• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rzesza Bialeńska na stronie głównej.
Zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami chciałbym rozpocząć dyskusje nt. stworzenia odpowiedniego miejsca dla rzeszy na stronie głównej.

Sama Rzesza jest już na tyle rozwiniętym i cały czas rozwijającym się regionem, że niedługo będzie trudno znaleźć wiele spraw w postach. Moim osobistym zdaniem najważniejsze informacje powinni znaleźć się na stronie głównej. Tam są znacznie łatwiejsze do znalezienia, można je odpowiednio poukładać tematycznie - tak aby osoby, które na co dzień nie udzielają się nadmiernie w Rzeszy mogły bez trudu zdobyć na temat Rzeszy podstawowe informacje. Przyznam, że pomimo działania w Rzeszy regularnie też już czasem zaczynam "szukać"

Uważam, że na stronie powinna się znaleźć finalnie zatwierdzona symbolika, powinny tam się znaleźć spisy lenn i miast - wraz z kilku zadaniową informacją (czy nawet stronką - jakby ktoś chciał takową mieć), herbem oraz oczywiście z odnośnikiem/przekierowaniem do odpowiednich tematów na Forum.

Jak już wstępnie chyba się z Ametystem zgodziliśmy - wstawimy tam detale dotyczące Gwardii Rzeszy, w tym Żandarmerii Rzeszy... bo robienie kilkupostowych opisów szczegółów chyba nie jest najlepszym wyjściem.

Sądzę, że na tyle już w kwestiach SZ RB nagrzebałem na stronie, że jak Bartuś zrobi zakładkę Rzeszy na pasku i podepnie pod to powiedzmy ze trzy, cztery stronki na paskach to resztą już bym bez zawracanie mu głowy porobił i podpiął pod odnośniki na tych początkowych stronkach. Tylko jakie miałby to by być stronki (paski) "pogłówne"? Zapewne jeden będzie potrzebny na Gwardię, jeden na miasta, jeden na lenna i jeden na początku jako główny - gdzie się podepnie choćby symbolikę i najważniejsze informacje o Rzeszy.
Właśnie sam miałem podjąć ten wątek.

Myślę, że potrzeba nam jeszcze miejsca na podstawowe informacje (objętość strony A4) o tym, czym jest Rzesza i jakie tereny obejmuje (dwuzdaniowe opisy regionów wraz z odnośnikami na forum), coś o instytucjach (Lew, Miecznik, Sejm wraz z pocztem) oraz zakładki o lennach (czym są plus spis z odnośnikami) i miastach. Myślę, że mogę to stopniowo przygotować, ale zapraszam oczywiście do pomocy.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
W sumie moja propozycja jest taka:

Rzesza Bialeńska:
- Władze
- Symbolika Rzeszy
- Lenna i Miasta
- Gwardia Rzeszy

1. Władze - tutaj najważniejsze informacje oraz odnośniki do praw.

2. Symbolika rzeszy... wiadomo

3. Lenna i miasta - tutaj na tej głównej stronie wyjaśnienie co to jest lenno (jak je uzyskać), co to jest wolne miasto oraz miasto lenne. No i tutaj przejście do Lenn, Wolnych Miast itd. - spisy i przejścia do poszczególnych lenn, miast...

4. Gwardia - ogólnie o gwardii i przejście do stron z jej elementami oraz przekierowania do odpowiednich miejsc na Forum.

Te wytłuszczone elementy musi nam "podwiesić" Bajtuś - resztę już zrobimy sami... chyba już to wystarczająco opanowałem.
A na pewno potrzeba nam potrzebna osobna zakładka z symboliką? Myślę, że to pierdoła, którą możemy wcisnąć do władz albo do ogólnego opisu Rzeszy. Ewentualnie później, kiedy te rzeczy zostaną bardziej wyraźnie wypracowane, będziemy mogli pomyśleć nad osobnym opisem wszystkich symboli, bo póki co mamy tylko herb i godło Rzeszy, godło Lwa i flagę.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Moim zdaniem taka zakładka nie zaszkodzi... szczególnie, ze akurat obecny Lew lubuje się w symbolice, a ja go wspieram wykonując to co sobie wymyśli. Moim zdaniem w Rzeszy symbolika jest ważna i warto zrobić taką zakładkę. Ale oczywiście nie będę się upierał - bo oczywiście można zrobić "przycisk" pt. Symbolika na zakładce "Władze". Ale osobiście wolałbym, aby symbolika miała pocześniejsze miejsce. Tyle, że w sumie to nie problem - bo to już kwestia podwieszania stron... jak są gotowe to można to zawsze pozmieniać.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości