• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bialeńskie Bojówki Faradobusów
[Obrazek: 1489123.jpg?201909161159]

Wczoraj wieczorem odbyła się uroczystość powołania do życia Szwadronu Kawalerii Zmotoryzowanej Żandarmerii Rzeszy "Anatolia Południowa", który już dziś zostanie oddany do służby w Gwardii Rzeszy. Został on utworzony na bazie schematu opracowanego przez Sztab Gwardii i będzie służył do zadań związanych z ochroną bezpieczeństwa w regionie. Miejscem stacjonowania Szwadronu pozostanie główna baza Bojówek w Mechanicach.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
[Obrazek: %20%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%87%D0%B5%...A_450.jpeg]

Postanowiłem, że kolejne jednostki nazywać będę od nazw moich ulubionych rosyjskich więzień. Tym sposobem nowy Batalion Zmotoryzowany stacjonujący w Mechanicach otrzymał nazwę "Czarny Delfin". Został stworzony na bazie struktury batalionu "Unierad", ale jako jego nieco pomniejszona wersja: liczba żołnierzy wynosi 730. Jednocześnie zwiększona została liczebność batalionu "Mechanice", co umożliwi lepsze współdziałanie obydwu jednostek. W dalszej kolejności sformowane zostanie zaplecze logistyczne przyszłego pułku, ale z tym będę się musiał nieco wstrzymać, bo łączna liczba wszystkich żołnierzy Bojówek jest już mniej więcej równa oficjalnej liczbie mieszkańców Mechanic Faradobusowskich.

Rozbudowa czeka natomiast garnizon w Jaruzelimie - tu postawię na drobną rozbudowę miejscowej kompanii i wzmocnienie struktur miejscowego ZOMO. Pomyślę też nad jakąś artylerią przeciwlotniczą i małą eskadrą łodzi patrolowych.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: thumb_58946_artworks_big.jpeg]

Zgodnie z zapowiedziami powiększeniu ulega liczebność sił stacjonujących w Jaruzelimie, co ma związek ze wzrostem liczebności tamtejszych osadników i postępującą rozbudową lenna. O połowę powiększyła się liczba miejscowych ZOMO-wców, a Kompania Ochrony wzbogaciła się o kolejny pluton. Za jakiś czas planuję też utworzenie wojsk artylerii przeciwlotniczej.

Aha, no i jako że jako grand mogę już mieć lotnictwo to oficjalnie przestaje ono pełnić funkcje jedynie treningowe.
Ametyst Faradobus

Batalion "Czarny Delfin" został postawiony w stan gotowości i szykuje się do wyruszenia na Wyspy Przyjaźni, gdzie rozpocznie się wyprawa do Sambanu Zachodniego. Obecnie trwają ostatnie ćwiczenia i tworzą się dokładne plany na temat użycia konkretnych pododdziałów.
Ametyst Faradobus

[Obrazek: 85_01_04_20_5_04_24.png]

Dziś w miejsce jakiegoś wsiowego loga Bialeńskie Bojówki Faradobusów otrzymały swoją oficjalną chorągiew w barwach rodowych. To z nią wyruszymy wkrótce do Sambanafryki, aby siać postrach i siać monarchosocjalizm.
Ametyst Faradobus

[Obrazek: 4b2ac5c929a4394b3033064cb92497f1.jpg]

Liczba mieszkańców Faradobaju w ostatnim czasie znacząco wzrosła, a batalion "Czarny Delfin" wyjechał na stracenie tajną misję do Sambanu. Ja zyskałem więc warunki, aby kontynuować proces rozbudowy Bojówek. Jak już wspominałem planuję postarać się o stworzenie jednostki artylerii przeciwlotniczej: celem jest osobny dywizjon, ale w chwili obecnej wystarczy nam kolejna bateria w ramach już istniejącego 1. Mechanickiego Dywizjonu Artylerii. Przy okazji wypadałoby pozmieniać nieaktualne nazwy jednostek, ale o tym pomyśli się później.

Myślę też, czy na tym etapie nie przydałby mi się już osobny poddział dla Bojówek...
Ametyst Faradobus

Przygotowania do utworzenia nowej baterii dobiegają końca. W międzyczasie postanowiłem, że Bojówkom przyda się osobny poddział, skoro i tak posiadam dział z moimi lennami. Tam też umieszczę dalsze informacje, co stanie się na dniach. Przy okazji spróbujemy odzyskać kontakt z "Czarnym Delfinem", który ewidentnie zapił na misji w Sambanie.
Ametyst Faradobus

Zacząłem zastanawiać się nad pewnym przegrupowaniem Bojówek, aby w lennach coś się działo. Przeorganizowanie będzie miało charakter techniczny - chodzi głównie o utworzenie poddziału formacji i nieco dokładniejsze opisanie poszczególnych oddziałów, co w praktyce ma zwiększyć ich mobilność. Szczegóły podam na bieżąco.
Ametyst Faradobus

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości