04-05-2020 18:12
OK.
Ale co z tym Elderlandem?
|
Mikroświat
|
|
04-05-2020 18:12
OK.
A co? Sobie jest... obojętnie czy coś tam się dzieje czy nie... Ląd to ląd. A jeśli masz aktualne informację co do obecnego kształtu to poproszę o link lub aktualną mapkę - zawsze można zaktualizować kształty
04-05-2020 18:30
https://vignette.wikia.nocookie.net/micr...0520150947
Tu jest Morenika z wyspami Elderlandu po zmianach.
04-05-2020 18:38
Czy to jest aktualne... bo ostatnia data to 2015? Czy skala wg mapy KIK jest właściwa czyli uznawana przez tamtejszych mieszkańców?
Ważne bo trzeba opracować wielkości lądów uznawane przez tam zamieszkałych/kierujących v-państwami.
04-05-2020 18:44
Skala- nwm. Aktualne- tak.
OK. Przynajmniej kształt aktualny... Dla niezgłaszających sprzeciwu wstawię skalę wg KIK chyba, że sami opracowali własną jak np. Suderland, który stanął na wysokości zadania i przesłał mi mapę ziem ze skalą.
Skala uzgodniona lata temu z Pel Nanderem obowiązuje w Bialenii, przyjęła ją Nordata, jest zgodna z odrealową skalą Vaarlandu oraz zgodna z wielkością NUPIA i przyległości. Lądy przyjmujące skalę KIK trzeba będzie po prostu "przeskalować" i umieścić w tym samym miejscu, ale w innej wielkości.
Mapa ze zmianami lądów "Moreniki z wyspami Elderlandu" wg uwag Joahima...
![]() Całkowicie testowo... bo czekam na dane w Królestwa Dreamlandu i muszę je dopasować do otrzymanych danych z KS... Zmniejszenie lądów KD i KS z przyległościami do skali KIK czyli zmniejszenie ich 2.11 razy. Nieco zmienione odległości do NUPIA, zachowane względem RB i Nordaty.
05-05-2020 07:40
Bardzo zgrabnie, zawsze się zastanawiałem po co im takie wielkie ziemie
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,
![]()
05-05-2020 08:14
Ciekawe czy nikt się nie zdenerwuje, że został skurczony.
05-05-2020 10:03
No właśnie chce aby na tej mapie były takie wielkości ziem jakie dane państwa uznają. Coś co powinno być zrobione gdy KIK kombinował mapę... Tylko wtedy ten Witt uparł się jak juczny muł i poszło w kierunku "kilometrów uniwersalnych" i "narodowych", co było bez sensu.
Nie zamierzam nikogo "kurczyć", chcę zrobić takie wielkości ich ziem jakie, sami uznają za właściwe. Może się okazać, że coś trzeba będzie zwiększyć... wyjdzie w praniu. Jeżeli chodzi o KS, to już wiem, że nie mają swoich jednolitych map. Mam ich stare mapy (przysłano mi) i tam mają jeszcze mniejsze wyspy niż te zrobione przez KIK. Podobno jak wyszły mapy KIK to zaakceptowali te wielkości. Z KD mam obietnicę, że wspomogą odpowiednimi informacjami o swoich ziemiach. Jakby ktoś miał czas i chęci to można się rozejrzeć po innych krajach w kwestii jakie wielkości uznają dla swoich lądów. Chce spróbować to dopasować - by mapa Mikroświata wreszcie oddawała takie wielkości jakie uznawane są przez poszczególne państwa. |