• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wybór nazwy i patrona biblioteki
Szanowni Państwo,

Rektorat Uniwersytetu Bialeńskiego ogłasza konkurs na nazwę i patrona uniwersyteckiej biblioteki. Zgłaszanie propozycji potrwa do 21 marca, a następnie przejdziemy do głosowania (w formie sondy) spośród propozycji zaakceptowanych przez władze uczelni. 
Może Biblioteka Michalskiego? Była propozycja, aby był on patronem auli, ale wtedy wygrał Dugin. Skoro tam wybraliśmy kogoś z reala to tu możemy nawiązać do naszej własnej historii.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Dobra, skoro mamy głosować nad pełną nazwą to zgłaszam Bialeńską Bibliotekę Uniwersytecką im. K. J. Michalskiego w Wolnogradzie
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Zglaszam:
Najzieleńsza Biblioteka Wolnogradzka im. Pitera Jasieńskiego, pierwszego wielkiego poety bialeńskiego oraz powstańca marcowego.
[Obrazek: knK83ML.png]
Imouto każdego Bialeńczyka, Przewodnicząca RD, Uczestniczka Powstania Marcowego
Akrypa Ali Shariati, Али Шариати Aкриловый, Ακρυπα Αλί Σάριατι, الاكريليك علي شريعتي
Obywatelka Bialenii pochodzenia Teutońskiego, Imamka Szyizmu, XXIX Prezydent RB

W ogóle ja jestem fanem rozbudowanych nazw. Pół roku temu w Moskwie odpoczywałem na przykład w Centralnym Odznaczonym Orderem Lenina Parku Kultury i Wypoczynku imienia Maksyma Gorkiego. Czy to nie jest wspaniałe?
Ametyst Faradobus

No to może łącząc obie propozycje: Bialeńska Uniwersytecka Biblioteka im. Rewolucjonistów i Postępowych Intelektualistów.
Kompromisy są dla ludzi zniewieściałych...
Jak na przykład taka niewiasta jak ja. ^^
Ponieważ Ametyst chwali długie nazwy to proponuję dodać z przodu "Najzieleńsza" i na końcu "w Wolnogradzie" lub zamiast tego jeszcze "Stołeczna" gdzieś.
[Obrazek: knK83ML.png]
Imouto każdego Bialeńczyka, Przewodnicząca RD, Uczestniczka Powstania Marcowego
Akrypa Ali Shariati, Али Шариати Aкриловый, Ακρυπα Αλί Σάριατι, الاكريليك علي شريعتي
Obywatelka Bialenii pochodzenia Teutońskiego, Imamka Szyizmu, XXIX Prezydent RB

Ciekawy pomysł, ale chciałbym, żeby skrót dało się wymówić. Skrót "BUBiRIPI" brzmi bardzo intrygującą i właściwie będzie mógł wejść do mowy potocznej. "Wstawiłem nową publikację do Bubiripi", "Czy ten akt prawny znajduje się już w archiwum w Bubiripie?".
Może przyjmijmy od razu oficjalną nazwę alternatywną, na przykład "Biblioteka Uniwersytecka w Wolnogradzie" (BUW)?
Ametyst Faradobus

No chyba, że tak, to wtedy propozycja Akrypy ma sens. Zrobimy głosowanie z licznymi opcjami.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości