06-05-2020 20:13
>Zresztą czujni wrogowie Dreamlandu jeszcze przed spłodzeniem tego postu zaproponowali mi przenosiny do nich.
|
Wieści z zagranicy
|
|
06-05-2020 20:13
>Zresztą czujni wrogowie Dreamlandu jeszcze przed spłodzeniem tego postu zaproponowali mi przenosiny do nich.
06-05-2020 20:23
On tam ma rodzinę przecież...
06-05-2020 20:33
Wojciech to akurat ostatnio emigrowal w drugą stronę.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,
![]()
06-05-2020 22:04
Taki trochę foch na wyrost. Ale, jak widać, tak się kończy samowolna zabawa uprawnieniami administratorskimi (ku przestrodze).
07-05-2020 12:13
Nisko Dreamland upadł, pomyśleć, że kiedyś ten kraj miał taki ogromny autorytet.
07-05-2020 14:10
Kiedy? Co to znaczy, że państwo ma autorytet?
Ametyst Faradobus Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,
![]()
07-05-2020 14:19
Nie no nie gadaj, z 7-5 lat wstecz, Dreamland naprawdę trzymał wysoki poziom. Co prawda był sztywny, jak widły w gnoju, ale jakiś szacunek jednak wzbudzał. Żeby wtedy dostać tam tekę ministra, to naprawdę trzeba było się wykazać. Co prawda czas pokazał, że takie podejście doprowadzi, do tego co widzimy teraz, ale jednak sentyment pozostał.
07-05-2020 14:29
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-05-2020 14:29 przez Ametyst Faradobus.)
No ja pamiętam czasy, kiedy jeszcze wysyłając ambasadora do Dreamlandu przekazywałem najpierw osobną notę do MSZ z prośbą o agrement, a następnie umawiałem go na godzinę na audiencję u króla, gdzie jeszcze na gg przekazywał listy, a ambasady miały swoje osobne strony internetowe. Pytanie, czy to było potrzebne? Jednak ówczesny Dreamland był dosyć niewygodny w "obsłudze", trudno się było tam połapać komuś nowemu albo nawet obcokrajowcowi-mikronaucie, więc raczej nie był to złoty środek pomiędzy pełnym wyluzowaniem i sztywnością na pokaz.
![]()
07-05-2020 14:40
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-05-2020 14:49 przez Feliks Spirkin.)
No dokładnie, ale jakiś to miało swój klimat, jak się patrzy z perspektywy czasu.
Aczkolwiek przegapili moment, żeby trochę zbastować z tą właśnie sztywnością na pokaz. A z drugiej strony od cholery państw sztywnych nie było i szybciej padły od Dreamlandu. Chyba po prostu taki mamy klimat.
07-05-2020 15:13
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-05-2020 15:15 przez Akrypa Ali Shariati.)
https://www.sarmacja.org/artykul/pokaz/12116/6
Expose Kanclerza KS. Tradycyjne brak czegokolwiek o polityce zagranicznej. Choć z czasów opuszczania przez Bialenie Sarmacji znalazłam jedną w miarę pozytywną wobec nas, w moim odczuciu, wypowiedź Kanclerza: http://fc.sarmacja.org/viewtopic.php?f=1...ia#p305382 ![]() Imouto każdego Bialeńczyka, Przewodnicząca RD, Uczestniczka Powstania Marcowego
Akrypa Ali Shariati, Али Шариати Aкриловый, Ακρυπα Αλί Σάριατι, الاكريليك علي شريعتي
Obywatelka Bialenii pochodzenia Teutońskiego, Imamka Szyizmu, XXIX Prezydent RB
|