)Joahim-von-R napisał(a): Nie reklamuję go czy coś, tylko tak mówię, teraz boty już nawet dłuższe rzeczy wam wyczarują.Trzeba zacząć to stosować do tworzenia narracji w mirkoświecie, bo czasami coś wypadałoby stworzyć, a się nie chce, np. teraz z tą Żółtą Górą. Potrafiłbyś coś takiego ogarnąć?(08-03-2023 09:21)Ametyst Faradobus napisał(a): O matko, ta wzmianka o mnie piszącym licencjat. Już zapomniałem, że coś takiego miało miejsce i że wysmarowanie tych osiemdziesięciu stron zajęło mi tyle czasu i energii.Gratuluję wyparcia traumatycznych wspomnień.
08-03-2023 14:26
Licencjat zajmuje zawsze dużo czasu.
Aleksander Czerepach
Prezydent Federacji Garmanii
08-03-2023 17:29
Mój zajął, bo trochę zbyt poważnie do tego podszedłem. A poza promotorem i recenzentką nikt tego nigdy nie przeczytał i pewnie nie przeczyta xD (a podejrzewam, że i ona tylko przejrzała, bo pytania zadawała do pierwszego rozdziału xd). I tutaj muszę przyznać, że mądrzejsze były osoby, które na ostatnią chwilę skleciły 40 stron na podstawie skąpych źródeł. Efekt prawie ten sam, a ile czasu i rozczarowań zaoszczędzone. ;P
09-03-2023 22:00
>Trzeba zacząć to stosować do tworzenia narracji w mirkoświecie, bo czasami coś wypadałoby stworzyć, a się nie chce, np. teraz z tą Żółtą Górą. Tongue Potrafiłbyś coś takiego ogarnąć?
Pewnie ta, o ile będę wiedział o co chodzi XD
13-03-2023 10:03
Poszło na stronę: https://gov.bialenia.org.pl/2023/03/13/b...nr-2-2023/
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,
![]() |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

![[Obrazek: 100183979914691112_t.png]](https://kustosz.stempel.org.pl/1022/100183979914691112_t.png)
![[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]](http://spolecznosc.bialenia.org.pl/gallery/85_13_12_22_10_32_48.png)
Potrafiłbyś coś takiego ogarnąć?