• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Witam wszystkich
Witam wszystkich.

Przestawiać się z imienia i nazwiska chyba nie muszę, bo chyba nie ma wśród nas nikogo ślepego, który by nie mogl przeczytać mojego nicku. Wiec zacznę może od mojej historii. Już od dłuższego czasu przemierzam polskie mikronacje, by znaleźć swoje miejsce. Będzie już tego kilka lat, oczywiście z dłuższymi lub krotszymi przerwami, gdzie nie byłem obecny w v-świecie. Wśród tych najbardziej znanych mikronacji, w których żyłem, można by wymienić m.in Austro-Węgry czy Sarmacje (widzę, że tutaj tego tworu niezbyt się lubi, ale proszę przez to do mnie negatywnie nie podchodzic Wink ). Najdłużej zatrzymałem się w Eskwilinii (zresztą niedawno mieliście jeszcze jedną osobę, ktora dawniej była obywatelem tej mikronacji), którą najmilej wspominam i gdzie najdłużej zabawiłem. W tam czasie zostałem nawet szefem rzady, ale jako o wiele młodszy i mniej rozgarnięty niż obecnie uwazam, że w żadnym razie nie podołałem temu wyzwaniu. 

Wybrałem Waszą mikronacje, bo uważam, ze jest ona prawdopodobnie obecnie najbardziej stabilna ze wszystkich v-państw kontynentu. Choc nie ukrywam, że rozważałem udanie się do FN, ale problemy ze stroną oraz forum mnie odrzuciły.

Zamierzam założyć tutaj gazetę, na pewno zabawię się w piłce nożnej oraz mam pewne plany odnośnie polityki, ale najpierw chce do końca włączyć się w Waszą społeczność, nim zacznę ją przerabiać (a przynajmniej tego próbować Wink ). Ogólnie mikronacje zamierzam traktować jako moje małe hobby.

No cóż, troszkę się rozpisałem, więc na razie na tym się zatrzymam. Przepraszam, jeśli znajdą się tutaj literówki, ale piszę z telefonu, co jest widzę mało wygodne ?

Jeszcze raz wszystkich witam Smile
Dzień dobry! Gratuluję słusznego wyboru. Jako Lew Wolnogradu zapraszam do Rzeszy Bialeńskiej, w której obecnie toczy się spory procent naszego życia publicznego. Jeżeli ma Kulega predyspozycję zarządcze może Kulega rozważyć założenie wolnego miasta albo pomóc w rozwijaniu już istniejących. Jeżeli chodzi o politykę krajową to zachęcam do śledzenia naszej hehe kampanii wyborczej.

W razie pytań służę pomocą!
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Witam serdecznie i życzę pomyślnej aklimatyzacji. Zachęcam do zapoznania się z regionami, rozważenia kariery wojskowej lub akademickiej. Proszę o dzielenie się pomysłami, propozycjami, uwagami. Większość z nas siedzi tu od lat i wszystko jest dla nas oczywiste, spojrzenie z zewnątrz może być niezwykle wartościowe. Jestem do Pańskiej dyspozycji!
Dziękuję bardzo za miłe przywitanie Smile
Przyznam że jestem nieco skonfundowany, gdyż najpierw przeczytałem zgłoszenie do ligi, a dopiero teraz ten wątek. Nie wiedziałem, że miał Pan wcześniej styczność z mikronacjami. Niemniej, powrót nastąpił raptem 3 godziny temu, a problem z potencjalną nieparzystością pozostał.

W każdym razie ... witam serdecznie. Mam nadzieję że jednak uda się znaleźć jakieś rozwiązanie.
Severin von Verwaltung

Obserwator życia mikronacyjnego.

Wirtualny: malkonent, komentator tematów prawno-społecznych oraz wielbiciel biurokracji i procedur.
Był pan obywatelem Eskwilinii? Wszak częścią tego kraju była Osteria.
Andriej Iwanow
Odszedł do domu Ojca
Jeśli będzie z tym problem, to proszę się nie bać usunąć moją drużynę. Wiem, że wyskoczyłem jak Filip z konopi, więc nie będę chciał robić problemów ze startem lub funkcjonowaniem ligi. Jak nie teraz, to następnym razem Smile

Dokładnie tak Donie Andreju i co więcej pamiętam Dona i Osterię bardzo dobrze. Szkoda mi Eskwilinii, nawet po takim czasie
Cześć, miło, że z nami jesteś. W zainteresowaniach wspomniałeś o piłce nożnej. Od kiedy pamiętam, cieszy się tu ona stałą popularnością. Z przyjemnością mogę podyskutować kiedyś na ten temat.
Cytat:Dokładnie tak Donie Andreju i co więcej pamiętam Dona i Osterię bardzo dobrze. Szkoda mi Eskwilinii, nawet po takim czasie

Może pomółby mi Don przy Archiwum Osteryjskim?
Andriej Iwanow
Odszedł do domu Ojca
A czy Osteria nie miała własnego forum, które sięgało czasu niepodległości? Istnieje jeszcze?

Użytkownicy przeglądający ten wątek: