• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[WĄTEK ROBOCZY] Propozycja symboli
Przedstawiam Herb Wysp Przyjaźni:
[Obrazek: PRaV5zV.png]

A to flaga:
[Obrazek: cv8iaY2.png]

Może być?
Cytat:Może być?

Moje propozycje:

Nieco "podrasowany" herb (2 warianty):

[Obrazek: 2MDsAsq.png]

[Obrazek: 9FMS8Dr.png]

Flaga - tutaj jednak proponuje trochą zmian, bo flaga i herb to są dwie różne sprawy i umieszczanie herbu na fladze to chyba nie do końca szczęśliwy pomysł. Kolorystykę zachowałem (no może wszędzie troszeczkę zmieniłem odcień - by był wyraźniejszy).

1/ Skoro godłem wydaje się być żółta gwiazda to taka propozycja:

[Obrazek: 2AeSmp9.png]

[Obrazek: 5uYqpxt.png]

2/ Wariant gdzie gwiazda jest otoczona małymi - co symbolizuje Wyspy Przyjaźni, które składają się z dużej wyspy otoczonej 10 mniejszymi:

[Obrazek: 7HKHexp.png]

[Obrazek: VKANQi2.png]

Znaki rozpoznawcze.

Tutaj za dużego wyboru nie miałem, bo w takim przypadku raczej trzeba trzymać się kolorystyki i motywów z flagi czy godła.

1/ Po prostu żółta gwiazda:

[Obrazek: UDxxXSc.png]
2/ Forma bardziej urozmaicona o kolorystykę z flagi.

[Obrazek: 9GQ5Aqr.png]

3/ Kokarda w wpisaną gwiazdą. Znaki 1-2 w przypadku malowania na ciemnych powierzchniach lub podobnych kolorystycznie do znaku - otrzymują cienką białą obwódkę.

[Obrazek: LyE7qbZ.png]

4/ Znak złożony z kokardy z gwiazda, ale wpisany w pole. Generalnie znak numer 3 to wtedy malowanie symetryczne, a w przypadku numeru 4 niesymetryczne.

[Obrazek: 5OQNhtE.png]

Moim zdaniem najlepsze będą znaki 3 lub 4, ale w sumie znak prosty z tylko żółta gwiazdą tez ma swój urok i czytelność.
Przetestowałem oznakowania w praktyce...

[Obrazek: wUtLY8k.png]

[Obrazek: Umkuj6P.png]

[Obrazek: V7kqc1S.png]

[Obrazek: U02A8ei.png]

Przyznam, że osobiście za najlepsze uważam jednak te żółte gwiazdy - w przypadku kombinacji z kolorami jasnoniebieskim i zielonym czytelność jest słaba.
Herb: Wariant 1
Flaga: Wariant 3
Symbol: Wariant 3, a przy ciemnych wariant 4

Bardzo dziękuję za wykonanie.
Pozwolę sobie przenieść wątek do wysypiska.
Wstawiłem odpowiednie (wybrane) obrazki do galerii i podmieniłem linki w Twoim temacie "oficjalnym" (lepiej z naszej galerii niż z zewnętrznego hostingu).
Dzięks

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości