• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wieści z zagranicy
> Rzym? To jakaś karczma w Wolnogradzie?

Yep!

Raz byłam tam skuszona ofertą darmowego obiadu. Okazało się, że faktycznie, ten obiad był darmowy, ale najpierw trzeba było coś podpisać. Uznałam, że w takim razie są to jacyś naciągacze, i sobie poszłam stamtąd. Karczmarz chyba był strasznie tym wkurwiony, bo jak na niego spojrzałam przy wychodzeniu, to był cały czerwony.
Ale tam trzeba lecieć samolotem. Już pan prezydent Dex czeka z rządem na lotnisku.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Ametyst Faradobus napisał(a):Ale tam trzeba lecieć samolotem.
Na szczęście czego, jak czego ale samolotów nam w RB nie brakuje - można by nawet powiedzieć, ze tej materii jesteśmy "potęgą mikroświata". Big Grin
> Rzym? To jakaś karczma w Wolnogradzie?

Tak, i wiocha z prawami miasta na północy Federacji Nordackiej.
Coś tam się rusza z reanimacją Austro-Węgier.

https://forum.austro-wegry.org/
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Widzę, że częściowo wróciła stara gwardia. No ja jestem sceptyczny, ale zawsze taki byłem - jednak trzon starej MAW jest już dawno poza mirkonacjami. Mnie też już niestety nie ciągnie z powrotem, choć spędziłem tam kilka ciekawych lat, zresztą tam zaczynałem.

Jak Ty się wtedy nazywałeś?
Ametyst Faradobus

Karl Habsburg - przynajmniej w ostatnim epizodzie.

https://forum.dreamland.net.pl/viewtopic...3023#83023
Ciekawy pomysł na ustrojowe rozwiązanie dreamlandzkich problemów, nieco podobnych do tych, które my przeżywaliśmy przed przyjęciem nowej Konstytucji.
Ciekawa propozycja reformy lenno-administracyjnej w Dreamlandzie w ramach debaty o nowej konstytucji.
Ametyst Faradobus

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości