• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wniosek o nadanie lenna
Składam wniosek o nadanie mi lenna w następujących granicach:
[Obrazek: 915d6347628a6.png]
Lenno będzie nosiło nazwę Babilon.
Przeniosłam do działu z wnioskami (niech żyje biurokracja).
Dodatkowo prosiłabym o rozpatrzenie go przez MSW Ronona, jest on w tej kwestii bardziej kompetentny odemnie jak i mieści się to w jego obowiązkach ministerialnych.
[Obrazek: knK83ML.png]
Imouto każdego Bialeńczyka, Przewodnicząca RD, Uczestniczka Powstania Marcowego
Akrypa Ali Shariati, Али Шариати Aкриловый, Ακρυπα Αλί Σάριατι, الاكريليك علي شريعتي
Obywatelka Bialenii pochodzenia Teutońskiego, Imamka Szyizmu, XXIX Prezydent RB

Ze swojej strony jak najbardziej popieram. Miło, że wreszcie będzie jakieś lenno w tamtych okolicach.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Stwierdzam, że proponowany teren nie jest obciążony własnością innych lenników, ani żadnej instytucji państwowej.

W związku z powyższym w imieniu Prezydenta Republiki Bialeńskiej przyznaję lenno o nazwie Babilon, w proponowanych granicach jako majątek lenny, którego właścicielem zostaje Jurij Pietrow.

Jednocześnie zobowiązuje nowego właściciela lenna do jego zgłoszenia, zgodnie z ustalonymi zasadami do spisu lenn w Rzeszy Bialeńskiej.

Nadanie lenna staje się prawomocne z chwilą nadania przez Prezydenta Republiki Bialeńskiej wymaganych ustawą folwarków.

MINISTER SPRAW WEWNĘTRZNYCH
REPUBLIKI BIALEŃSKIEJ

[Obrazek: 3_28_03_20_4_51_48.png]

Nastąpił ciekawy precedens: pierwszy raz chyba minister nadaje u nas lenno.

Obowiązku spisowego można dopełnić w tym wątku, chociaż teoretycznie nowi lennicy nie są do tego zobligowani, no niemniej będzie mi łatwiej uzupełnić Rejestr.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Ametyst Faradobus napisał(a):Nastąpił ciekawy precedens: pierwszy raz chyba minister nadaje u nas lenno.
Skoro Prezydent scedował na MSW rozpatrywanie wniosków to czemu nie? Generalnie jak w armii... dowódca nie musi robić wszystkiego osobiście - wiele spraw może scedować na podwładnych. W realowej armii też niejednokrotnie podpisywałem za mojego dowódcę "z.up." czyli "z upoważnienia".

Jednak folwarki by ta decyzja stała się prawomocna musi już Pani Prezydent nadać sama - to nie są decyzje możliwe do scedowania na podwładnych ministrów.
Ja nie mówię, że to źle. Po prostu pierwszy raz chyba się tak zdarzyło i to jest ciekawe.
Ametyst Faradobus

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości