• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nota Rektora UR
Jako Sekretarz Stanu Stolicy Apostolskiej pragnę przekazać notę od Rektora Uniwersytetu Rotryjskiego, kardynała Hieronima Sieniawskiego: 

[Obrazek: ur.png]

NOTIFICATIO

Jako prawny reprezentant Uniwerystetu Rotryjskiego, zgodnie z klauzulą denuncjacyjną zawartą w par. 5 ust. 1 Umowy o utworzeniu Ligii Bluszczowej, niniejszym notyfikuję w imieniu naszej Alma Mater wypowiedzenie powyższego porozumienia, rozpoczynając z dniem dzisiejszym dwutygodniowy okres przewidziany w przytoczonej podstawie prawnej. Jednocześnie informuję, że zgodnie z zarządzeniem Rektora Uniwersytetu Rotryjskiego (06/2020) z funkcji profesorów wizytujących zostali zwolnieni Andrzej Swarzewski i Ametyst Faradobus. Do wiadomości publicznej przekazuję także, iż z racji zaciągniętej ekskomuniki zatrudnienie ipso facto utracił Michał Anioł Piccolomini.

Uniwerystet Rotryjski nie będzie partycypował w pracach organizacji, której działacze nie tylko podważają fundamenty wiary, lecz również publicznie obrażają duchowieństwo Kościoła Rotryjskiego, tym samym jawnie sprzeciwiając się idei umiłowania Prawdy, Piękna oraz Dobra, do czego powołane są wszystkie jednostki naukowe. Ostatnie wydarzenia pokazały, jak nikły poziom moralny reprezentują niektóre z uczelni zrzeszonych w Lidze - łącznie z jej najwyższymi władzami. Nasza Alma Mater, która ma przede wszystkim służyć - zgodnie z zasadą ratio fide illuminata - nie widzi dla miejsca w tym gonie, czemu w jej imieniu daję wyraz poprzez niniejsze powiadomienie.

Dano w siedzibie Uniwersytetu Rotryjskiego, dnia II III AD MMXX, w poniedziałek I tygodnia Wielkiego Postu.

dr net. Hieronim kard. Sieniawski
Rektor Uniwersytet Rotryjskiego

xD
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Tylko jeden komentarz mi się nasuwa...

Wasza Magnificencjo,
Dziękuję za podjęcie takiej decyzji,
Z wyrazami estymy,
prof. Swarzewski
UR zaczyna być jak moja dentystka, która w trakcie borowania moich zębów bardzo chce ze mną rozmawiać i zadaje mi różne pytania zapominając, że niezbyt mam jak mówić.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
> Jako prawny reprezentant Uniwerystetu Rotryjskiego, zgodnie z klauzulą denuncjacyjną zawartą w par. 5 ust. 1 Umowy o utworzeniu Ligii Bluszczowej, niniejszym notyfikuję w imieniu naszej Alma Mater wypowiedzenie powyższego porozumienia

Good riddance.

Udowodniliście tym właśnie, że jesteście super niepoważni, więc bye-bye. Myślę, że nikt nie będzie po was płakać.
Wywołałem niezłą burzę.
O, autorefleksja się odezwała. Rychło w czas.
Ale to dobrze, bo widać, że Rotria przesiąkła zgnitymi owocami.
Dajmy sobie może spokój, niech każdy idzie w swoją stronę, ograniczmy się na razie do luźnych stosunków dyplomatycznych. Na sporach korzystają tylko wichrzyciele i pewne mocarstwo.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości