27-02-2020 11:46
Sądzę, że w weekend zakończymy sprawę idznaodzn i wtedy zajmiemy się kwestiami organizacji Gwardii już kompleksowo i na poważnie.
|
Narada organizacjna
|
|
27-02-2020 11:46
Sądzę, że w weekend zakończymy sprawę idznaodzn i wtedy zajmiemy się kwestiami organizacji Gwardii już kompleksowo i na poważnie.
17-03-2020 21:48
To jak, kontynuujemy?
Jak już zaznaczyłem w innym wątku chyba warto przygotować się do mobilizacji w związku z napiętą sytuacją po drugiej stronie morza. Przy tej okazji zacząłem się zastanawiać, czy oprócz kolejnych oddziałów ŻR nie przydałaby nam się czasem druga baza elementu centralnego (i jednocześnie druga brygada liniowa) na wschodzie Anatolii? prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,
![]()
31-03-2020 13:54
Poprosiłem o stworzenie działu, w którym będziemy opisywać nasze operacje i działania. Poza tym wydałem rozkaz o przeczesaniu przez ŻR terenów opuszczonych lenn. Zapraszam do włączenia się. Moi ludzie właśnie badają Kartoflelekaltę.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,
![]()
31-03-2020 14:08
Zamku Grala na ziemi.
![]()
31-03-2020 14:10
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-03-2020 14:11 przez Karol Medycejski.)
Po drodze z pewnością doświadczą wielu trudności:
05-04-2020 19:47
Tak trochę wracając do tematu to w chwili obecnej problemem jest też niewielka liczba żołnierzy Żandarmerii na terenie Anatolii - istnieje tak naprawdę tylko mój szwadron. Myślę, że dla większego bezpieczeństwa przydałoby się utworzyć taki w każdym, jakkolwiek by to rozumieć, większym mieście plus jeszcze jedną brygadę elementu centralnego, ale na wschodzie tak, aby w razie kryzysu uchodźczego na Nordacie można było użyć jej do działań humanitarnych. Wraz z brygadą z Arthurbergu można by też jej używać do walki z górskimi bandytami. Z kolei szwadrony miasta stale patrolowałyby okolicę oraz reagowały na działania zbrojnych band mogących przeszkodzić w transporcie lądowym.
![]()
13-05-2020 15:34
To jak, jest jakaś wola działania?
![]()
13-05-2020 16:21
Ametyst Faradobus napisał(a):To jak, jest jakaś wola działania?Tak... ale w moim przypadku raczej pod koniec maja. Od niedzieli do kolejnej niedzieli mnie nie będzie (poza wizytami z telefonu), a nie lubię rozgrzebanej roboty zostawiać...
13-05-2020 16:24
Spoko, ja nadal czekam na ostatecznie klepnięcie mojej magisterki, więc też jakoś na dniach będę wiedział, czy czeka mnie dużo bawienia się w poprawki.
![]() |