25-03-2020 15:55
Dlatego na mapie Anatolii porobiłem obszary baz, i tylko symboliczne punkty położenia obiektów. Na nowej mapie Wyspy Bialeńskiej też tak będzie to zrobione.
|
Granice wolnych miast
|
|
25-03-2020 15:55
Dlatego na mapie Anatolii porobiłem obszary baz, i tylko symboliczne punkty położenia obiektów. Na nowej mapie Wyspy Bialeńskiej też tak będzie to zrobione.
25-03-2020 16:53
A w sumie która wersja mapy Anatolii jest najaktualniejsza? Bo trochę się pogubiłem w dziale z kartografią.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,
![]() Ametyst Faradobus napisał(a):A w sumie która wersja mapy Anatolii jest najaktualniejsza? Bo trochę się pogubiłem w dziale z kartografią. To jest aktualny etap prac... http://spolecznosc.bialenia.org.pl/ezgal...iew&id=589 Naniosłem drogi główne i koleje... zastanawiam się nad jakąś autostradą na południu oraz muszę nanieść drogi pomniejsze.
25-03-2020 20:18
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-03-2020 20:19 przez Ametyst Faradobus.)
Ja myślę, że autostradę to dopiero możemy wybudować. Teraz wydaje się naturalne, że komunikacja tam jest utrudniona i długotrwała.
Pomniejsze drogi w moim lennie masz zaznaczone na mapce. prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,
![]()
25-03-2020 20:30
Ametyst Faradobus napisał(a):Ja myślę, że autostradę to dopiero możemy wybudować. Teraz wydaje się naturalne, że komunikacja tam jest utrudniona i długotrwała.Niech i tak będzie... zrobię malutki kawałek z Port Arthurberg i reszta w budowie, zaznaczę kolejne kilometry jako w budowie, a dalej będziemy to narracyjnie ciągnąć. Ametyst Faradobus napisał(a):Pomniejsze drogi w moim lennie masz zaznaczone na mapce.Tak wiem... to resztę muszę wykombinować.
25-03-2020 20:45
Z tymi mniejszymi drogami to też nie ma co przesadzać. Są tam, gdzie istnieje albo do niedawna istniało osadnictwo, czyli w przypadku Anatolii głównie lenna. Reszta zarosła albo się ich nie używa.
![]()
26-03-2020 12:17
Druga propozycja:
![]() Postanowiłem uwzględnić możliwy rozwój wolnych miast i powstanie ewentualnych miejscowości podmiejskich. Jednocześnie Wolograd proponuję rozszerzyć na wschód, aby Żółkiew w razie potrzeby mogła się nieco powiększyć na południe, co zresztą Jankowi sugeruję.
![]()
26-03-2020 18:28
W Żółkwi wszyscy w większości się znają po imieniu i jest super. To nawet lepiej, jak za parę lat zrobi się z niej dzielnicę Wolnogradu.
26-03-2020 19:17
Z Lisewem nie ma problemu... granice zostały wytyczone w chwili ostatecznego ustalania granic lenn.
03-04-2020 16:49
To zapytam na wszelki wypadek jeszcze raz: czy mogę zatwierdzić powyższe granice?
![]() |